Příprava tofu

253
1.6.16 19:05

příprava tofu

Ahojky. :mavam:
Chtěla jsem se zeptat na přípravu Tofu, zakoupila jsem si uzené a ráda bych si ho dala se zeleninou na studeno.
Nevím jak se připravuje, jestli ho mohu normál požít jen tak za studena nebo jak chutná nejlíp? ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

9512
1.6.16 19:09

Já ho mám ráda úplně za studena s chlebem a máslem

ale jde upravovat třeba i jako špízy

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4877
1.6.16 19:12

Já ho jen orestuji na trošce oliv oleji - dochutím podle nálady - sůl, bylinky…a přidám k zeleninovému salátu. Ale v Lidlu prodávají už naložené v chilli, ale nezkoušela jsem ještě.
A výborný jsou špízy - tofu, paprika, mrkev a cuketa - vždy na střídačku a na gril :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
253
1.6.16 19:18

Tak ted jsem ho ochutnala a :poblion:.
Vůbec mi nechutná. :mrgreen:
Ještě mám v lednici tofu s bazalkou, takže ho zkusím, popřípadě letí za uzeným do koše. :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
31695
1.6.16 19:33

Já dělám buď pomazánku(různý recepty na internetu), nebo ho přidám do bramboráků, mezi strouhaný brambory ho taky nastrouhám, a je to super, lepší než klasický bramboráky. :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13075
1.6.16 20:26

@slavuska1 jo, přesně tak… do bramboráků místo slaniny nebo uzeného. Zrovna dneska jsem si říkala, že je budu muset udělat :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
959
1.6.16 20:38

Nejlepší je uzené… a stejně je dobré ho ochutit :-) já ho nakrájela na kostečky a dala osmahnout na trošinku oleje posypala gril. koř. a pak zalila rozšleh. vejci a chutnalo to i tomu mému doma a že je vybíravý :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
49289
1.6.16 20:46

Naucila jsem se to obalovat v hrasce nebo si delam strouhanku ze žitného chleba a vloček. Tak obalim a na pec. papíru upecu v troube.
Už jsme zkoušeli i grilovat zabalené v alobalu. Jakože tofu na grilu místo Pepy.
Někdy si dělám rizoto houbovo zeleninové a tam si to nastrouhala.
Popravdě moc tofu nemusim, ale držela jsem teď nejakou dobu dělenou stravu, tak mi nic jiného nezbylo, musela jsem se to naučit jíst.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.6.16 22:04

Mne tepelne neupravené tofu nechutí, ale keď ho opečiem je super. Robievam ho na viacero spôsobov. Napr. nastrúham na strúhadle, okorením, osolím a pridám sójovú omáčku a pór a všetko spolu opečiem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2200
1.6.16 22:54

@Samantha25 já dělám něco na způsob kološvárského zelí. Hodím do woku na zpěněnou cibulku kysaný zelí (nejvíc mi chutná z Alnatury), koření na čínu, pak přímo do toho bulgur (resp. míchám cca 2/3 bulguru a 1/3 rýže), zaleju vodou (dvojnásobek co bulguru), dochutím solí nebo biovegetou a dusím pod pokličkou, dokud se voda nevstřebá. Pak přidám tofu (většinou právě uzené nebo chilli) a pokrájené černé olivy. To mi tak chutná, že si to udělám klidně několikrát do týdne :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2200
1.6.16 22:58

@Salorka nevím, jestli myslíme to samé, já kupuju v Lidlu chilli tofu, ale ne naložené, kousky papriček jsou přímo v něm. To mi chutná teda moc a navíc ta cena :dance:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4877
2.6.16 12:55

@Martinik To bude asi stejné, špatně jsem to napsala - myslela jsem, že je už ochucené něčím, ne přímo naložené :oops:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama