Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Může se pohybovat i ve spánku… moje první dělala v břiše snad salta, celé břicho se mi hejbalo na všechny strany, ale dokázala být i pár hodin v klidu, druhá se vrtěla skoro pořád, ne tak intenzivně, ale úplně v klidu byla jen když jsem chodila a tak to bylo i po narození, aby spala musela jsem s ní už v porodnici chodit po chodbě ![]()
Moji oba kluci byli v brise dost zivi, pohyby jsem u obou citila hodne brzy…druhy byl jeste zivejsi a divocejsi a je hooooodne divoky doted
(A ani jeden nikdy moc nespali, cimz te vubec nechci desit
)
Ahoj, já to tak měla, ale asi od 30.tt - 36.tt , kdy jsem opravdu trpěla, mimčo se mrskalo celý den, kopance do žeber, šíleně bolestivé pohyby, až bych řekla agresivní…ve 32.tt jsem byla s tím v porodnici, kdy udělali UTZ, monitor a průtoky pupečníkem a nic nenašli, prej některá miminka taková jsou, moje rozhodně nespalo, spíš bylo těch 20 h vzhůru…Teď si užívám víceméně klidu, jak mimčo má málo místa, hýbe se, ale podstatně méně ![]()
Příspěvek upraven 25.01.16 v 09:19
Mala byla v brise taky akcni. Nejhorsi bylo udelat ultrazvuk a pak i natocit monitor ke konci tehu. Kdyz uz pak byla velka vzdycky se mi nekde vypoulilo bricho a mlelo se jak blazen ![]()
A ano je takhle akcni jeste ve 2 letech…
Tohle jsem měla s malou taky a sladké jsem nejedla kvůli cukrovce
a zůstalo jí to i po narození, prostě nespavec…ale to jsi asi nechtěla slyšet ![]()
Může se pohybovat i když spí. Málokdo vydrží spát nehnutě celou noc
Měla jsem taky v břiše dost živé miminko a je to malý ďáblík i teď
Pořád se mele, hází rukama nohama, ale spinká ráda a dlouho. Je, ale pravda, že snad od narození cestuje v postýlce, když spí.
První dcera se jakoby protahovala-je to normálně akční dítě. Druhorozená ta dělala salta-břicho se mi mlelo jako by tam bylo několik vetřelců a je to extra živé dítě (sladké jsem nejedla bylo mi z něho zle). Ještě byla nejvíc akční večer a když se narodila tak měla otočený režim-ve dne zlaté dítě a padla 7 večer a řev a řev.
Holka o sobe davala vedet tak akorat. Mela pekne pravidelny rezim a ten ji zustal i po porodu.
Zato junior se mlel porad a furt a neustale a bohuzel mu to zustalo i po porodu. Spanek je u nas science fiction.
Asi jsem nepotesila ![]()
Tak u mě podobně jako píše weyky. Rovněž jsem měla těhotenskou cukrovku, takže sladké žádné, sacharidy přiměřeně, s přítelem jsme si dělali srandu, že ostatní říkají hlášku „jé, teď koplo“, a já říkám: „jé, teď nekoplo“. Aktivita i po narození stejná a velká nespavost. Ale jestli to má spojitost, to nevím. Já jsem si říkala, že jak byl zvyklý na ten adrenalin, když byl v břiše, tak že to pak potřebuje i po narození.
Většinou je příznak toho, že je něco špatně opačnej - tedy že se mimino nehýbe. to že se ale hýbe pořád se ti může zdát. mimina v břiše nemají „režim“. takže vlastně dělají všechno pořád - stáje jí, stále čůrají a také jsou stále vzhůru - či stále spí - jak se to vezme. prostě ty intervaly spánku a bdění mají krtátké. takže budˇráda že o něm víš!:)
@Anonymní píše:
Ahoj maminky! Možná se pro někoho budu ptát hloupě - ale jsem poprvé těhotná a jsou věci, který mi prostě vrtají hlavou… Takže se předem omlouvám za možná hloupý dotaz.
Jsem ve 24. týdnu, prvorodička. Placenta je (podotýkám) na přední stěně! Pohyby cítím tak od cca 19. týdne. Na co se chci zeptat - jsem STRAŠNĚ ráda, že o mimču vím… ale čím dál tím víc si kladu otázku, zda je v pořádku, že je tak strašně živé! Jistě - nemám s čím porovnávat, ale čtu-li na netu, že dítě v břiše v tomto období prospí cca 20 hodin - tak ta moje opička teda rozhodně ne! Až na pár hodin kolem poledne se opravdu mele pořád!!Jsou dny, kdy myslím, že snad nespí vůbec…
Je to normální?? Nevíte?? A nemůže to být příznak něčeho špatného?…a pak (to se bojím vyslovit
): nebude dítko takové i po narození?
STRAŠNĚ MOC mi tohle vrtá hlavou…
Děkuju za respektování anonymity i za všechny slova těch zkušenějších a přeju hezký den
Neboj hýbou se pořád i ve spánku ![]()
První těhotenství -kluk nic moc akrivní, musela jsem pořád dloubat do břicha, abych o něm věděla.
Po porodu veljý spáč a strašně hodné miminko.
Druhé těhotenství -holka extrémně aktivní. Břicho jsem měla v klidu jen přes noc.Nebo jsem to zaspala ![]()
Jinak se pořád mlela v podstatě celý dny.
Po porodu spí přes den méně bež syn. Stačí jí méně spánku, ale je taky strašně hodná.
Takže neboj, může to být tak nebo tak. Hlavně ať je zdravé ![]()
Jsem taky prvorodička, pohyby cítím od 20tt, teď jsem taky 24tt a jelikož čekáme holčičku a ta mi nakazuje, že má neustálou chuť na něco sladkého, tak mi přijde, že mám v břiše malého terminátora, jak ve dne tak v noci, až si taky říkám jestli je taková přílišná aktivita normální, ale bylo mi řečeno, že je to holt tím sladkým
takže jsem v klidu
občas když je ménně aktivní tak musím vyndat ultrazvuk a poslechnout srdíčko, protože je to divné… holt jak u kterého mimča, buďme rády, že ty pohyby cítíme a víme, že je vše ok ![]()
Ahoj maminky! Možná se pro někoho budu ptát hloupě - ale jsem poprvé těhotná a jsou věci, který mi prostě vrtají hlavou… Takže se předem omlouvám za možná hloupý dotaz.
Jsou dny, kdy myslím, že snad nespí vůbec…
Je to normální?? Nevíte?? A nemůže to být příznak něčeho špatného?…a pak (to se bojím vyslovit
): nebude dítko takové i po narození?
STRAŠNĚ MOC mi tohle vrtá hlavou… 

Jsem ve 24. týdnu, prvorodička. Placenta je (podotýkám) na přední stěně! Pohyby cítím tak od cca 19. týdne. Na co se chci zeptat - jsem STRAŠNĚ ráda, že o mimču vím… ale čím dál tím víc si kladu otázku, zda je v pořádku, že je tak strašně živé! Jistě - nemám s čím porovnávat, ale čtu-li na netu, že dítě v břiše v tomto období prospí cca 20 hodin - tak ta moje opička teda rozhodně ne! Až na pár hodin kolem poledne se opravdu mele pořád!!
Děkuju za respektování anonymity i za všechny slova těch zkušenějších a přeju hezký den