Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nadpis může znít možná trošku vtipně, ale chtěla bych Vás jen upozornit…Na fb sdílela jedna slečna fotku banánů, kde byli uhnízděny vajíčka nejjedovatějšího pavouka, Palovčíka brazilského. Tyhle banány slečna prý koupila v Lidlu v Rosicích u Brna. Tak si holky dávejte prosím pozor, kdo ví kolik banánu může být napadeno a nemusí to být jen v okolí Brna, snad mezi banány nebyli rodiče těchto pavoučků. Prostě pozor na banány, ať už je kupujete kdekoliv ![]()
Zároveň bych se chtěla zeptat, přivezli jste si někdy s ovocem nebo zeleninou domů nějaké „milé“ překvapení?
Mě se naštěstí nikdy nic takového nestalo.
@juliettee kurňa.. a já pořád doufám, že na ně natrefím a toho fešáka budu mít doma
a ne.. mmchdm, tohle je zcela běžné, nejen v banánech..
Tady tyhle krávoviny běží po FB pořád. Když to nejsou banány, tak to jsou citrony. ![]()
A udivuje mě, že na ty kraviny ještě někdo skočí
![]()
@Šmoulice píše:
Tady tyhle krávoviny běží po FB pořád. Když to nejsou banány, tak to jsou citrony.
A udivuje mě, že na ty kraviny ještě někdo skočí![]()
![]()
![]()
a tak toto kravina není, oni se sem pavoučci s tímto dostávají..ale je to vzácnost.. vždycky u nás číhám a nic ![]()
@martina.se píše:
a tak toto kravina není, oni se sem pavoučci s tímto dostávají..ale je to vzácnost.. vždycky u nás číhám a nic
Tak asi chodíš do špatných obchodů ![]()
@juliettee Tak není to nic neobvyklého
Jinak nevím, jakou to má spojitost s Rosicemi a okolím Brna. Ten pavouk cestoval ze svého rodiště v jižní Americe, v okolí Brna se vážně normálně nevyskytuje jinak než vyjímečně v banánech. Ale takových fotek po netu koluje spousta.
Ono to není nějaký článek který sdílel blesk nebo tak něco, to tam vyloženě psala slečna, pod fotkou komunikovala ještě s prodavačkou z toho Lidlu
jen jsem chtěla varovat ![]()
@bartsch píše:
@juliettee Tak není to nic neobvykléhoJinak nevím, jakou to má spojitost s Rosicemi a okolím Brna. Ten pavouk cestoval ze svého rodiště v jižní Americe, v okolí Brna se vážně normálně nevyskytuje jinak než vyjímečně v banánech. Ale takových fotek po netu koluje spousta.
já vím že pavouk je z ameriky, ale tak kdyby byl někdo z rosic a šel nakupovat do Lidlu tak si třeba bude dávat větší pozor ![]()
Na jednu stranu bych si nerada jedovatého pavouka donesla domů, na stranu druhou je to známka toho, že ty banány nejsou zase tak moc „jedovatý“, když tam můžou pavouci přežít.
A tohle někdo koupí? Než vyberu banány, tak si je pořádně prohlídnu, ne? Už jen proto, jak rychle se kazí.
Ale obecně banány kupuju málo, jednak kvůli postřikům, a jednak se vyhýbám značce Dole, která je skoro všude.
@martina.se píše:
@juliettee kurňa.. a já pořád doufám, že na ně natrefím a toho fešáka budu mít domaa ne.. mmchdm, tohle je zcela běžné, nejen v banánech..
Musíš do Brna ![]()
Fůj, to je hnus
docela masakr, já teda všechno kontroluju, než dám do košíku… ale na banány asi začnu koukat víc
@Halibar píše:
Fůj, to je hnusdocela masakr, já teda všechno kontroluju, než dám do košíku… ale na banány asi začnu koukat víc
taky všechno kontroluju, slečna to asi neudělala, pak si toho prý všimla až u auta a šla je vrátit…