Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem taky prvorodička, pohyby cítím od 20tt, teď jsem taky 24tt a jelikož čekáme holčičku a ta mi nakazuje, že má neustálou chuť na něco sladkého, tak mi přijde, že mám v břiše malého terminátora, jak ve dne tak v noci, až si taky říkám jestli je taková přílišná aktivita normální, ale bylo mi řečeno, že je to holt tím sladkým
takže jsem v klidu
občas když je ménně aktivní tak musím vyndat ultrazvuk a poslechnout srdíčko, protože je to divné… holt jak u kterého mimča, buďme rády, že ty pohyby cítíme a víme, že je vše ok ![]()
Neboj, taky jsem si říkala, že to není normální a že mi nikdo nebude tvrdit, že spí 18 hodin denně.
Protože o ní vím skoro pořád. ![]()
Přesto je to všechno ok a víc se bojím, až tam bude mít málo místa (jsem 30tt), že najednou ji ucítím míň a budu zase plašit z toho. ![]()
Jojo, tyhle návyky si dítě přenáší s sebou i do života. Mně malej budil už od začátku těhotenství přesně v 00:30 a to mu zůstalo hodně dlouho i po narození. Trochu mě teda děsí, že první je jak torpédo a to byl v břiše celkem klidnej a ten druhej se tam teď mele úplně šíleně. Tak si snad radši ani nechci představovat, co ze mě vyleze ven
Jsem se pořád utěšovala tím, že většinou platí to pravidlo, že když je první zlobivec, tak to druhý bývá andílek a obráceně… Ale co, psychiatrie je od nás kousek ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky! Možná se pro někoho budu ptát hloupě - ale jsem poprvé těhotná a jsou věci, který mi prostě vrtají hlavou… Takže se předem omlouvám za možná hloupý dotaz.
Jsem ve 24. týdnu, prvorodička. Placenta je (podotýkám) na přední stěně! Pohyby cítím tak od cca 19. týdne. Na co se chci zeptat - jsem STRAŠNĚ ráda, že o mimču vím… ale čím dál tím víc si kladu otázku, zda je v pořádku, že je tak strašně živé! Jistě - nemám s čím porovnávat, ale čtu-li na netu, že dítě v břiše v tomto období prospí cca 20 hodin - tak ta moje opička teda rozhodně ne! Až na pár hodin kolem poledne se opravdu mele pořád!!Jsou dny, kdy myslím, že snad nespí vůbec…
Je to normální?? Nevíte?? A nemůže to být příznak něčeho špatného?…a pak (to se bojím vyslovit
): nebude dítko takové i po narození?
STRAŠNĚ MOC mi tohle vrtá hlavou…
Děkuju za respektování anonymity i za všechny slova těch zkušenějších a přeju hezký den
je to normální, neboj
já měla oba kluky divochy, kolikrát mi skákalo celé břicho.. prvního jsem cítila dokonce už 15 tt
pokud je takhle divoké mimčo pořád, je to ok.. horší by bylo, kdyby lenoch a najednou tam začal řádit - to může signalizovat problém. Jinak ale v klidu ![]()
Já měla kluka taky šídlo od 27tt jsem se nevyspala. Pořád se nějak hýbal, dloubal mě pod žebra a po narození je zlaté miminko od 4 týdnů spinká přes noc a pláče jen pokud má hlad.
Sestře se holčička skoro nehýbala a teď je neuvěřitelné šídlo co nesnese být na 5 vteřin sama. Takže z toho jak je mimčo akční v bříšku se nedá nic moc usuzovat ![]()
Já jsem v 18 tt. a doktorka mi taky říkala že je mimčo dost aktivní. Pořídila jsem si angelsounds a je fakt že se vrtí ráno, večer. Pohyby citím jen sem tam zatím.
Holky - děkuji moc za odpovědi!! Sice teda jsem nechtěla číst, že aktivní plody jsou pak aktivními dítky - ale co už… když to vezmu kolem a kolem. Pro mě za mě - at´ nespí třeba vůbec, hlavně at´ je miminko zdravý a spokojený a št´astný ![]()
Děkuju.
Holky - jen tak mimochodem, asi jsem opičku včera naštvala touto diskusí… Od rána na mě zat´ukala snad jednou, jinak nic! A co myslíte já?? Plaším, jestli je OK
Ach jo - at´ už je venku, fakt, že jo…
Hezkej den přeju! ![]()
Taky se přidám, první v břiše hooodně aktivní a je aktivní a nespavec i po narození. druhé dítko je v břichu ještě aktivnější a docela se děsim, co se bude dít až se narodí. můžu jen doufat, že se vyřádilo v břiše a jinak bude klid
Prvni syn neskutecne aktivni.. Furt sebou mlel, bricho se mi vlnilo neustale ale ja jedla kazdej den aspon dve tabulky cokolady ale kdyz se narodil byl strasne hodnej, plakal jen kdyz mel hlad nebo ho bolelo brisko. Zacal byt zivej az tak kolem 2-3mesice a Ted ma skoro dva roky a je to neskutecne sidlo, nevydrzi v klidu ani minutku ale spi uz asi od 10mesicu celou noc.. A ted jsem 26tt a vypada ze druhy bude oproti synovi klidas (tuk, tuk) ![]()