Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znáte se 9 let. Za tu dobu bys mohla znát jeho smysl pro humor a brát ho i s tím. Určitě si to potřebuješ vyřešit v sobě. Ne měnit jeho humor, je to tak?
Víš, co bych udělala já? Na jeho:
„No já nevím, nevím, no tak prý jo, patříme.“
Bych s vtipem odpověděla:
„Jak, nevíš? Počkej doma, nic nebude!“ ![]()
Nebudeš se cítit blbě a ještě k tomu touhle hláškou pobavíš přátelé.
Je to jen příklad. Nic nikomu nevnucuju. ![]()
@Anonymní píše:
@Danylea a víš, že jsem si taky kolikrát říkala, jestli by mi psycholog mohl pomoci? Já o tom v podstatě kromě přítele nikdy s nikým nemluvila. Až teď tady na emiminu…
fakt to zkus, neni to nic, za co by ses mela stydet. Hodne jsme to s psychoterapeutem resili, dokonce i pricinu, proc takova jsem atd… moc to pomohlo ![]()
@MeloryNox máš pravdu, já i podvědomě vím, že ten problém mám já se sebou. Ale „oficiálně“ ukazuju na přítele a říkám, ty za to můžeš. Když bys to neřekl/neudělal/…Mimochodem ta tvoje vymyšlená hláška by se tam tak hodila, asi si tě půjčím na nějaké proškolení ![]()
Jestli ti psycholog není prosti srsti, vzhůru do toho
Jedna moje blízká kamarádka využila služeb psycholožky a mění se jí život k lepšímu. Měla potíže se žárlivostí, nechala si od přítele leccos líbit, v práci dělala pro všechny a za všechna první poslední. To by jí jednou položilo. Po návštěvě psycholožky je strašně moc spokojená ![]()
@Anonymní píše:
@MeloryNox máš pravdu, já i podvědomě vím, že ten problém mám já se sebou. Ale „oficiálně“ ukazuju na přítele a říkám, ty za to můžeš. Když bys to neřekl/neudělal/…Mimochodem ta tvoje vymyšlená hláška by se tam tak hodila, asi si tě půjčím na nějaké proškolení
nejlepší je se přidat a nejít proti proudu - kontrétně v tomhle případě. Jde jen o humor a rozdíl chápání toho humoru. Píšeš o příteli samý hezký věci. Určitě ho to musí taky mrzet.
Máš ještě nějaký příkady? Můžeme rozebrat, jak by se dalo reagovat.
Jak jsi na tom se sebevědomím?
časem tě to přejde, ale zkus si to v hlavě krok po kroku rozebrat co tě vlastně nejvíc naštve a proč to tak je ..jako bych četla sebe před x lety, taková samonasíračka a obtěžovalo to partnera a i mě a potom brečení, prošení o odpuštění ..jak dobře to znám..
už jsem v pohodě a převedla bych to do vtipu..věřím si..
@MeloryNox píše:nejlepší je se přidat a nejít proti proudu - kontrétně v tomhle případě. Jde jen o humor a rozdíl chápání toho humoru. Píšeš o příteli samý hezký věci. Určitě ho to musí taky mrzet.Máš ještě nějaký příkady? Můžeme rozebrat, jak by se dalo reagovat.
Mám příkladů, že by to vydalo na román
Já bych se potřebovala naučit zpracovat emoce, tak aby mě neovládaly až tak moc. Protože holky když vám to v hlavě přepne, tak logika prostě odchází stranou ![]()
Nebereš náhodou HA? Já byla neskutečně vzteklá a hádavá, když jsem brala HA poslední půlrok braní (dohromady 4 roky, problém až po 3,5letech). Byl to teda celkový vztek, vadilo mi naprosto všechno, manžel to teda odnášel ze všeho nejvíc.
Jinak jsem teda taky obecně dost citlivá, když mě někdo kritizuje, když mám pocit, že to byla podpásovka atd. Ale já mám takový odstrašující příklad ve svojí mámě, která dokázala na jakékoliv návštěvě udělat pořádný dusno, chovat se hystericky, takže se krotím.
Možná by bylo dobré, kdyby tě někdy někdo nahrál nepozorovaně na kameru a pak sis to pustilo, příště by sis zřejmě radši ukousla jazyk ![]()
@saracenka píše:
Jak jsi na tom se sebevědomím?![]()
![]()
![]()
časem tě to přejde, ale zkus si to v hlavě krok po kroku rozebrat co tě vlastně nejvíc naštve a proč to tak je ..jako bych četla sebe před x lety, taková samonasíračka a obtěžovalo to partnera a i mě a potom brečení, prošení o odpuštění ..jak dobře to znám..
![]()
![]()
![]()
![]()
už jsem v pohodě a převedla bych to do vtipu..věřím si..
A jak si to dokázala? Obdivuju tě, že jsi se dokázala takhle změnit…
@Gladys HA beru
Když by mi někdo ukázal nahrávku, tak bych se strašně styděla
To vím…Takže taková léčba šokem, že by? ![]()
@Anonymní píše:
@BohunkaP já to snad i vyzkouším. Děkuji za typ
Nemáš zač, snad Ti to pomůže, já s tím mám dobré zkušenosti - kdybys měla zájem, můžu Ti po SZ dát tip na svou poradkyni, případně také jedna ze zdejších uživatelek provozuje tuto terapii (jméno případně také po SZ).
Přečetla jsem si pár knížek o duchovnu a začla jsem se tim vnitřně zabývat, hodilo mě to úplně jiným směrem ..moc jsem se zklidnila a dneska vím jak to bylo zbytečné a nic jsem tím nevyřešila, jen jsem ubližovala tomu vztahu a potom jsem měla na sebe vztek, když jsem se opět neovládla..nebylo to přes noc …ty bachovky by ti mohly pomoci..
mě to trvalo déle, o bachových esencích jsem tehdy ani neslyšela
Jenny. fields se tímto zabývá a určitě by jí nevadila tato zmínka ..zkus se s ní spojit
![]()