Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
A co s tim?
terapie, bez legrace a medikace na krizové situace
@Anonymní píše:
Ver ze ted se taky smeju, ale jak prijde na vec…ja nevim jak se toho strachu z neznama, ciziho prostredi zbavit
Chodit kolem bezdomovců. Pak zjistíš, že když si ty nevšímáš jich, tak oni si nevšímají tebe ![]()
@Anonymní píše:
Ver ze ted se taky smeju, ale jak prijde na vec…ja nevim jak se toho strachu z neznama, ciziho prostredi zbavit
No hele tohle je podle me uz na psychologa. Vzdyt te to musi hrozne omezovat ![]()
@Anonymní píše:
A co s tim?
Ač nejsem zastáncem návštěv psychoterapeutů a podobných s každou blbostí, tak tohle by fakt za návštěvu stálo.
Dekuju holky. Asi nejakyho psychologa zvazim. On je problem asi mnohem hlubší. Ja musim mit i vsechno nalajnovany, a hned, jinak jsem strasne ve stresu. Treba ted se budou resit u manzela v praci dane, a ja s tim byla schopna otravovat uz zacatkem prosince. Ohledne moji prace taky uz otravuju ted, co a jak bude. Pritom nastupuju az za pul roku…proste nechapu proc jsem takova. ![]()
Tunis-Djerba top! Čisté opravdu mělké moře + animátoři, kteří od rána do večera baví děti. Jediné, co ti hrozí je, že všichni dostanete sra. čku.
Pokud ses ale poblila z Prahy, protože jsou tam bezďáci a feťáci, tak to chce návštěvu psychiatra.
@Anonymní píše:
Ale tak klidně si zajdi za obvoďákem a řekni mu o obavách a on Ti něco slabého na zklidnění může napsat. Tu dovolenou si užij, nestresuj se.
Na let si dej nějakej oblbovák nebo panáka, ale v letadle jsi zavřená, takže dolů nevidíš. Taky mám závratě, ale v letadle fakt ne. Leda by ses sama vypsychovala, na což platí první věta. Djerba je v podstatě pustý ostrov s resorty plnými západních turistů - ze všech severoafrickych zemí, které jsem navštívila - většinou po vlastní ose - bylo Tunisko nejevropštější. Shodou okolností jsme na Djerbě byli s 1,5leťákem a naprosto žádný problém. Akorát měli divný kafe (nebo mlíko do kafe?) a je dobrý počítat s určitou větší ošuntělostí všeho.
@Anonymní píše:
Dekuju holky. Asi nejakyho psychologa zvazim. On je problem asi mnohem hlubší. Ja musim mit i vsechno nalajnovany, a hned, jinak jsem strasne ve stresu. Treba ted se budou resit u manzela v praci dane, a ja s tim byla schopna otravovat uz zacatkem prosince. Ohledne moji prace taky uz otravuju ted, co a jak bude. Pritom nastupuju az za pul roku…proste nechapu proc jsem takova.
Tak si to nalajnuj - projdi recenze, letový plán, pravděpodobné počasí, aktivity, seznam věcí, příprav se krok za krokem. Proč ne.
@Anonymní píše:
U nas nic takovyho neni, ziju mezi kravama
měla by ses trochu „otužovat“, občas vyrazit do civilizace a nepěstovat si takové hrozné úzkosti
S dítkem jsem byla v Tunisku 3×, z toho jednou Dzreba, a to před jeho 2., 4. a 6. narozeninami. Pak už bylo dost staré na pro mě zábavnější dovolené.
@Anonymní píše:
Dekuju holky. Asi nejakyho psychologa zvazim. On je problem asi mnohem hlubší. Ja musim mit i vsechno nalajnovany, a hned, jinak jsem strasne ve stresu.Treba ted se budou resit u manzela v praci dane, a ja s tim byla schopna otravovat uz zacatkem prosince. Ohledne moji prace taky uz otravuju ted, co a jak bude. Pritom nastupuju az za pul roku…proste nechapu proc jsem takova.
Z toho si nic nedělej, takhle to má hodně lidí. Komplikuje Ti to život, ale není to nic, za co by ses musela nějak stydět nebo se tím trápit. Jsi prostě stabilnější typ.
Ale někam na pokec k odborníkovi si časem zajdi, prostě tak, ať se dozvíš víc a brala život víc zlehka. ![]()
Tohle fakt není normální a měla bys svůj stav řešit. Tyhle strachy budeš cely život promítat i na svoje děti a budou z nich akorát uzlíky nervů jako z tebe.
A co s tim?