Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem asi divná, ale uvítám každou možnost, kdy si můžu pokecat o něčem jiném, než o dítěti. Když si jdu pokecat do práce, kolegyně se chce neustále bavit o svém vnukovi a mě tím děsně štve ![]()
Angličtinu zvládám stále bez problémů (příležitostně vyzkoušeno), dokonce si pamatuju takové věci jako IČa, přístupová hesla, telefonní čísla, SPZ a co mám v práci ve kterém šanonu
![]()
Chvilku jsem i příležitostně pracovala (asi 6-12m po porodu) a vřele doporučuju, přijdeš na jiné myšlenky ![]()
Tím se nechci nikoho dotknout, spíš vyvrátit zažité názory o mateřské demenci ![]()
Tetes, hele já mám dvě děti a při druhém jsem začala dělat VŠ a letos končím. Momentálně dělám na diplomce a sem si odskakuju.
Myslím, že je to prostě normální, když má první a malé dítě. A prostě ještě nic jiného než dítě, dělat nezačla, tak je to celý její svět a holt o tom dítěti často mluví. Osobně o dětech už taky tak často nemluvím a ráda vypadnu a bavím se i o něčem jiném. Ale s prvním synem a do jeho dvou let jsem to prostě měla taky tak. A dementní jsem teda nebyla. ![]()
Naopak, já už bych tak chtěla mít hotovou školu a v klidu si večer uvařit a válet se. Nebo se tak moc těším, až od července začnu číst normální knížky. Že se začtu a už nikdy nepřestanu.
Ale to už zas budu v práci. Opravdu mám pocit, že jsem si mladšího holomka až tak neužila, ale že jsem byla pořád v čudu. Ve škole, práce pro manžela a podobně.
Já jsem teď na mateřský podruhé, poprvé jsem šla do práce po 7mi měsících, ale i tak jsem tyhle stavy pociťovala .. Teď jsem si ale zakázala mít zapnutou televizi na něčem jiným, než ČT 24, jednou týdně chodím na angl., a je to výrazně lepší !!! Myslím, že i ta TV, zapnutá jen tak mimoděk na deb..ních seriálech dost ovlivňuje mozek .. takhle máš alespoň přehled, co se děje, můžeš se o tom bavit (a ne jen o plínách) ![]()
ja se teda na rodicovske nenudim, mam dve brigady a to i proto abych nezakrnela az pak pujdu do prace. taky mi nekdy prijde, ze jsem spoustu veci zapomela, i tu anglictinu bych si potrebovala ozivit
Já to měla taky. Začala jsem studovat psychologii dítěte, fajn.
ak nechces ist do prace chod na nejaky kurz, budes medzi ludmi a cosi sa naucis nove, napr. nejaky jazyk alebo pocitacovy…