Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svetlana87 Ja vim. Ale to muze trvat klidne i 10 let, zapomnela jsem napsat, ze v tom dome ma nekdo bremeno a bydli tam…
![]()
Na tohle si musíš odpovědět sama. Když nechceš čekat do třiceti, tak si sežeňte pronájem a bydlete spolu tam, hodně lidí začíná v pronájmu, nic na tom není. Určitě lepší než bydlet do třiceti u rodičů a to ještě s děckem, na které taky nechceš čekat…Promiň, ale na mě to trochu působí jako, že chceš všechno, ale udělat proto nic..
Rekla bych neco mezi…rychle dodelat skolu, chvili do prace a pak to zkusit. Po pravde si nemyslim, ze by treba dva roky mely tak vyrazny vliv na fertilitu, bud to bude jednoduche a hned ted i potom anebo by to slo hur uz ted…takze alespon jedno, dve „bremena“ si ulehcit z ramenou…ale na treba 35let a vys bych prvni dite nenechavala ![]()
Doplnim, na zacatek je podnajem v pohode…alespon ti nebude lito, az ti budou deti cmarat po tvych zdech ![]()
Pokud by jsi kvůli zdraví nemusela za pár let mít děti, běž do toho. U rodičů rozhodně nebydlete, to radši ten nájem. Vejšku si můžeš udělat i na mateřské a dům opravovat zatím postupně a později si vezmete hypo. K čemu ti bude titul a opravený barák, když nebudete moct mít děti?
@Online no a proto delam vysokou na dennim studiu (dalkovy neni) a delam na hpp
skola minimalne 3 roky…
Jestli se zrovna teď potácíš v jiných problémech a nemáš dobré zdraví, tak nebuď nyní těhotná.
To se nehodí ani kdyby neměla být žádná rekonstrukce.
Jinak je to hovadina kupovat starý haluzny k opravě. Vlastní zkušenost. A s břemenem nepochopitelná blbost.
Jděte do pronájmu a žádný peníze vůbec neinvestujte. Může být výhodnější to zbořit a postavit něco jiného. Navíc je hodně dobrý to velmi dobře promyslet ze všech možných hledisek, jinak se pak dělá rekonstrukce dvakrát.
A taky by to břemeno nelezlo do bytu a nenarušovalo soukromí. ![]()
@Anonymní píše:
@Svetlana87 Ja vim. Ale to muze trvat klidne i 10 let, zapomnela jsem napsat, ze v tom dome ma nekdo bremeno a bydli tam…![]()
Tak zalezi, jak moc dite chces. Ja treba neplanuji zadne, takze bych ho dala na posledni misto.
Tak tak. Běžte do podnájmu, až budeš eventuálně po mateřské, tak třeba dosáhnete na hypotéku… není nic horšího, než bydleni s dalšími generacemi. Jen zbytečně rozhádáte rodinu a zničíte si vztah… mluvím z vlastní zkušenosti ![]()
@LaPaloma tam slo o osobni zalezitosti ktery tady rozebirat nebudu… muj zdravotni stav taky ne, ale vim o cem mluvim
@Anonymní píše:
@LaPaloma tam slo o osobni zalezitosti ktery tady rozebirat nebudu… muj zdravotni stav taky ne, ale vim o cem mluvim
Nemůžu, nejde, tajemné důvody…hele jestli se hroutíš z běžného života, tak si dítě fakt nepořizuj! ![]()
Ahoj holky,
chci vas poprosit o nazory. Samozrejme moc dobre vim, ze si to musim rozhodnout sama, ale pro me jsou momentalne obe varianty spatne. Byla jsem ve vztahu nekolik let, nastesti to krachlo. Chtela jsem se soustredit na dodelani VS, ale najednou prede mnou stal ten nejlepsi chlap. Chodim na HPP do prace, muj zdravotni stav neni idealni, delam vysku, a navic je mi 27. Prisel s tim, ze bysme meli mluvit o zalozeni rodiny. Jenze. Nasi mi koupili barak k rekonstrukci (nemame nasetreno tolik na hypo/uver/reko), bydlet se tam moc neda (chybi koupelna). Vyhazovat penize za najem se mi nechce. Ted nevim, jestli proste zustat napul u nasich a napul u jeho babicky s ditetem a u toho delat skolu, nebo pockat po tricitce. Mam strach ze pak to nepujde. Mam strach vlastne uplne ze vseho… Pritel rika ze to zvladneme a ja verim ze on udela vsechno aby nas zajistil, ale ja mam neskutecny strach ze nic nezvladnu. Prosim, moc se do me nestrefujte, mne je na nic uz i tak, mam nervy v haji (neustale problemy a urady, s ex, zdravi rodicu, problemy ve skole…). Diky za nazory.