Priorix, cena očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
5.3.14 13:42
@Ali-Ali píše:
hele a neni mozne, ze sestra dostala z ukol pozvat vsehcny, co nemaji ockovani a proste to poslala, aniz by tusila, z ejste o tom s doktorem mluvili a jake mate problemy?
vis jak - proste si vyjede neco z karet a obesle, aniz by se poradne divala co a jak.
(jen uvazuju, ale vim, jak sestry nekdy automaticky jedou)

ne, měla jsem s ní celkem výstup v prosinci po telefonu kvůli tomu očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.3.14 13:42

A co jako mi sociálka může udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.3.14 13:46

@terinka4444 nic ;) No dobře, ať nekecám, možná pokutu. Ale dneska už je dost neočkujících vůbec a na sociálce už to většinou dávno neberou za nějaké zanedbávání. Někde už jsou rozumní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.3.14 13:47

@terinka4444 Určitě nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
5.3.14 13:49
@terinka4444 píše:
A co jako mi sociálka může udělat?

přijdou se k vám podívat - jestli nejste nějaké zanedbávající socky..a povedou s tebou o tom rozhovor..ty řekneš to samé co dr..oni si to napíšou, ty to podepíšeš a to je vše..pokutu mužeš dostat jen za neočkování hexy - ne za priorix. Navic dr tě za neočkování nahlásit ani nemůže - je to porušení lékařského tajemství ( pokud teda tvé dítě nejeví známky zanedbání, týrání apod..) oni tím sice vyhrožují že tě nahlásí, ale pokud by to dr udělala, tak bych jí za to nahlasila na lékařskou komoru

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.14 13:50

Jen ti dítě nevezmou do školky, když nebude naočkovaný Priorixem. Asi bych jí zavolala, že teď jste nemocní (kašel, rýma) a tím bych to oddálila :lol:

• Citovat
  • Upravit
69235
5.3.14 14:00

Hele, moc dobře mě znají, ví, že nejsem neočkojící matka. První dceři jsem sama kupovala hexu, ještě se tvrdě platila, nebyla hrazena pojišťovnou, to samé Prevenar, nebyl hrazen, kupovala jsem každou dávku za téměř dva tisíce, dokonce má starší dvera očkovány i dvě dávky varilrixu, nejsem neočkující matka. Druhé dceři píchli v devíti týdnech hexu, mimojiné tu špatnou šarži a nastalo peklo, horečkující osypané dítě, po 4 týdnech druhá dávka, v noci jsme tomu miminku drželi ruce, aby se neškrábala, kožařka řekla atopický ekzem, a jako novinku mi ukázala v časopisu ovesnou koupel, že prý kdybych jí někde dokázala sehnat :zed: tak jsem jí řekla, že jí kupuju v DM drogerii a koupu v ní malou i měsíc, tak mě pochválila a víc udělat nemůže. Za 4 týdna už jsem dost hysterčila, doktor řekl, že naočkujeme pod homeopatikama a bude to dobré. Věřím doktorům, nadšeně jsem jí nadopovala homeopatikama a nechala píchnout. Sestra už na mě byla hnusná, proč nemá Prevenar. Že téměř žádné osmileté dítě ho nemá, protože bylo za tvrdý prachy, to neřeší. Reakce ukriutná, horečky, tělo jsem jí dával do kupy celé léto, máčela jsem jí řvoucí v moři, prpstě paráda. Odkládala jsem tu 4. dávku na poslední den. A oni na mě budou volat sociálku pro zanedbábí péče? Jen promazávací mast na ekzem mě stojí měsíčně 1500. :zed: :zed:třičtvtě roku jako kojící jsem byla na dietě, abych trochu eliminovala ten její ekzem, jídlo jí hlídám jak hrom, jíme doma potají, aby neviděla potraviny, co jí nesedí, a oni na mě budou volat sociálku? já jsem vzteklá jak hrom. Jasně jsem řekla, že ji nechám naočkovat před létem, abych jí mohla vzít k moři a tu kůži zase dát nějak do kupy, a ona mi bude psát IHNED a NUTN0 nebo…ty jo :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.3.14 14:03

