Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky. ![]()
Chtěla jsem se zeptat na přípravu Tofu, zakoupila jsem si uzené a ráda bych si ho dala se zeleninou na studeno.
Nevím jak se připravuje, jestli ho mohu normál požít jen tak za studena nebo jak chutná nejlíp? ![]()
Já ho mám ráda úplně za studena s chlebem a máslem
ale jde upravovat třeba i jako špízy
Já ho jen orestuji na trošce oliv oleji - dochutím podle nálady - sůl, bylinky…a přidám k zeleninovému salátu. Ale v Lidlu prodávají už naložené v chilli, ale nezkoušela jsem ještě.
A výborný jsou špízy - tofu, paprika, mrkev a cuketa - vždy na střídačku a na gril ![]()
Tak ted jsem ho ochutnala a
.
Vůbec mi nechutná. ![]()
Ještě mám v lednici tofu s bazalkou, takže ho zkusím, popřípadě letí za uzeným do koše. ![]()
Já dělám buď pomazánku(různý recepty na internetu), nebo ho přidám do bramboráků, mezi strouhaný brambory ho taky nastrouhám, a je to super, lepší než klasický bramboráky. ![]()
@slavuska1 jo, přesně tak… do bramboráků místo slaniny nebo uzeného. Zrovna dneska jsem si říkala, že je budu muset udělat ![]()
Nejlepší je uzené… a stejně je dobré ho ochutit
já ho nakrájela na kostečky a dala osmahnout na trošinku oleje posypala gril. koř. a pak zalila rozšleh. vejci a chutnalo to i tomu mému doma a že je vybíravý ![]()
Naucila jsem se to obalovat v hrasce nebo si delam strouhanku ze žitného chleba a vloček. Tak obalim a na pec. papíru upecu v troube.
Už jsme zkoušeli i grilovat zabalené v alobalu. Jakože tofu na grilu místo Pepy.
Někdy si dělám rizoto houbovo zeleninové a tam si to nastrouhala.
Popravdě moc tofu nemusim, ale držela jsem teď nejakou dobu dělenou stravu, tak mi nic jiného nezbylo, musela jsem se to naučit jíst.
Mne tepelne neupravené tofu nechutí, ale keď ho opečiem je super. Robievam ho na viacero spôsobov. Napr. nastrúham na strúhadle, okorením, osolím a pridám sójovú omáčku a pór a všetko spolu opečiem.
@Samantha25 já dělám něco na způsob kološvárského zelí. Hodím do woku na zpěněnou cibulku kysaný zelí (nejvíc mi chutná z Alnatury), koření na čínu, pak přímo do toho bulgur (resp. míchám cca 2/3 bulguru a 1/3 rýže), zaleju vodou (dvojnásobek co bulguru), dochutím solí nebo biovegetou a dusím pod pokličkou, dokud se voda nevstřebá. Pak přidám tofu (většinou právě uzené nebo chilli) a pokrájené černé olivy. To mi tak chutná, že si to udělám klidně několikrát do týdne ![]()
@Salorka nevím, jestli myslíme to samé, já kupuju v Lidlu chilli tofu, ale ne naložené, kousky papriček jsou přímo v něm. To mi chutná teda moc a navíc ta cena ![]()
@Martinik To bude asi stejné, špatně jsem to napsala - myslela jsem, že je už ochucené něčím, ne přímo naložené ![]()