Priority v životě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6499
4.6.18 19:00

Dej na svoje srdce. Dnes už to moc nefrčí, ale jen to tě povede tou správnou cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.6.18 19:02

@kvaček protože přece musí mít zabezpečené bydlení. Ruinu s člověkem na dožití. Super investice.

Pevně doufám, že za to ti rodiče alespoň neplatí hypotéku.

Jestli tomu dobře rozumím, tak zakladatelka ve svých 27 letech nikdy nežila samostatně, nemá dodělanou školu, zato máslabost pro to vybírat si do vztahu kretény a teď je čerstvě zamilovaná do někoho, kdo bydlí u babičky ale hlavně s ní chce dítě.

Ten strach, že je to volovina je oprávněný a je dobré se ho držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.6.18 19:09

@Ou tak jeslti má kreténa to nevím, ale já mám okolo sebe lidi, kteří okolo 30, už ví co chtějí..
Za běžných okoloností co poopsala mi přijde uplně běžné věci v životě..co se dají zvládnout
Jako bydlet v pronájmu a pomalu si opravovat dům, který nikde neuteče a mít jedno dítě..
Ona tam jezdit pracovat nebude, max uklízet po dělnícíh a nebo manželovi, záleží i co má za chlapa, takže těžko řícdt, co chtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.6.18 19:21

@kvaček pokud o předchozím vztahu píše „naštěstí to nedopadlo“ tak to nesvědčí o tom, že si umí vybrat příčetného partnera a nebo když se v partnerství děje něco nepěkného, tak že to umí řešit.

logické pochopitelně je, že když nemají prachy, tak si společně najdou byt a začnou spolu bydlet a případně to přejde v manželství a těhotenství. Nájemní bydlení vážně není sprosté slovo.

Ne, že se musí otěhotněnt hned a řešit to bydlením u rodičů a prarodičů - napůl. Zejména když to ani s tou babičkou neprobírali.

Tak jak to zakladatelka podává, tak to prostě zavání průšvihem a to že se toho bojí tentokrát skutečně může být ono „srdce“ či „intuice“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.6.18 19:29

@Ou tak já jsem to taky nemyslela všechno hned během roku.. A jak jsem psala, přepokládala jsem, že si je vztahem jistá a nebo nějak josu rozumní pár :)
my začali spolu bydlet v bytě a byli jsme spolu dva roky, jinak 6 let vztahu, pracovali jsme oba, pak jsem otěhotněla, mezitím jsme začali opravovat zděděný rodinný dům, takže vím, že se to dá, otázka je, jak to mají právě oni..Ono taky záleží i jak to má ten muž, protože mu se i postavit k práci, ne si říct, uděláme dům a muž tam půl roku ani nepůjde..Můj manžel každý víkend tam pracoval do 4 let jsme se stěhovali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.6.18 19:31
@Anonymní píše:
@Svetlana87 Ja vim. Ale to muze trvat klidne i 10 let, zapomnela jsem napsat, ze v tom dome ma nekdo bremeno a bydli tam… :( :nevim:

Proč lidi kupujete baráky s takovým břemenem? 8o

Příspěvek upraven 04.06.18 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
4.6.18 19:32
@kvaček píše:
@Ou tak jeslti má kreténa to nevím, ale já mám okolo sebe lidi, kteří okolo 30, už ví co chtějí..
Za běžných okoloností co poopsala mi přijde uplně běžné věci v životě..co se dají zvládnout
Jako bydlet v pronájmu a pomalu si opravovat dům, který nikde neuteče a mít jedno dítě..
Ona tam jezdit pracovat nebude, max uklízet po dělnícíh a nebo manželovi, záleží i co má za chlapa, takže těžko řícdt, co chtějí

Tak pro mě by tohle třeba byla noční můra a ne život. Pak tady každá druhá pláče, že neuživí dvě děti z běžného příjmu nebo že je manžel vyhořelý. No bodejť by nebyl, když má práci, rodinu a přestavbu baráku na jednou. Za mně jedno po druhém, nejdříve si dát do pořádku život a pak až dítě. Ve 27 mi přijde, že zakladatelka mohla mít už i dva roky práce za sebou i s ukoncenym magisterským studiem na většině škol (když nepočítám medicínu). Já bych do toho na jejím místě nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.6.18 19:36

@Novak2 pro někoho je to radost, si něco udělat a nesedět na bytě :nevim:
A jako zase takové muka to nejsou, záleží na lidech, kteří jsou pracovití- manuálně. Je jasné, že třeba lidé co žijí v paneláku a prostě nemají vztah k manuální práci, nepůjdou někdě něco dělat..když je to nebaví třeba
Ale mám okolo sebe víc rodin a teda nikdy to tak neprožívá :mrgreen: ale píšu všechno pomalu vklidu a s rozumný člověkem, co s ním vidím budoucnost a hlavně když člověk chcene se ptát ostatních..
Známá z Prahy mluví stejně, protože cleý život znala jenom byt a ta řekla, že by nikdy ani nevytřela po dělnkovi

Příspěvek upraven 04.06.18 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.6.18 19:38
@Russet píše:
Proč lidi kupujete baráky s takovým břemenem? 8oPříspěvek upraven 04.06.18 v 19:33

Protože je to pak barák skoro zadarmo :mrgreen: (protože nikdo normální si to nekoupí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
4.6.18 19:38
@kvaček
@kvaček píše:
@Ou tak já jsem to taky nemyslela všechno hned během roku.. A jak jsem psala, přepokládala jsem, že si je vztahem jistá a nebo nějak josu rozumní pár :)
my začali spolu bydlet v bytě a byli jsme spolu dva roky, jinak 6 let vztahu, pracovali jsme oba, pak jsem otěhotněla, mezitím jsme začali opravovat zděděný rodinný dům, takže vím, že se to dá, otázka je, jak to mají právě oni..Ono taky záleží i jak to má ten muž, protože mu se i postavit k práci, ne si říct, uděláme dům a muž tam půl roku ani nepůjde..Můj manžel každý víkend tam pracoval do 4 let jsme se stěhovali..

No ale to je úplně jiná situace, než popisuje zakladatelka. V přestavění baráku před zálozenim rodiny a při dítěti je je dost podstatný rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.6.18 19:40
@radkka píše:
Protože je to pak barák skoro zadarmo :mrgreen: (protože nikdo normální si to nekoupí)

Pak je to Danajský dar a asi bych to od rodičů nechtěla přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.6.18 19:40

@Novak2 já psala nájem, opravovat dům a v průběhu pokud půjde tak rodina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
4.6.18 19:41

@kvaček no ale o tom je celá diskuze, jestli pomalu nebo rovnou vše najednou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
4.6.18 19:43
@kvaček
@kvaček píše:
@Novak2 já psala nájem, opravovat dům a v průběhu pokud půjde tak rodina

Jenomže tohle, jak jsem pochopila, není možnost kvůli věčnému břemenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.18 19:49

Jde vsechno, ale ne kazdy vse najednou snese a nekdo nechce byt x let v neustalem stresu a prezivat. Mne to prijde jako hodne debilni napad, ale urcite jsou lidi, kteri zvladaji studium VS, rekonstrukci domu, dve prace a deti levou zadni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí