Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tohle mám taky.
Mám syna 19 měsíců a další dítě v poslední zatáčce. Taky mi moc chybí nějaká intelektuální činnost, tak mám předplatné odborného časopisu a sbírám materiály a různé nápady, které využiju, až se konečně vrátím do práce. Ale to si ještě počkám.
No,taky plánuju nějaké kurzy, až to malé, co se má v nejbližších dnech narodit trochu povyroste. Nebo bych se asi fakt zbláznila.
I tak na sobě pozoruju, že mluvím převážně řečí svého syna, s ostatními probírám jen samé kakání, hamání, prdíky a usínání, no děs. Někdy mám ze sebe depky a někdy spíš legraci. No, snažím se i svoje dřívější koníčky trochu praktikovat,ale ty teď zase půjdou na chvíli k ledu. Počkejte, za pár měsíců už asi nebudu schopna psát ve větách. Nejsi v tom sama.
Tak přeju moc, ať si udržíš duševní zdraví i po zbytek mateřské.
Já jsem třeba díky dětem odborník na dětskou psychologii,dětský pediatr,kožní,oční,kardio,alergolog,odborník na kojení i nekojení
skorogynekolog a porodní asistenka,konkurence lékarnic,perfektní poradce v oblasti dětského zboží,takže mě to nesmírně obohatilo
A můžu vám říct,že mých rad je hojně využiváno celým okolím ![]()
Ahojky, cítím to úplně stejně. Vystudovala jsem speciální pedagogiku, lektorovala kurzy sociálních pracovníků, k tomu měla svou práci učitelky v nemocnici… Teď nic, taky si připadám hloupá, jako bych všechno zapomněla, někdy mám problém dát dohromady rozvitou větu, ne tak se s někým bavit na odborné úrovni.
Já myslím, že se to vstřebá, má to tak snad každá ženská, která nefičí do práce hned po šestinedělí nebo po půl roce. (NIC PROTI NIM - NAOPAK!)Vracím se od letoška na dohodu k tomu lektorování a mám v plánu jít do jazykovky dodělat si certifikát - tož něco podobného taky zkus. Jazyky, nebo nějaký jiný vzdělávací kurz co by se Ti hodil k práci… A neboj se, bude ííp! ![]()
Tak radím nějaký jazykový kurz, aby ti nepřipadalo, že jen vaříš mrkev a přebaluješ. Nebo, když bude čas, tak sleduj filmy v angličtině.
Zakladatelko,
jak pises o te Aj, ze jsi ji uz zapomnela.
Navrhovala bych ozivit si ji zabavnou formou - treba sledovat filmy/serialy v originale pripadne s titulky.
Zkus treba Jak jsem poznal vasi matku - http://himym.kinotip.cz/
Urcite se pobavis, prijdes na jine myslenky a Aj si tak nenasilne ozivis.
Jo a ještě jedna věc mě napadla. Jednou týdně hrajeme s manželem deskové hry, převážně strategického rázu. Chytlo se to a chodí k nám hrát i někteří známí. Doporučuju Agricolu, je tak náročná, že jsme nepochopili ani pravidla
, pak když jsme to dali je to super hla, hodně makárna na hlavu ![]()
Maddlen píše:
má to tak snad každá ženská, která nefičí do práce hned po šestinedělí nebo po půl roce. (NIC PROTI NIM - NAOPAK!)
nefuguje!!! já dělala 2 dny po porodu!!! ![]()
Mikro píše:
Jo a ještě jedna věc mě napadla. Jednou týdně hrajeme s manželem deskové hry, převážně strategického rázu. Chytlo se to a chodí k nám hrát i někteří známí. Doporučuju Agricolu, je tak náročná, že jsme nepochopili ani pravidla, pak když jsme to dali je to super hla, hodně makárna na hlavu
Tak agricolu jsme dostali loni k Vánocům a ještě jsme to nehráli. Zkoušeli jsme prostudovat návod, ale asi jsme na to blbí.
Anonymní píše:Maddlen píše:nefuguje!!! já dělala 2 dny po porodu!!!
má to tak snad každá ženská, která nefičí do práce hned po šestinedělí nebo po půl roce. (NIC PROTI NIM - NAOPAK!)
Smekám.
