Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Uvažuju o koupi přikrývky této značky. Máte někdo Klinmam? Jakou hřejivost a typ přikrývky jste si vybrali? Přikrývky se mi zdají dost tenké, tak aby opravdu hřály. Díky za zkušenosti.
Ahoj,mam ji asi od 15.let.Nevim,jaky to je typ,ale je slaba,to je fakt.O tloustce to neni,hreje krasne
a to jsem zmrzlina.
Syn má od jednoho roku,kdy mu zjistili alegii,mudra mi ho doporučila.Máme a nemůžu si vynachválit,v zimě hřeje,v létě se syn nepřehřívá.
Já jsem nedávno koupila toto:
http://www.jolis.cz/…program-3771
Chtěla jsem to na léto, v zimě jsme dosud spali pod péřovými peřinami. Rozhodovala jsem se mezi středně-hřejivým programem a tím letním. Nemohla jsem se rozhodnout, protože jsem zimomřivka a měla jsem strach, že mi pod letníma bude zima. Manžel nakonec rozhodl středněhřejivý a je pod tím vedro.
Resp. do minulého týdne v tom bylo fajn, tento víkend, když se oteplilo, tak pod nimi byl hic.
Přikrývky jsou super v tom, že jsou tenoučké a lehoučké. Ale ten středněhřejivý bych označila spíše za univerzální, tedy vhodný na celoroční spaní (asi to budu používat i v zimě, protože ty péřové peřiny jsou těžké a to já nerada, no uvidíme).
Takže, záleží na tom, jak jsi moc zimomřivá a na co to chceš (celoroční nebo sezonní).
Wiolla díky za tip. Chci určitě celoroční a nemůžu se rozhodnout mezi středně a vysoce hřejivým programem. A je to asi blbý, ale kolikrát i v létě musím mít přikrytá záda, aby mě neofouklo.
Ja bych volila stredni hrejivost.Pod to vysokou by ses v lete myslim upekla.
Ahojky ![]()
My je máme doma a máme vysoce hřejivé (je mi přád zima). Jsme s nimi nadmíru spokojení. Hřejou krásně a i v létě se to dá vydržet ![]()
POkud potřebuješ na záda teplo, tak je fakt dobrá vysoká hřejivost. No a také doporučuji 220cm, je to luxus ![]()
Asi opravdu zvolím tu střední. Ale teď koukám, velikost 135×200 cm a u toho trojí různá gramáž (910, 1200 a 1520 g), tzn. taky různá hřejivost ne? Asi půjdu zlatou střední cestou.
Máme středně hřejivou,syn byl vždycky zmrzlík a ted je spokojený ![]()
Taky bych koupila středně-hřejivý.
(A já zase nesnesu ani v létě holá ramena, takže mám noční košile vždy s rukávem, ideálně 3/4 ![]()
Btw a pokud si nejsi jistá, tak bych to objednala přes internet a pokud to máš do manželské ložnice (tedy kupuješ 2), tak objednej jednu takovou a jednu makovou. Zkus obě a rozhodni se. Do 14 dní to můžeš vrátit a to bez udání důvodu (dle obch. podmínek objednávání na internetu). Resp. ty bys ani nevracela jen chtěla vyměnit za jinou. ![]()
(To mi poradil dodatečně manžel, prý proč jsem neobjednala každou jinou?
)
Svatka píše:
Asi opravdu zvolím tu střední. Ale teď koukám, velikost 135×200 cm a u toho trojí různá gramáž (910, 1200 a 1520 g), tzn. taky různá hřejivost ne? Asi půjdu zlatou střední cestou.
Já myslím, že to tam mají nějak blbě psané a ta trojí gramáž je právě ta trojí hřejivost. Člověk by čekal, že když klikne „středně-hřejivý“, tak tam bude jen ta jedna gramáž, ale oni tam mají všechny 3.
M-a-j-a píše:
POkud potřebuješ na záda teplo, tak je fakt dobrá vysoká hřejivost. No a také doporučuji 220cm, je to luxus
Jo, to je pravda s tou délkou. Zvlášť když je člověk vyššího vzrůstu. Jen musí člověk vyměnit i všechno povlečení. ![]()
Wiolla - určitě budu objednávat přes net, nemíním se s tím tahat
a dobrý nápad, objednat jednu takovou a druhou makovou a popř. vyměnit. Ještě nad tím popřemýšlím.