19 měsíců - v noci vzhůru

Anonymní
6.2.23 13:32

19 měsíců - v noci vzhůru

Ahojky,
Syn má 19 měsíců a posledních asi 14 dní se v noci kolem jedné se budí s totálním pláčem a je vzhůru 1-3 hodiny s tím, že prostě nejde uspat. Vždycky se vzbudí chce ihned tatínka a jít do obýváku. U mě prostě brečí, brečí a brečí. Když se jen přiblížíme k ložnici tak zase brutálně spustí. Občas se uklidní i u mě ale spíš u partnera. Vůbec netušíme co s tím :( odstavený je měsíc, přes den jeden spánek, usíná hezky, do té jedné se vzbudí tak jednou možná dvakrát. S otcem je přes den poměrně hodně, oba mu věnujeme hodně pozornosti ale má i vlastní prostor pro vlastní hraní. 2 hodiny před spánkem nemá cukr, respektive žádné ovoce, obrazovky u nás nejedou. Fakt nevím co děláme špatně.
Za jakékoliv rady díky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1680
6.2.23 13:40

U nas to taky tak zaclo mesic po odstaveni, potom i nocni desy, zabraly bachovky, potom byl klid, ted se to po nemoci zase vratilo. Vstane, vztekle jeci, zacne me i klidne mlatit, kope nohama. Jeste pomohlo energeticky vycistit mistnost, zmirnilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
6.2.23 14:24

Já teda bachovkam nevěřím a energeticky vyčistit místnost mi přijde jen pro lidi co jsou na to nějak naladění. Holka když má nějaké progresivní období, tak špatně spí, je protivná, trvá to 2-6 týdnů, třeba je to ono. Na druhou stranu jestli to na vás třeba jen zkouší, kam může zajít, tak to utnout. V noci se prostě spí v posteli a žádné courani do obýváku. I kdyby byl vzhuru, tak ale v postylce. Ono to taky může být období kdy je to víc papánek a chce si tátu jakoby užít. Ale všechno má svoje hranice. Taky musíte někdy spát a tak je potřeba to odlišit. V tomhle jsme doma docela nekompromisní a je třeba to umět rozlišit. Možná by třeba stačil plyšák na mazlení nebo zjistit zda ho něco v jednu ráno nemůže rušit. Mně se holka občas vzbudí a stoupne si a tak ji objemu, řeknu že je noc a že musí spinkat. Pohladim ji, položím a jdu zase spát aby viděla, že rodiče taky spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.23 15:26

@xxprincesscz malý spí s námi v posteli, vždycky věděl, že se v noci spí ale teď fakt, kdybych ho nechala s námi v posteli, tak je schopný se z toho hysteraku i pozvracet 🙈 určitě mu nedovoluju si v noci hrát nebo tak něco :) plyšáka má ale toho jakmile se dostane do této fáze nechce ani vidět a jediné co vyžaduje je tatínek. K tomu „táta“ období, u nás trvá už asi od 11 měsíce. Maminku vezme na milost v případě, že otec není k dispozici 🙈 já už si na to nějak zvykla a beru to tak, že je to jen období co přejde :)

• Citovat
  • Upravit
1402
6.2.23 18:57
@Anonymní píše:
@xxprincesscz malý spí s námi v posteli, vždycky věděl, že se v noci spí ale teď fakt, kdybych ho nechala s námi v posteli, tak je schopný se z toho hysteraku i pozvracet 🙈 určitě mu nedovoluju si v noci hrát nebo tak něco :) plyšáka má ale toho jakmile se dostane do této fáze nechce ani vidět a jediné co vyžaduje je tatínek. K tomu „táta“ období, u nás trvá už asi od 11 měsíce. Maminku vezme na milost v případě, že otec není k dispozici 🙈 já už si na to nějak zvykla a beru to tak, že je to jen období co přejde :)

Tak to právě může být ten problém, možná nastal čas aby začal spát sám aby se lépe vyspal. Za mě teda už je docela velikej na spaní s rodiči, ale tu hranici má každý jinou.
Já si na sebe ušila bič taky, holka do jednoho roku usinala jen v náručí a při položení do postele strašný řev až právě zvracela. Z nouze a zoufalství jsme pak zkusili metodu kontrolovaného pláče a po 3 dnech holka usínala sama v posteli a spí i 12 hodin v kuse. Od té doby jsme právě nekompromisní a máme jasne daný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.23 21:10

@xxprincesscz malý ze začátku spal v postýlce ale vzhledem k nočnímu kojení, kdy jsem ho musela z postýlky vyndat, nakojit, dát zpátky x krát za noc jsem si ho vzala k sobě a všichni byli spokojení. Samotný odstav od nočního kojení proběhl úplně bez problému, žádný pláč, naprostá pohoda. Jako za mě teda ještě není nějak zásadně veliký na společné spaní ale je fakt, že nad vlastní postelí jsme už uvažovali. Každopádně vyplakat syna bych nikdy nenechala ať už jakoukoliv metodou, ale chápu, že člověk může být už na pokraji sil a nevědět kudy kam.

• Citovat
  • Upravit
34322
7.2.23 01:52

Vyhovela bych mu temer v cemkoliv, co ho uklidni. Rychleji to prejde.
Nekdy jsou ty desy vyzivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
9.2.23 22:33

Anonymni, treba to ma syn zakladatelky jinak, ale ja taky na ni takoveho neverila, nejaky cisteni mistnosti, no jsem snad blazen? Bachovky? Jenomze to, co syn v noci predvadi, z toho se jezi vlasy to si neumite predstavit. Tohle vsechno mi doporucila pediatricka, jejiz blizka osoba mela takove problemy s ditetem. Ja to zkusila ze zoufalstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí