Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Cau, tak dneska mi přišel korespon-ďák od doktora, psala ho sestra, že se mám v pátek neprodleně dostavit v 15:00 do poradny, že je to NUTNÉ!!!přesně takhle napsáno, že malá nemá naočkvaný priorix a musí se jí ihned píchnout, jinak to prý bude muset řešit jinak. Jsou jí dva roky a dva měsíce, hexu jsme splnili, se šílenýma projevama ekzému, s velkýma horečkama na každou dávku. Priorix jnechám píchnout, ale až usoudím, že je na to čas, mmentálně bojujeme s ekzémem i bez toho, držím ho na uzdě zuby nehty, priorix jí rozhaší. Co to jako je? Co jako můžou proti mńě podnikat? ![]()
Příspěvek upraven 05.03.14 v 13:00
@terinka4444 Někdo psal, že to ten doktor nahlásí na sociálku, aby byl z obliga ![]()
@terinka4444 tak můžou ti říct, že tě nahlásí na ospod, protože to vnímá dr. jako zanedbání, víc podle mne udělat ani nemohou. Připrav si s sebou vyhlášku, kde je psáno, že se očkuje od 15.m. a horní hranice není stanovena. Zároveň bych od nich chtěla písemný zdroj, ze kterého vycházeli, že to být musí. Možná ještě napiš Petrášovi z vakciny.net a jeho odpověď si vem také s sebou.
@terinka4444
to je hnus mala nikdy neměla reakce na očkovani, ale te dna priorix měla dva dny horečky byla jak nemocna hnus fuj a to mě sestra přesvědčovala, že až 5-8 den bude reakce hahahaha
Mám stejně starou dceru a taky Priorix ještě nemá. Teď je zas nemocná, takže minimálně o měsíc se to zas posune. Mudr. mi teď v pondělí nic neřekla, že nemá ještě ani jednu dávku. Záleží asi na postoji a názoru lékaře.
@Hadumi píše:
@terinka4444 tak můžou ti říct, že tě nahlásí na ospod, protože to vnímá dr. jako zanedbání, víc podle mne udělat ani nemohou. Připrav si s sebou vyhlášku, kde je psáno, že se očkuje od 15.m. a horní hranice není stanovena. Zároveň bych od nich chtěla písemný zdroj, ze kterého vycházeli, že to být musí. Možná ještě napiš Petrášovi z vakciny.net a jeho odpověď si vem také s sebou.
Petrášovi jsem psala, nezávisle na doktorovi, aby mi doporučil postup, napsal mi, že určitě počkat po druhém roce, nejlépe přelom jaro léto, v zimě ekzematická kůže trpí, A ještě rozdělit priorix a varilrix. Puvodně jsem chtěla dát priorix tetra. Tohle mě celkem zaskočilo, co jime je sakra do toho, kdy nechám malou očkovat. Ještě jsem vedla s doktorem v září sáhodlouhou diskuzi s tím, že to necháme někdy koncem jara, začátkem léta.
Ahoj,
vím, že nemáte očkovanou žádnou dávku, ale v diskusi jsou odkazy na vyhlášky.
http://baby-cafe.cz/…se/101/49314
@terinka4444 nahlásí tě na sociálku…
my jsem poriorix očkovalli ve 28m a druhou dávku před týdnem.. na první měla husnu reakci, ted se bojím té druhé reakce ![]()
My se s doktorkou domluvily, že budeme očkovat nejspíš na jaře (nakonec odložím až po porodu), ale v lednu mi stejně přišla sms, že se máme NEPRODLENĚ dostavit do poradny na očkování ![]()
Záleží na pediatrovi. Vždy je to o lidech, o domluvě. Pokud se není schopen pediatr domluvit, vydírá, vyhrožuje pediatra změnte. My pediatra měnili a s druhou dávkou problém nemá. Očkovat druhou dávku budeme kolem 10.roku.
@terinka4444 nemůžou podnikat nic, Priorix má ve vyhlášce jen spodní hranici. Jen to zkouší.
@terinka4444 píše: . Ještě jsem vedla s doktorem v září sáhodlouhou diskuzi s tím, že to necháme někdy koncem jara, začátkem léta.
hele a neni mozne, ze sestra dostala z ukol pozvat vsehcny, co nemaji ockovani a proste to poslala, aniz by tusila, z ejste o tom s doktorem mluvili a jake mate problemy?
vis jak - proste si vyjede neco z karet a obesle, aniz by se poradne divala co a jak.
(jen uvazuju, ale vim, jak sestry nekdy automaticky jedou)
Nám taky sestřička vyhrožovala sociálkou. Nakonec stačilo v ordinaci podepsat papír, že někdy v budoucnu mám v plánu očkovat (byl tam uveden přibližný věk). Byla jsem u doktorky asi první, kdo toto očkovaní odmítal a doktorka měla strach z kontroly.
Je také možné a přímo jsem byla svědkem situace, kdy sestra řekla, že vakcína má expiraci např. do dubna, tak potřebují se vakcín zbavit a obesílají ty co nemají naočkováno.
@Anonymní píše:
Je také možné a přímo jsem byla svědkem situace, kdy sestra řekla, že vakcína má expiraci např. do dubna, tak potřebují se vakcín zbavit a obesílají ty co nemají naočkováno.
No, vida.
![]()