Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A to všude? I třeba na stehnech? Já vůbec nevím, o jaké míře mluvíš, ale sama jsem dostala do vinku tmavé chloupky na bílou kůži, takže pro mě je řešením epilace. Ze začátku to bylo neprijemne, časem to je ok. A na týden pokoj, někdy i na déle. Jinak bych se musela holit denně ![]()
A vytrhat to? To kolikrát zeslábnou, když je vyskubes opakovaně. Ono z holení to máš hned zpátky a pokud máš chlupy třeba tmavší, tak je to vidět hned druhý den
jinak jo, klidně to může být hormonálně, já to třeba pozoruji na sobě, že po porodech mi chlupy z nohou skoro zmizely
ale taky mi zmizela část vlasů, takže to bude asi problém po celém těle
jinak, jestli ti to vydrží pár dní, tak si můžeš gratulovat, já se před dětma holila Ob den, v létě i denne, jinak bych nevylezla mezi lidi.
Taky mám hodně chlupaté nohy. Používám voskove pásky a epilator.
Já mám také tmavé chlupy. Nohy mi v zimě stačí epilovat 1× týdně, v létě si je přejíždím skoro ob den.
Ruce a břicho neřeším, kdo chce, ať se koukne ![]()
Místo holení epilátor. Chloupky zeslábnou a nerostou tolik. Já jich po dvou letech pravidelné epilace neměla snad ani polovinu…
@Anonymní píše:
Dobrý večer, milé dámy,
promiňte mi anonym, prosím o jeho zachování, je to pro mě dost intimní - chodí sem i členové rodiny a pár blízkých přátel, tak aby mě nepoznali.
obracím se na Vás s dotazem. Již několik let mě trápí nadměrné ochlupení… Mám na mysli především nohy.
Je to hrůza a děs. Úplně se za to stydím, v létě se holím a shovávám pod silonky. Myslela jsem si, že to bude nějaká hormonální nerovnováha v pubertě, ale ten problém přetrvává…
Chtěla jsem se vás zeptat, zda někdo nebojoval s podobným problémem… A zda je možné, že to věkem ustane. Nebo případně zda existuje něco, jak se těch chloupků, krom pravidelné depilace nebo tak, zbavit… Oholím se a za pár dní to samé. Husté ochlupení. Nenávidím to.
Děkuji za vaše názory.
endokrinologické vyšetření by to chtělo
Já mám tmavé chlupy a v létě se musím holit nohy denně, jinak to jde vidět. Řekla bych, že je to normální, když je člověk tmavší typ
Epilátor je na to fakt super, zredukuje ty chlupy úžasně. Už jsem skoro holátko ![]()
Právě, že mám docela dost světlou kůži a tmavě chlupy. Mám i hnědé vlasy, chlupy mají stejný odstín.
Ten epilátor - to bolí?
Děkuji.
@Anonymní píše:
Právě, že mám docela dost světlou kůži a tmavě chlupy. Mám i hnědé vlasy, chlupy mají stejný odstín.
Ten epilátor - to bolí?
Děkuji.
Jo, trochu to bolí, mě hlavně okolo kotníků. Ale zvyklá jsem si.
@Anonymní píše:
Ten epilátor - to bolí?
Děkuji.
Jednou za měsíc těch deset minut přežiješ… ![]()
Dobrý večer, milé dámy,
promiňte mi anonym, prosím o jeho zachování, je to pro mě dost intimní - chodí sem i členové rodiny a pár blízkých přátel, tak aby mě nepoznali.
obracím se na Vás s dotazem. Již několik let mě trápí nadměrné ochlupení… Mám na mysli především nohy.
Je to hrůza a děs. Úplně se za to stydím, v létě se holím a shovávám pod silonky. Myslela jsem si, že to bude nějaká hormonální nerovnováha v pubertě, ale ten problém přetrvává…
Chtěla jsem se vás zeptat, zda někdo nebojoval s podobným problémem… A zda je možné, že to věkem ustane. Nebo případně zda existuje něco, jak se těch chloupků, krom pravidelné depilace nebo tak, zbavit… Oholím se a za pár dní to samé. Husté ochlupení. Nenávidím to.
Děkuji za vaše názory.