Příprava UM dopředu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3071
14.10.15 21:36

@Pudloslava jinak já teda když dělám malému UM, tak jen vodu sehřeji v rychlovarné konvici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
14.10.15 21:38
@JayLee píše:
ty jo ja jsem vždy vecer udelala UM 4 flasky i na druhy den a vždy jsem to jen vyndala z lednicky a dala ohrat v mikrovlnce nic jsem nepripravovala v noci když jsem krmila a to u obou deti a vse bylo plne ok ;) klidne jsem v nedeli vecer udelala a az v utery rano jsem zdelavala poslední lahvičku - byli jsme na Nutrilonu ;)

tak to ses husta :-) dite predpokladam zdravim jen kvetlo :-) no alespon je videt, ze se to fakt nemusi tolik hrotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
14.10.15 21:40
@kamce píše:
@Pudloslava jinak já teda když dělám malému UM, tak jen vodu sehřeji v rychlovarné konvici

jakoze neprevarujes - nic proti tomu. jen ze pokud chci mliko skladovat udelany, tak je z hlediska bakterialni kontaminace lepsi mit tu vodu prevarenou - mensi pocet bakterii na zacatku - mene jich bude i po nekolika hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
14.10.15 21:42

@misa5504 a co zkusit to rozpustit v mensim mnozstvi velmi teple vody a pokud by se to rozpustilo dobre, tak dolevat studenou na pozadovanou koncentraci? jen napad na pokus.

Nebo, jak tady nekdo psal, vyrobit si dopredu koncentrat, nechat v lednicce a v noci dolevat a ohrivat? - v koncentratech se obecne bakterie take mnozi mene ochotne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
14.10.15 21:43

-

• Citovat
  • Upravit
misa5504
14.10.15 21:44

No já to právě dělám v chladnější vodě kvůli těm bifidobakteriím, které se ve více teplé vodě ničí, ale zkusím a uvidím jinak asi budem muset vyměnit UM

• Citovat
  • Upravit
3071
14.10.15 21:45

@Pudloslava no…nebo prevarim…vychladne a pak uz jen ohreju. Ale mám už větší mimi a nějaké bakterie mi jsou „jedno“, pije i normálně vodu z kohoutku. Jinak umělé bych neskladovala déle jak 2hod, když se malý ještě budil často v noci, tak jsem si nachystala to kupované rýžové do flašky a dala mu to (nezkazí se)..a když jsem chtěla, ať má teplé, tak jsem mu půlku dolila převařenou vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
14.10.15 21:51

No já si vždycky dala k posteli ohřívačku na lahve (Avent), do ní otevřenou lahvičku s vodou a jak se malý vzbudil, nasypala jsem ze zásobníku prášek - to jsem si nadávkovala už večer. Pravda, některé mléko se rozpouštělo hůř - taky jsme používali Bebu, ale na tyhle případy jsem měla ještě vidličku, prošlehala, zavřela, protřepala, dala malému a dala do ohřívačky další lahev. Celé to zabralo pár vteřin a já někdy až ráno podle počtu lahviček poznala, kolikrát jsem malého „krmila“ :-)
Myslím, že je tohle ještě rychlejší varianta jak s termoskou a přelíváním vody.
Ohřívačka běžně jela celou noc, pak už jsem měla vychytané to, že na stupeň 1 byla teplota vody perfektní akorát na pití, takže žádné zdržování. Malý by se zbláznil, kdyby to trvalo, to by se vzbudil úplně a pak bych ještě musela uspávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.10.15 21:53

Já tam dala slabší baterky a fakt jemně zmáčkla, mlelo to z posledního, jen se to provířilo, žádná pěna a super. Dávala jsem si na to pozor, aby nebolelo bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
14.10.15 21:56
@Amandi píše:
No já si vždycky dala k posteli ohřívačku na lahve (Avent), do ní otevřenou lahvičku s vodou a jak se malý vzbudil, nasypala jsem ze zásobníku prášek - to jsem si nadávkovala už večer. Pravda, některé mléko se rozpouštělo hůř - taky jsme používali Bebu, ale na tyhle případy jsem měla ještě vidličku, prošlehala, zavřela, protřepala, dala malému a dala do ohřívačky další lahev. Celé to zabralo pár vteřin a já někdy až ráno podle počtu lahviček poznala, kolikrát jsem malého „krmila“ :-)
Myslím, že je tohle ještě rychlejší varianta jak s termoskou a přelíváním vody.
Ohřívačka běžně jela celou noc, pak už jsem měla vychytané to, že na stupeň 1 byla teplota vody perfektní akorát na pití, takže žádné zdržování. Malý by se zbláznil, kdyby to trvalo, to by se vzbudil úplně a pak bych ještě musela uspávat…

Stejnou sluzbu prokaze mikrovlnka, 90 ml se na optimalni teplotu ohreje za 20 vterin. Ale spousta lidi se boji ohrivat v tom i vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
14.10.15 22:04
@Pudloslava píše:
Stejnou sluzbu prokaze mikrovlnka, 90 ml se na optimalni teplotu ohreje za 20 vterin. Ale spousta lidi se boji ohrivat v tom i vodu.

To jo, to je pravda, ale to bych musela vstát z postele, jít do kuchyně, rozsvítit, pouštět mikrovlnku a tak, což by mě probudilo :-) takhle jsem se jen tak překulila a sáhla na noční stolek, pak k prckovi jeden krok a hotovo :-) holt jsem ženská líná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
14.10.15 22:06
@JayLee píše:
ty jo ja jsem vždy vecer udelala UM 4 flasky i na druhy den a vždy jsem to jen vyndala z lednicky a dala ohrat v mikrovlnce nic jsem nepripravovala v noci když jsem krmila a to u obou deti a vse bylo plne ok ;) klidne jsem v nedeli vecer udelala a az v utery rano jsem zdelavala poslední lahvičku - byli jsme na Nutrilonu ;)

8o z neděle v úterý. Potes koste :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6901
14.10.15 22:23

Holky já si na noc pripravuji mléko tak že si dám dvě hotové lahve do lednice a v noci vždycky ohřeju takže je to špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.10.15 22:43
@misa5504 píše:
Ahojte, chci se zeptat, jestli je možné udělat UM do lahvičky a dát do termoobalu, jde mi o to, že máme BEBU 2 a strašně dlouho se rozpouští, takže v noci je to horor, trvá mi to 20 minut a mimouš řve na celý panelák :nevim: Vím, že by se to nemělo, ale nedělá to tak někdo??? 8o

změnili jsme kvůli tomu um, jako fakt nebyl čas čekat, až se to laskavě rozpustí. Zkoušela jsem sunar, ten je ok, ale klukovi nesedl, teď máme Babylove, 2× zatřepu a hotovo.. a to už kluk brble, bo je nedočkavej :mrgreen: připravovat um předem je fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.10.15 22:44
@kacenka8 píše:
Holky já si na noc pripravuji mléko tak že si dám dvě hotové lahve do lednice a v noci vždycky ohřeju takže je to špatně?

na um máš napsáno, že ihned spotřebovat, takže asi tak.. dítěti bych to nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová