Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kolicek95 Zažila jsem si tohle se synem, od narození děs běs, v tom roce už jsem byla úplně vyřízena, vzhůru co 20 minut. Nám zabralo zrušit kojení v noci. Úplně jsem ho dostavila ve 2.
Syn má 18m a když je hodně dobra noc, je vzhůru co 2h, když špatná co půl hodiny, normálně naštěstí docela rychle ušima, ale někdy je i klidně 2h vkuse v noci vzhůru. A to už ani nekojim, avšak nepomohlo. Vztekla nejsem, nemyslím, ze to má kromě ignorace pláče, což dělat nechci, řešení, tedy naučila jsem se to brát, jak to je, ale je pravda, ze mi dost vazne domácnost, ale co se da dělat 🤷♀️
@Kolicek95
vydržela bych ještě cca měsíc, to už začne jaro a odstavila a finito
dělat si ze sebe po nocích živý dudlík u dítěte po roce? už nikdy
nestojí to za to a to dítě to ani neocení ani Vám za to nikdy nepoděkuje…jako fakt nepoděkuje
Musis ji naucit odpojovat, nekompromisne.
Napije se, pockas, odpojis. Bude rvat, nechas rvat, budes utesovat co to pujde, jakmile uz to nepujde, das prso, nechas napit, uklidnit, odpojis. Zacne rvat, budes utesovat co to pujde, jak to nepujde a bude rvat moc, das prso, napije se, uklidni, odpojis.
A takhle furt dokola, funguje to, neboj.
@Lucie_Sx píše:
Musis ji naucit odpojovat, nekompromisne.
Napije se, pockas, odpojis. Bude rvat, nechas rvat, budes utesovat co to pujde, jakmile uz to nepujde, das prso, nechas napit, uklidnit, odpojis. Zacne rvat, budes utesovat co to pujde, jak to nepujde a bude rvat moc, das prso, napije se, uklidni, odpojis.
A takhle furt dokola, funguje to, neboj.
Nefunguje
![]()
@citlivaduse @Borrealis Ano, chystám se na noční odstav, paradox ale je, že mám pocit, že si nemůžu dovolit třeba tři noci spát ještě míň než teď. Normálně mám strach, že to fyzicky nedám. Tři noci, když to dobře půjde. U starší jsem se chystala a chystala, až nakonec chvíli po roce začala spát celou noc ze dne na den a měla jsem to bez práce. Stále tajně doufám, že tahle teroristka taky dozraje, ale zatím teda nic moc ![]()
Úplně si říkám, kde se stala v přírodě chyba, že se mládě snaží zlikvidovat vlastní matku.
No, už je zas vzhůru
![]()
u mých to nefungovalo ![]()
resp. fungovalo, ale tak, že si prso po 30 - 40 minutách opět vydyndaly až vymručely
takže 10 x za noc… ![]()
to vše až po roce, do roka se dalo, po roce to bylo měsíc od měsíce horší a horší až nakonec naprosto neúnosné, dostala jsem epileptické záchvaty z nevyspání a bylo hotovo
odstavilo se, a malí lumpíci spali najednou od večera do rána…a bylo
dnes už vím, že jsem to tehdy měla udělat dřív, nakonec mě do toho natlačil muž- – a měl samozřejmě pravdu, vynadal mi, převzal na 3 noci dítě, já spala jinde, a bylo
@Kolicek95 píše: Úplně si říkám, kde se stala v přírodě chyba, že se mládě snaží zlikvidovat vlastní matku.![]()
No, už je zas vzhůru
![]()
![]()
příroda je vůbec nějaká divná, no
![]()
u nás se to naopak po roce jen zhoršovalo a zhoršovalo
ty další děti byly kupodivu stejné jako první, ač jsou naprosto jiné povahy než ten první
ale se spaním /nespaním/ v noci mi svorně dělaly naprosté peklo po roce všechny
nešlo to
pak už jsme věděli co a jak a pak vždy už jen muž zavelil : " a dost, harant skončil s nočním tyjátrem" a bylo…
za 3 noci byl klid, já spala jinde a bobánek začal najednou spát s úsměvem od 20 do 8 hodin rána ![]()
dětem bylo 19 - 20 měsíců, aby si snad někdo nemyslel že chudáčci nějak měli ujmu a byli malinkatá mimina brutálně odtržena od kojeníčka v noci
ani hou… hou
jediný co k tomu zpětně mohu říct, já blbka, neměla jsem se bát a měla to udělat dřív, ne až když mi naskákaly zdravotní problémy / u prvního epil. záchvat / u dalších jiné věci
@Borrealis Epileptický záchvat zní hrozivě teda
. Asi jí taky strčím na noc manželovi. Vyměníme se. On spí teď se starší dcerou, tak si to asi prohodíme.
Ale myslím si, že do toho sám půjde, až bude mít nějaký volnější víkend nebo dovolenou. To je v březnu. A nebo se hecnu sama. Nejhorší ale je, že ona se moc jinak utěšit nedá. A strašně řve
.
@Kolicek95 píše:
@citlivaduse @Borrealis Ano, chystám se na noční odstav, paradox ale je, že mám pocit, že si nemůžu dovolit třeba tři noci spát ještě míň než teď. Normálně mám strach, že to fyzicky nedám. Tři noci, když to dobře půjde. U starší jsem se chystala a chystala, až nakonec chvíli po roce začala spát celou noc ze dne na den a měla jsem to bez práce. Stále tajně doufám, že tahle teroristka taky dozraje, ale zatím teda nic moc
frkni dite tatinkovi a proste mazej spat nekam jinam… dite bude hodne nestatny, ale proste se nada nic delat ty mas jen jedno zdravi a dite to bez mlika v noci prezije.
Tatínek u nás aplikoval metodu "ticho v noci spíme " asi by si ji měl patentovat ![]()
metoda není složitá
dítě se postaví v postýlce a huláká a třese šprušlema, volá něco jako „kojít“ nebo „dojít“
nevěda, že v pokoji je jen tatínek
tatínek se zvedne a velmi monotonním hlasem uspávače hadů dítěti praví " ticho, v noci spíme " položí jej do postýlky a odkráčí metr dál do své postele a dál chrápe
dítě v šoku, čumí
tatínek nenabízí žádné mléko, pití, nic, max při urputném rámusu šprušlí, vstane, dítě položí a praví : " ticho, v noci spíme "
max tak 5 x za noc / prej, nebyla jsem u toho / ![]()
nicméně po 3 nocích máme nové dítě, nočního SPÍCÍHO tvora na kterého se s láskou chodíme dívat do postýlky večer v devět a pícháme do něj prstem, v úleku, jestli mu něco není a jestli FAKT spí
Naše mladší dcera vždycky spala hrozně, ale co předvádí poslední asi měsíc, je fakt peklo. Pro představu, v půl osmé jsem ji uspala a od té doby jsem k ní musela už pětkrát jít douspat. Takhle každý večer. Sotva se stihnu umýt, sotva vyčistit zuby. Že bych uvařila na další den? Nemožné. V noci neustále dudá, dělá si ze mě dudlík. Odpojit nejde, prostě nejde. A když se to náhodou podaří, stačí se o cm pohnout, zašustit peřinou a hned zas kňučí
Ráno ani nevím, že byla nějaká noc. Co půl hodiny mě prostě probere.
Říkám, je to s ní úmorné celou dobu, ale poslední dobou katastrofa. Hlavně to dudání se zhoršilo. Začínám na ni být vzteklá. Přes den dobrý, ale v noci ztrácím trpělivost. Za měsíc jí bude rok. Už toho mám plný zuby
. Pardon za výlev