Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@terinka4444 Máš oprávněný strach. At se Ti podaří situaci vyřešit mu prospěchu dítěte. ![]()
Ahoj. Chtěla bych se zeptat jaká doporučení Vám doktoři dali po očkování Priorixem? Myslím tím například, jestli se má dítě několik dnů vyhýbat dětskému kolektivu apod. Díky!
A ještě jeden dotaz. Máme jít na toto očkování teď ve čtvrtek a syn se teď doléčil ze střevní virózy. Přemýšlím, jestli očkování o pár dnů neodložit…?
@Naty12 odložila bych alespoň o týden, čtrnáct dní, aby se tělo stihlo vzpamatovat..
@Naty12 píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat jaká doporučení Vám doktoři dali po očkování Priorixem? Myslím tím například, jestli se má dítě několik dnů vyhýbat dětskému kolektivu apod. Díky!A ještě jeden dotaz. Máme jít na toto očkování teď ve čtvrtek a syn se teď doléčil ze střevní virózy. Přemýšlím, jestli očkování o pár dnů neodložit…?
Aspoň mesic je vhodne, aby bylo dítě naprosto zdravé.
Nase pediatricka řekla, ze máme mít klidový režim, byt ve stínu (ockovalo se v lete) a po cca 10 dnech, ze budou asi teploty.
Pokud chces očkovat, je dobré zajistit přísun základních prvků: hořčík (ten je klíčový), zinek, jod a železo, pak vitaminy C, D. Pokud chces vědet vhodné preparáty, přepošlu Ti odkaz raději přes SZ na vlastni detoxikacni web.
@Bubiii Ahoj. Teda, tohle očkování nevypadá vůbec dobře… Budu ráda, když mi odkaz pošleš. Díky!
Můžu se ještě zeptat jak to Tvé dítě či děti zvládaly?
Jdeme teď ve středu na první dávku priorixu a chtěla jsem se zeptat kdy jste dali druhou dávku? U nás se očkuje údajně za 6-10m od první což nám vychází na podzim, zimu ale v některých státech se očkuje údajně v rozmezí několika let, druhou dávku bych chtěla dát až za rok na jaře syn má v zimě ekzém tak proto. Bude to možné?
@kitty77 první měl teď v 16m a na druhou jdeme v září a to mu bude 22m.
@kitty77 u nas taky problem s ekzemem. Syn byl ockovan ted v unoru, na druhou davku ma jit v srpnu. Ale chci to odlozit…
@kitty77 : naše mala byla ockovana 5.11. a na další mela jít v rozmezí 5.5. - 5.11.
@mag a doktor s tim nemel problem? Vysvetlovala jsi, proc to odkladas?
@evulkanov Dohodli jsme se spolu, malá celou zimu soplila, pak jí byl nasazen Ribomunyl, já chtěla, aby v době očkování byla úplně zdravá, dr. sice pokaždé říkala, že rýma není kontraindikací, ale v zásadě s tím problém neměla.