Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na střední se dostane spoustu osob i bez připrav ve skole, musíš na sobě makat.
@Umík píše:
Na střední se dostane spoustu osob i bez připrav ve skole, musíš na sobě makat.
Budu chodit pouze na čj. Samozřejmě, že budu dělat doma.
Pokud máš pocit, že v matice plaveš, najdi si nějaké doučování. Nějakého staršího studenta/ku, ti ani nebývají drazí. Já si takhle na gymplu a pak i na vejšce přivydělávala, že jsem mladší spolužáky doučovala.
Zkus si pár testu z minulých let. Jestli dopadneš napoprvé aspoň na 50% tak se zvládneš doučit sama s trochou snahy. Jestli to ale bude špatné, tak určitě doucko, někoho kdo se specializuje na to jak napsat tyhle Cermat testy. Tam totiž tolik nejde o znalosti jako ve škole ale spíš o umění se orientovat v testu, rozložit čas na příklady, nezaseknout se někde, umět to na čas…je potřeba to mít vyzkoušený a dát si pozor i na ty chytaky typu že neobtahneš geometrii propiskou v zadání, nenapíšeš jednotky nebo naopak napíšeš jednotky tam kde nemají byt apod.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den, mám menší problém. U nás ve škole probíhají přípravné kurzy na přijímačky. Já jsem stihla odevzdat čj, takže na tu jsem prihlasena, ale na matematiku byla hodně rychle obsažena kapacita. Lze udělat přijímačky na střední pouze s přípravou na čj? Když se budu učit doma, koupim si přípravné sešity?
Měla jsem bohužel trojky v osmé třídě a teď se snažím o významenání.