Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakládala jsem tu diskuzi.. Ten můj vypil každý den taky 5-6 piv. Poslední dobou teda je tak na 2-3 ale nevím kdy ho to zase chytne a zacne
Navíc v nejbližší době plánuje stát se také řidičem takže to máme fakt stejně
No počkám si co kdo poradí, já na to radu nemám.. ![]()
@Anonymní píše:to me mrzi, ja mam prave taky silenej strach jak tohle dopadne a nevim co dal, drzim ti pesti, zakl.
Zakládala jsem tu diskuzi.. Ten můj vypil každý den taky 5-6 piv. Poslední dobou teda je tak na 2-3 ale nevím kdy ho to zase chytne a zacne![]()
Navíc v nejbližší době plánuje stát se také řidičem takže to máme fakt stejně
No počkám si co kdo poradí, já na to radu nemám..
Epilepsie je pěkná mrcha a při velké námaze organismu se může objevit zas. Jakou měl epilepsii? Poúrazovou? Myslím, že opíjení je velký hazard.. vážně bych si s ním promluvila. S alkáčem bych do hypotéky nešla, ani kdyby epilepsii neměl ![]()
@mau-mau dle toho co mi rikal, ji mel kvuli spatne zivotosprave a hlavne kvuli dennodenimu vysedavani v hospode. Kolik toho ale tenkrat pil to nevim ![]()
@mau-mau mluvila jsem s nim nekolikrat, miji se to ucinkem, jeho argumenty jsou porad ty same-ze vi kolik si muze dovolit vypit(oproti minule zkusenosti),ze 2 piva denne prece nejsou nic a ze chlap, kdyz dela na baraku, tak pije kazdej.Uz me to teda unavuje.Je to porad dokola
Nejsem odbornik, ale podle me clovek, ktery potrebuje pit denne a ma podobne argumenty, jak uvadis, splnuje definici alkoholika…takze leceni a dozivotni abstinence, jinak od nej ruce pryc. Je to smutne, ale fakt bych si to asi rozmyslela.
Zakladatelko, měla by sis s přítelem vážně promluvit, tvůj vnitřní pocit má pravdu, přítel se znovu rozpíjí
pokud to v době kdy pil každodenně dotáhl až k epilepsii, pil extraligu
Zkus ho přesvědčit na nějaký klub AA nebo pomoc psychologa, věř mi, ze spirála alkoholismu je nevratná a jsou i tací co se k tomu vrátí i třeba po 10 a více letech… zkus stránky alkoholik.cz tam ti poradi zkušení abstinujici ![]()
Já bych s takovým nebyla, ale leckdo je.
Ještě když je to řidič z povolání, tak jsi v případě průšvihu pěkně v riti. ![]()
Epileptický záchvat se objevuje hlavně v rámci abstinenčního syndromu, tedy alkoholici jsou ohroženi nejvíce v době střízlivění…pokud se mu epi záchvat zopakuje, riskuje odebrání řidičského průkazu, což by v jeho(vašem=hypotéka)případě byl dost problém, když ho řízení živí…nechci ti(nebo jemu)brát iluze, ale pod kontrolou to už bohužel nemá, pokud pije denně…zkus s ním opět probrat léčbu, navrhni psychiatra, nasazení antabusu, než bude opravdu pozdě… ![]()
Ještě doplním : ze pokud nebude chtít přestat on sám jsi úplně bezmocná, hlavně nevěř slibům, pokud s tím má vážně problém bude i situaci zlehčovat a vymyslet výmluvy k napití ![]()
Hypotéka může být začátkem tvého konce. Budeš mít na krku nespolehlivého a věčně opilého alkoholika, mraky dluhů a na vše budeš sama. Já bych do hypotéky za takových okolností nešla ani náhodou.
Pije denně? Je to alkoholik. S povoláním řidiče a epileptika a hypotéky je to vražedná kombinace. Zbavila bych se ho. Během svého zaměstnání takové chlapy-trosky potkáváme skoro denně.
Pokud pije denne a dela caviky s tim predstat, tak je to alkoholik, mozna zatim slabsi, ale zavislost to uz je. Zlehcovani situace patri k veci. Kdyby ti rekl: mne je to jedno, klidne si mesic dva nedam vubec nic, aby te to uklidnilo… takhle to vypada, kdyz je to ok…
Achjo holky, já to taky zažila a i když to bolí, je lepší odejít…trvalo mi skoro dva roky než jsem se s rozvodem smířila (taky mi tvrdil, že pár piv po práci je normální…každý den rozhodně není.
Ale potkala jsem fajn chlapa, který nepije, jen občas kouří (
). Přeju, ať takového taky potkáte.
Potrebuji radu, zda uz je tohle normalni. Pritel mel v minulosti problemy s alkoholem-moc podrobnosti nevim-neznali jsme se. Nasledne na to prodelal 2 epi. zachvaty, kdy mel 2.roky narizenou lecbu-po celou dobu byl abstinent, v te dobe jsme se poznali.Nyni je od zachvatu asi 5 let, je zcela zdravy, leky nebere. Absinovat prestal pred 3 roky, prvni rok si daval velkyho majzla, napil se jen na oslave a to si dal fakt malo. Postupne presel na piti kazdy den. Vypije denne 2-3 piva.Do toho jsme zacali rekonstruovat dum, takze v sobotu pije vic, cca tech 5-6 piv urcite. Posledni 3 mesice byl uz 3 x opity a tento vikend co se tyka piva, vypil nejvic od doby co muze pit. Mozna budu vypadat jako hystericka krava, ale meli jsme v nejblizsi dobe resit hypoteku a mam z ni strach.Dle meho se pritel rozpiji a to, ze budeme x let splacet a pritelovi se nedej boze neco zase stane, me neuvadi do klidu(je ridic z povolani a pri dalsim takovem problemu ma to papirech).Potrebuji slyset nazor druhych. Dekuji