@terinka4444 ano jsi naprosto v právu, tak klid.. Hele když to takhle podáš i na té socce, tak se nemusíš ničeho bát :mrgreen: Fakt klid, třeba je to jen nějaká hromadně rozesílaná SMS, nám taky přišlo pozvání na spalničky (doslova) přitom měla jít na poslední Hexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
5.3.14 14:03

MŠ stačí razítko pediatra, to spíše pediatr bude dělat problémy a přihlášku nepotvrdí. Tak až Terinka bude potřebovat MŠ jednu dávku naočkuje, druhou v 10letech a bude mít klid.Na sociálce budeš mít záznam. Jinak nemohou snad nic.
A když sociálce ukážeš očkovák, tak budou v klidu. Mě se zdá, že až někdy zbytečně vyšilujou sestry než pediatr.Teri v tvém případě bych byla v klidu.

Příspěvek upraven 05.03.14 v 14:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.3.14 14:05
@Sibyla0 píše:
@terinka4444 ano jsi naprosto v právu, tak klid.. Hele když to takhle podáš i na té socce, tak se nemusíš ničeho bát :mrgreen: Fakt klid, třeba je to jen nějaká hromadně rozesílaná SMS, nám taky přišlo pozvání na spalničky (doslova) přitom měla jít na poslední Hexu.
@Eliezer píše:
MŠ stačí razítko pediatra, to spíše pediatr bude dělat problémy a přihlášku nepotvrdí. Tak až Terinka bude potřebovat MŠ jednu dávku naočkuje, druhou v 10letech a bude mít klid.Na sociálce budeš mít záznam. Jinak nemohou snad nic.

Dcera nejde do školky, jsou jí dva roky, o školky k zápisu půjde příští rok v březnu, priorix jí nechám dát letos někdy z kraje léta. Ale štvou mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
5.3.14 14:09

Teri, vím, že dcera nejde do MŠ. Však píšu, že, až budeš potřebovat školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
5.3.14 19:38

@Eliezer já chtěla dát přeočkování taky až později, ale dr. mi dá razítko do školky jenom v případě, že malý bude i přeočkovaný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.3.14 19:52

@Tamtama jo, tak tenhle problém jsem řešila taky. očkovala jsem 1.dávku jen kvůli školce, malou nevzali. Tak jsem si říkala, že 2. dostane někdy za pár let. Starý pediatr to bral OK, ted máme novou a problém - chtěla na ě poslat socku, to jsem jí řekla, že ať klidně pošle.. no tak začala se školkou… tak jsem ji naočkovat nechala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
5.3.14 20:09
@terinka4444 píše:
Petrášovi jsem psala, nezávisle na doktorovi, aby mi doporučil postup, napsal mi, že určitě počkat po druhém roce, nejlépe přelom jaro léto, v zimě ekzematická kůže trpí, A ještě rozdělit priorix a varilrix. Puvodně jsem chtěla dát priorix tetra. Tohle mě celkem zaskočilo, co jime je sakra do toho, kdy nechám malou očkovat. Ještě jsem vedla s doktorem v září sáhodlouhou diskuzi s tím, že to necháme někdy koncem jara, začátkem léta.

Souhlas s tímto.
Zavolej DOKTORCE, se sestrou se nebav, že příjdete začátkem léta, pokud má problém, že jí doručíš podepsaný odklad.
Pokud Tě to trochu uklidní, tak můj malej atopák po Priorixu nic, žádná reakce, žádné zhoršení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.3.14 20:12
@BellinkaX píše:
Souhlas s tímto.
Zavolej DOKTORCE, se sestrou se nebav, že příjdete začátkem léta, pokud má problém, že jí doručíš podepsaný odklad.
Pokud Tě to trochu uklidní, tak můj malej atopák po Priorixu nic, žádná reakce, žádné zhoršení.

děkuju za uklidnění, popravdě, já se toho očkování bojím jak čert kříže, tedy možných reakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek