Chybí mi práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.1.12 21:44

Bála jsem se, že na mateřské „zdementním“, tak pracuju i s dítětem (naštěstí mi to moje pozice umožňuje - nedělám teda na 100% jako předtím). Ale zjistila jsem, že pokud zabrousím na jiné téma než jsou děti nebo oblast práce, je ze mě stejně totální dement :mrgreen:
(byla jsem na nějakých odběrech a doktorka se se mnou bavila o dovolené v Egyptě - byla jsem nakonec ráda, že jsem dokázala vykoktat jednoduché věty a stejně si nejsem jistá, jestli to bylo smysluplné)

• Citovat
  • Upravit
2786
17.1.12 21:46

Tak tohle mám taky. :mrgreen: Mám syna 19 měsíců a další dítě v poslední zatáčce. Taky mi moc chybí nějaká intelektuální činnost, tak mám předplatné odborného časopisu a sbírám materiály a různé nápady, které využiju, až se konečně vrátím do práce. Ale to si ještě počkám. :D No,taky plánuju nějaké kurzy, až to malé, co se má v nejbližších dnech narodit trochu povyroste. Nebo bych se asi fakt zbláznila. :zed: I tak na sobě pozoruju, že mluvím převážně řečí svého syna, s ostatními probírám jen samé kakání, hamání, prdíky a usínání, no děs. Někdy mám ze sebe depky a někdy spíš legraci. No, snažím se i svoje dřívější koníčky trochu praktikovat,ale ty teď zase půjdou na chvíli k ledu. Počkejte, za pár měsíců už asi nebudu schopna psát ve větách. Nejsi v tom sama.
Tak přeju moc, ať si udržíš duševní zdraví i po zbytek mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
17.1.12 21:48

Já jsem třeba díky dětem odborník na dětskou psychologii,dětský pediatr,kožní,oční,kardio,alergolog,odborník na kojení i nekojení :lol: skorogynekolog a porodní asistenka,konkurence lékarnic,perfektní poradce v oblasti dětského zboží,takže mě to nesmírně obohatilo :pankac: :pankac: A můžu vám říct,že mých rad je hojně využiváno celým okolím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.1.12 21:50

Ahojky, cítím to úplně stejně. Vystudovala jsem speciální pedagogiku, lektorovala kurzy sociálních pracovníků, k tomu měla svou práci učitelky v nemocnici… Teď nic, taky si připadám hloupá, jako bych všechno zapomněla, někdy mám problém dát dohromady rozvitou větu, ne tak se s někým bavit na odborné úrovni. :mrgreen: Já myslím, že se to vstřebá, má to tak snad každá ženská, která nefičí do práce hned po šestinedělí nebo po půl roce. (NIC PROTI NIM - NAOPAK!)Vracím se od letoška na dohodu k tomu lektorování a mám v plánu jít do jazykovky dodělat si certifikát - tož něco podobného taky zkus. Jazyky, nebo nějaký jiný vzdělávací kurz co by se Ti hodil k práci… A neboj se, bude ííp! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
17.1.12 21:59

Tak radím nějaký jazykový kurz, aby ti nepřipadalo, že jen vaříš mrkev a přebaluješ. Nebo, když bude čas, tak sleduj filmy v angličtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
17.1.12 22:00

Zakladatelko,
jak pises o te Aj, ze jsi ji uz zapomnela.
Navrhovala bych ozivit si ji zabavnou formou - treba sledovat filmy/serialy v originale pripadne s titulky.
Zkus treba Jak jsem poznal vasi matku - http://himym.kinotip.cz/
Urcite se pobavis, prijdes na jine myslenky a Aj si tak nenasilne ozivis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
17.1.12 22:00

Jo a ještě jedna věc mě napadla. Jednou týdně hrajeme s manželem deskové hry, převážně strategického rázu. Chytlo se to a chodí k nám hrát i někteří známí. Doporučuju Agricolu, je tak náročná, že jsme nepochopili ani pravidla :D, pak když jsme to dali je to super hla, hodně makárna na hlavu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.12 22:04
Maddlen píše:
má to tak snad každá ženská, která nefičí do práce hned po šestinedělí nebo po půl roce. (NIC PROTI NIM - NAOPAK!)

