Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím vás, víte, kolik Čechů jede každý rok do Tunisu? Kolik jich unesli a zavraždili? Hlavně klid a negooglete blbosti.
Unosy jsou blbost, před letem si dáš buď panaka nebo něco na uklidnění, nejsi první ani poslední, která se bojí letet a presto do letadla vlezla, okynko si zavřeš, a ven neuvidíš. Djerba bude v pohodě, jen si pohlidejte termin, aby tam nebylo vedro.
Neboj se, do Tunisu jezdí opravdu hodně lidí. Já bych se spíš obávala, jak si poradím se dvěma minidětmi
, které nebude bavit cesta atd. Ale všecko bude super, užijete si to určitě. ![]()
Nech si napsat aspoň neurol, zvracet strachy z bezďáků a feťáků na Hlaváku je opravdu extrémní reakce. Neříkám, že jsou neškodní a jsem v jejich společnosti ráda, ale tohle je moc. A policie tam hlídá dost.
V každé zemi máš statistiky vražd a loupeží a krádeží. V turistických resortech se sakra snaží, aby se jim to tam nedělo, protože by přišli o příjmy.
@annlady píše:
Nech si napsat aspoň neurol, zvracet strachy z bezďáků a feťáků na Hlaváku je opravdu extrémní reakce. Neříkám, že jsou neškodní a jsem v jejich společnosti ráda, ale tohle je moc. A policie tam hlídá dost.
V každé zemi máš statistiky vražd a loupeží a krádeží. V turistických resortech se sakra snaží, aby se jim to tam nedělo, protože by přišli o příjmy.
Ja vim ze je to extrem. Takovy strach jsem vzivote nezazila. Nikdy jsem takovou reakci nemela..
Já bych s dětmi do Afriky nejela, ale já bych tam nejela ani tak. Sedla bych do auta a jela Řecko, nebo Polsko ![]()
Blejt z feťáků a bezďáku? maximálně zhnusením. Moc to prožíváš.
@debra.morgan píše:
Blejt z feťáků a bezďáku? maximálně zhnusením. Moc to prožíváš.
U nas nic takovyho neni, ziju mezi kravama ![]()
@Petula306 píše:
Já bych s dětmi do Afriky nejela, ale já bych tam nejela ani tak. Sedla bych do auta a jela Řecko, nebo Polsko
Na to uz je bohužel pozdě ![]()
Teda pozvracet se strachy z toho, že jsem v Praze
neboj, bezdomovci letadlem nelítaj ![]()
@Serpentini píše:
Teda pozvracet se strachy z toho, že jsem v Prazeneboj, bezdomovci letadlem nelítaj
Ver ze ted se taky smeju, ale jak prijde na vec…ja nevim jak se toho strachu z neznama, ciziho prostredi zbavit ![]()
@Serpentini píše:
Teda pozvracet se strachy z toho, že jsem v Prazeneboj, bezdomovci letadlem nelítaj
ale zas bych si nebyla jista tim, co uvidí v tunisu
, max jet jen letiště-hotel, to by mohlo byt ok
@Anonymní píše:
Ahoj prosim o anonym. Manzel prisel s napadem ze pojedem k mori. Ja nikdy v zivote nikde u more nebyla. Upozornuji ze mame dve deti. V lete jim bude 3,5 roku a 2,5 roku. Manzel vybiral Italii, bulharsko.. nakonec moje sestra prisla s napadem ze pojedou s rodinou taky, do TUNISKA - DJERBA.Zaplatil zalohu 25000 kc. Kdyz mi to rekl byla jsem nadsena.. jenze pak jsem zacala lustrovat, číst, a zacala jsem chytat paniku. Udelalo se mi zle od zaludku, sevreny hrudnik, brekot ze nejedem. Cetla jsem o unosech, vrazdy, nepokoje, silenosti.Na druhou stranu tam loni byla sousedka, a strašně si to chvalila. Strasne se bojim letadlem. Nemuzu chodit na rozhledny, ani vyhlidky. Bojím se silene vysek. Hrozne moc bych jet chtela. Ale je mi z te myslenky zle. Takhle jsem to mela i kdyz jsme dostali ke svatbe cestu do Rakouska na medvedi soutesku. Fakt bl.bej napad. Tura do výšek. V noci jsme prijeli do prahy, vsude bezdomovci, fetaci, museli jsme X hodin cekat na nadrazi, odjezd ve 3 rano. Nastesti ted je let v poledne. Aspon neco. Jenze ja se z toho strachu z fetaku pred nadrazim pozvracela.Jak jsme nasedli do busu, odjeli do rakouska, tak uz jsem v Rakousku byla uuuuuplne v pohode. Pohoda, klidek. Bylo mi suprove. I tu silenou vejsku jsem dala. Nebylo cesty zpet. Zamnou byli lidi.
Ja nevim proc jsem ze vseho tak strasne vystrasena. Vseho se tak hrozne bojim, a s detmi stokrat nasobne.
Promin, ale musela jsem se zasmát.
Tohle bych řešila ne kvůli dovolené, ale kvůli sobě, stavy to normální rozhodně nejsou a dej si pozor, ať to zbytečně nepřenášíš i na děti
@debra.morgan píše:
ale zas bych si nebyla jista tim, co uvidí v tunisu, max jet jen letiště-hotel, to by mohlo byt ok
Ver ze nikam jinam jit neplanuju ![]()
A manzel diky bohu taky ne ![]()
Ahoj prosim o anonym. Manzel prisel s napadem ze pojedem k mori. Ja nikdy v zivote nikde u more nebyla. Upozornuji ze mame dve deti. V lete jim bude 3,5 roku a 2,5 roku. Manzel vybiral Italii, bulharsko.. nakonec moje sestra prisla s napadem ze pojedou s rodinou taky, do TUNISKA - DJERBA.
Zaplatil zalohu 25000 kc. Kdyz mi to rekl byla jsem nadsena.. jenze pak jsem zacala lustrovat, číst, a zacala jsem chytat paniku. Udelalo se mi zle od zaludku, sevreny hrudnik, brekot ze nejedem. Cetla jsem o unosech, vrazdy, nepokoje, silenosti. Na druhou stranu tam loni byla sousedka, a strašně si to chvalila. Strasne se bojim letadlem. Nemuzu chodit na rozhledny, ani vyhlidky. Bojím se silene vysek. Hrozne moc bych jet chtela. Ale je mi z te myslenky zle. Takhle jsem to mela i kdyz jsme dostali ke svatbe cestu do Rakouska na medvedi soutesku. Fakt bl.bej napad. Tura do výšek. V noci jsme prijeli do prahy, vsude bezdomovci, fetaci, museli jsme X hodin cekat na nadrazi, odjezd ve 3 rano. Nastesti ted je let v poledne. Aspon neco. Jenze ja se z toho strachu z fetaku pred nadrazim pozvracela. Jak jsme nasedli do busu, odjeli do rakouska, tak uz jsem v Rakousku byla uuuuuplne v pohode. Pohoda, klidek. Bylo mi suprove. I tu silenou vejsku jsem dala. Nebylo cesty zpet. Zamnou byli lidi.
Ja nevim proc jsem ze vseho tak strasne vystrasena. Vseho se tak hrozne bojim, a s detmi stokrat nasobne.