Maddlen píše:Anonymní píše:Smekám.Maddlen píše:nefuguje!!! já dělala 2 dny po porodu!!!
Jako na plno zas né, jen po telefonu a mailu(z porodnice by to ani jinak nešlo). A v šestinedělí jsem dělala jen pro známé a urgentní případy. A porod jsem měla super (plánovaný císař ve spinálu). Anonym z 21:44
Jestli bydlíš ve větším městě,tak jsou třeba různá MC,kde je hlídání dětí a k tomu pro maminky třeba počítačový kurz nebo tak něco.
Aladina píše:
Osobně jsem na diagnózu: „mateřská demence“, alergická.
Zakladatelko - ona si kolegyně z práce možná za dveřma zaklepala na čelo - ale ona si na tebe jednou vzpomene v dobrém. Uvidíš. O čem jiném by ses chtěla bavit. Vždyť je to tvůj momentální život.
To,že je to můj momentální život,přeci neznamená,že nežiji u svůj život.Když budu chodit do práce a dělat třeba v oboru stavařiny,tak to přeci neznamená,že nebudu mít ani trochu přehled o něčem jiném.Jsem na mateřské,ale ženské,které umí mluvit jen o dítěti a ještě navíc v plurálu moc nechápu. ![]()
eva valoi píše:Mikro píše:Tak agricolu jsme dostali loni k Vánocům a ještě jsme to nehráli. Zkoušeli jsme prostudovat návod, ale asi jsme na to blbí.
Jo a ještě jedna věc mě napadla. Jednou týdně hrajeme s manželem deskové hry, převážně strategického rázu. Chytlo se to a chodí k nám hrát i někteří známí. Doporučuju Agricolu, je tak náročná, že jsme nepochopili ani pravidla, pak když jsme to dali je to super hla, hodně makárna na hlavu
Je výborná, ale pravidla jsou náročnější na pochopení. My jí měli dva měsíce rozloženou na stole a nevěděli, jak začít, než přišel kamarád a vysvětlil nám jí. Od té doby jí hrajeme celkem pravidelně a jsme nadšení. Pokud bys chtěla můžu ti pomoct s těmi pravidly.
Jinak další pěkný (a o něco lehčí strategický hry) jsou Doba kamenná od Mindoku nebo Údolí králů (Egizia)
Mikro píše:eva valoi píše:Mikro píše:Tak agricolu jsme dostali loni k Vánocům a ještě jsme to nehráli. Zkoušeli jsme prostudovat návod, ale asi jsme na to blbí.
Je výborná, ale pravidla jsou náročnější na pochopení. My jí měli dva měsíce rozloženou na stole a nevěděli, jak začít, než přišel kamarád a vysvětlil nám jí. Od té doby jí hrajeme celkem pravidelně a jsme nadšení. Pokud bys chtěla můžu ti pomoct s těmi pravidly.
Jinak další pěkný (a o něco lehčí strategický hry) jsou Doba kamenná od Mindoku nebo Údolí králů (Egizia)
Mikro, to by bylo dobré. Ted´se k tomu tedy nedostanu, až skončí zkouškové období, můžu se ti ozvat přes sz?
eva valoi píše:Mikro píše:Mikro, to by bylo dobré. Ted´se k tomu tedy nedostanu, až skončí zkouškové období, můžu se ti ozvat přes sz?eva valoi píše:Mikro píše:Tak agricolu jsme dostali loni k Vánocům a ještě jsme to nehráli. Zkoušeli jsme prostudovat návod, ale asi jsme na to blbí.
No jasně, ráda vysvětlím. Kdybys byla z okolí Plzně mohli byste si s chlapem zahrát s námi, takle jen přes SZ. Držím palce u zkoušek.
Bála jsem se, že na mateřské „zdementním“, tak pracuju i s dítětem (naštěstí mi to moje pozice umožňuje - nedělám teda na 100% jako předtím). Ale zjistila jsem, že pokud zabrousím na jiné téma než jsou děti nebo oblast práce, je ze mě stejně totální dement
(byla jsem na nějakých odběrech a doktorka se se mnou bavila o dovolené v Egyptě - byla jsem nakonec ráda, že jsem dokázala vykoktat jednoduché věty a stejně si nejsem jistá, jestli to bylo smysluplné)