nefuguje!!! já dělala 2 dny po porodu!!! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14809
17.1.12 22:06
Mikro píše:
Jo a ještě jedna věc mě napadla. Jednou týdně hrajeme s manželem deskové hry, převážně strategického rázu. Chytlo se to a chodí k nám hrát i někteří známí. Doporučuju Agricolu, je tak náročná, že jsme nepochopili ani pravidla :D, pak když jsme to dali je to super hla, hodně makárna na hlavu :)

Tak agricolu jsme dostali loni k Vánocům a ještě jsme to nehráli. Zkoušeli jsme prostudovat návod, ale asi jsme na to blbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.1.12 22:07
Anonymní píše:
Maddlen píše:
má to tak snad každá ženská, která nefičí do práce hned po šestinedělí nebo po půl roce. (NIC PROTI NIM - NAOPAK!)

Smekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.12 22:12
Maddlen píše:
Anonymní píše:
Maddlen píše:
Smekám.

Jako na plno zas né, jen po telefonu a mailu(z porodnice by to ani jinak nešlo). A v šestinedělí jsem dělala jen pro známé a urgentní případy. A porod jsem měla super (plánovaný císař ve spinálu). Anonym z 21:44

• Citovat
  • Upravit
1710
17.1.12 22:14

Jestli bydlíš ve větším městě,tak jsou třeba různá MC,kde je hlídání dětí a k tomu pro maminky třeba počítačový kurz nebo tak něco.

Aladina píše:
Osobně jsem na diagnózu: „mateřská demence“, alergická.
Zakladatelko - ona si kolegyně z práce možná za dveřma zaklepala na čelo - ale ona si na tebe jednou vzpomene v dobrém. Uvidíš. O čem jiném by ses chtěla bavit. Vždyť je to tvůj momentální život. :nevim:

To,že je to můj momentální život,přeci neznamená,že nežiji u svůj život.Když budu chodit do práce a dělat třeba v oboru stavařiny,tak to přeci neznamená,že nebudu mít ani trochu přehled o něčem jiném.Jsem na mateřské,ale ženské,které umí mluvit jen o dítěti a ještě navíc v plurálu moc nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
17.1.12 22:15
eva valoi píše:
Mikro píše:
Jo a ještě jedna věc mě napadla. Jednou týdně hrajeme s manželem deskové hry, převážně strategického rázu. Chytlo se to a chodí k nám hrát i někteří známí. Doporučuju Agricolu, je tak náročná, že jsme nepochopili ani pravidla :D, pak když jsme to dali je to super hla, hodně makárna na hlavu :)
Tak agricolu jsme dostali loni k Vánocům a ještě jsme to nehráli. Zkoušeli jsme prostudovat návod, ale asi jsme na to blbí.

Je výborná, ale pravidla jsou náročnější na pochopení. My jí měli dva měsíce rozloženou na stole a nevěděli, jak začít, než přišel kamarád a vysvětlil nám jí. Od té doby jí hrajeme celkem pravidelně a jsme nadšení. Pokud bys chtěla můžu ti pomoct s těmi pravidly.

Jinak další pěkný (a o něco lehčí strategický hry) jsou Doba kamenná od Mindoku nebo Údolí králů (Egizia)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.1.12 22:24
Mikro píše:
eva valoi píše:
Mikro píše:
Tak agricolu jsme dostali loni k Vánocům a ještě jsme to nehráli. Zkoušeli jsme prostudovat návod, ale asi jsme na to blbí.

Je výborná, ale pravidla jsou náročnější na pochopení. My jí měli dva měsíce rozloženou na stole a nevěděli, jak začít, než přišel kamarád a vysvětlil nám jí. Od té doby jí hrajeme celkem pravidelně a jsme nadšení. Pokud bys chtěla můžu ti pomoct s těmi pravidly.

Jinak další pěkný (a o něco lehčí strategický hry) jsou Doba kamenná od Mindoku nebo Údolí králů (Egizia)

Mikro, to by bylo dobré. Ted´se k tomu tedy nedostanu, až skončí zkouškové období, můžu se ti ozvat přes sz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
17.1.12 22:33
eva valoi píše:
Mikro píše:
eva valoi píše:
Mikro píše:

Mikro, to by bylo dobré. Ted´se k tomu tedy nedostanu, až skončí zkouškové období, můžu se ti ozvat přes sz?

No jasně, ráda vysvětlím. Kdybys byla z okolí Plzně mohli byste si s chlapem zahrát s námi, takle jen přes SZ. Držím palce u zkoušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová