Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
leviska píše:
ahoj holky,jsem tu nováček a chtěla jsem se zeptat jak s UM a ohřívání v mikrovlnce? Mám holčičku 3týdny starou a bohužel jsme na UM od narození. Chtěla bych to urychlit v noci, mám dopředu připravenou UM v lednici, normálně ohřívám v hrnku s teplou vodou, ale to je na dlouho, proto mě napadla mikrovlnka. V návodu ale píšou neohřívat v Mikr.troubě… na druhou stranu v porodnici jsme měli taky příkrm Bebu a ohřívali jí tam v mikr. troubě…tak teď nevím…
Ahoj pisou to tom ze neohrivat v mikrovlne kvuli nerovnomernehu ohrati takze to stejne trepes s UM a pak az davas ja to tak delam normalne mam to za 45s a je hotovo ![]()
takže ode dneška jedu taky v mikrovlnce, je to fak rychlý a malá má v noci hned baštu ![]()
ještě jedna otázka, převařujete poctivě kojeneckou vodu? na některé je napsáno, že se nemusí, ale dr. říkala převařovat vše…
já někde četla že v mikrovlnce se má ohřívat jen voda a pak pak se to smíchat z mlékem. 6e by jinak mléko strácelo látky. Myslím že je to psané ve starších diskuzích ![]()
mně se osvědčilo převařit si vodu (mmch. používám taky Aqua Anna, Fromin…a stejně převářím na doporučení pediatra), nalít do termosky a mám ji tak stále rovnoměrně teplou, i v noci.
jak tu někdo psal, v MW se mohou ztrácet cenné látky z mléka, takže když už, tak ohřívat samotnou vodu (stačí 10-20s, to vychytáš) a teprve potom do ní sypat mlíčko
Určitě taky ohřívat jen vodu a mlíko přidat až pak. Pokud se ti nechce stát ani u mikrovlnky, tak si na noc dej vřelou vodu do termosky, tam ti buď zchládne na dobrou teplotu a nebo smícháš se studenou vodou ![]()
Ja mam kojeneckou vodu lucku z hypernovy a dr. rikala ze koj. nemusim prevarovat a taky to nedelam odmerim vodu do flasky dam na 40s do mirka pak nasypu mlicko zatrepu a jde se jist ![]()
tak zatím mám převařenou vodu, frknu do mikro pak dám UM, zatřeprat a jde se baštit. s tou termoskou je to taky dobrý, ale to jí musím ještě zakoupit ![]()
leviska píše:
tak zatím mám převařenou vodu, frknu do mikro pak dám UM, zatřeprat a jde se baštit. s tou termoskou je to taky dobrý, ale to jí musím ještě zakoupit
Určo nejdříve ohřívám vodu,říkal mi to i mudr na gastru, že je důležité nejdřív ohřát vodu a pak sypat UM ![]()
Ahojda, opravdu se UM protřepává? Není to špatně, když je pak samá pěna. Malá mi první dávku UM (Nutrilon) vyblila a nevím proč (s kašlem hned po dopití). Je zvyklá na odsáté MM (krmena Calmou), které už nechce. Je jí 9M jakou flašku a savičku by jste dali… Děkuji.
@Leha82 protrepavam normalne jinak by se mliko nerozpustilo, nikdy mu to nevadilo. A ja mate velkej protok ty savicky? kdyz je moc velkej tak to rychle zhltaji a muzou se poblinkat, a naopak kdyz je prutok moc pomalej tak se u toho malej vztekal ze mu to netece, kolem 9 mesice jsme meli tak tu velikost 3.