Přišití uší

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31318
10.1.19 14:54

Já byla v patnácti, z vlastního rozhodnutí (naši chtěli dřív, ale já nechtěla a tropila sem scény :mrgreen: )
A popravdě, je to výkon dost bolestivej, i následná rekonvalescence na dlouhý lokte, takže bych na něj šla až po důkladný dohodě s prckem (záleží v jakým věku by se s ním o tom dalo už trochu normálně hovořit), protože se to o dost líp snáší, když dítě ví, do čeho jde a samo to opravdu chce. A i ta následná péče není úplně procházka růžovým sadem (mám dvě kamarádky, co na to šly výrazně mladší a díky růstu chrupavky a nedůsledné péči jim jedno ucho odstálo zpátky :think:
Toť můj osobní názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.1.19 14:56

@Mar__tanka1983 Malé děti to snáší lépe než puberťák nebo dospělý, a když poctivě nosí čelenku, tak se to většinou povede napoprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.19 14:59
@divine woman píše:
Většinou se to dělá v posledním ročníku školky, právě kvůli tomu posmívání ve škole. A nejlepší je to na začátku léta a pak vzít dítě k moři. Slaná voda skvěle hojí jizvy.

No tak to si teda nejsem moc jista… specialne doktor, co prisival usi moji dceri, provadi tyhle operace pres zimu, nejpozdeji na jare… prave kvuli hojeni… usi jsou minimalne tyden zafacovany a pres leto se to hodne poti a tim padem spatne hoji a svedi, coz mensi deti spatne snasej… holka byla na zacatku dubna a na kveten uz neobjednaval… nebo asi by nas objednal, kdybychom na tom nejak trvali, kazdopadne nam to nedoporucil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31318
10.1.19 15:01

@divine woman poctivě nosit čelenku - no toho bych se právě u pětiletého nebo sedmiletého kluka bála :lol: :lol:
nevím, no, každý má svý pro a proti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897

@Stánina Vždyť píšu na začátku léta, u nás objednávají do konce května. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@Umička píše:
7!

To je idealni vek, rekla bych… kazdopadne do 10 let ditete je to na pojistovnu… zkusila bych to vyjednat ted na jarni prazdniny, at nezameska… nebo pristi rok pred vanocnima prazdninama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
10.1.19 15:03

To léto máš z vlastní zkušenosti? Opravdu? to mi připadá jako veliká hloupost.

Máme přišití uší za sebou, dcera na tom byla v první třídě, dříve jsme nestihly, tuším že do 10 let to platí pojišťovna. Šly jsme nějak v polovině prosince, aby ten nejhorší čas, kdy musí hlavu nosit pořád ovázanou, byla doma, přes Vánoce /super fotky u stromečku :)/, a v lednu už pak šla do školy jen s čelenkou, na pár dní, už nevím přesně. V létě si to neumím moc představit, v tom vedru,,,, obecně operace doporučují spíš na podzim/zimu. Jistě že se to dá přežít, jistě že se operuje i v létě, když není zbytí, ale my teda schválně volily tento termín, a že jsme musely hodně dopředu, neb ty jsou jako první pryč. Akorát s tou slanou vodou to může být pravda, to nepopírám, ale bylo to ok i bez ní :)

@divine woman píše:
Většinou se to dělá v posledním ročníku školky, právě kvůli tomu posmívání ve škole. A nejlepší je to na začátku léta a pak vzít dítě k moři. Slaná voda skvěle hojí jizvy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31318
10.1.19 15:04

@Stánina u nás, co si pamatuju, tak se operuje taky jen na zimu. Ono i ta kůže je citlivá na slunce, takže s jizvama bych byla opatrná…
Další věcí je to, že já tu čelenku musela nosit možná dva měsíce (takže jít pod kudlu před létem, tak se může stát, že bude celý léto v háji, páč se to bude věčně zapařovat).

Příspěvek upraven 10.01.19 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.19 15:04
@Mar__tanka1983 píše:
Já byla v patnácti, z vlastního rozhodnutí (naši chtěli dřív, ale já nechtěla a tropila sem scény :mrgreen: )
A popravdě, je to výkon dost bolestivej, i následná rekonvalescence na dlouhý lokte, takže bych na něj šla až po důkladný dohodě s prckem (záleží v jakým věku by se s ním o tom dalo už trochu normálně hovořit), protože se to o dost líp snáší, když dítě ví, do čeho jde a samo to opravdu chce. A i ta následná péče není úplně procházka růžovým sadem (mám dvě kamarádky, co na to šly výrazně mladší a díky růstu chrupavky a nedůsledné péči jim jedno ucho odstálo zpátky :think:
Toť můj osobní názor.

To bude spis ta nedusledna pece… holka je 5 let po operaci a usi jsou luxusni… asi i zalezi, kdo operuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.1.19 15:07

@Anik Mám. Operace koncem května a moře koncem června. V září v první třídě nikdo nic nepoznal a jizvy nebyly vidět. Nebo mimořádně úspěšné hojení. Nevím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31318
10.1.19 15:08

když zapátrám v paměti, tak mě to kuchli začátkem dubna (jeden z posledních termínů, jinak bych musela čekat až do podzima).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
19.8.19 15:31

Zdravím! Mohu obnovit diskuzi? Naše prozatímní zkušenost - syn, 8,5 roku taktéž čeká na zákrok. Byli jsme na klinice plastické a estetické medicíny a tam rovněž jednak operují JEN podzim a zima kvůli hojení a jednak důsledně chtějí, aby ten zákrok chtělo dítě samo právě proto, že je to bolestivé. 4 dny pobyt v nemocnici, 14 dní velká bandáž a domácí léčení a pak dalších min. 14 dní čelenka, možno do školy, ale nesmí skákat, cvičit, běhat… Takže omezení značné. Na termín čekáme 3 měsíce a necháváme na synovi, zda bude chtít nebo ne. Vím, že je to ošemetné, že jak si třeba vzpomene, budeme to muset platit, ale pan doktor na tom trval… Asi ví proč :-). Na druhou stranu učíme sebe i děti mít se rádi takoví, jací jsme. Nemá to tak moc, ale děcka si toho samozřejmě všímají. No, doufám, že se rozhodne jít, ať to máme za sebou, nicméně má už dost rozumu na to říct, zda mu vadí, když někdo mluví o jeho ouškách nebo ne. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18055
19.8.19 18:05

A otazka? :roll:
Jinak pravda pravdouci vse co pises?
Kam se chystáte na operaci? Pises o placeni a o tom ze chlapeckovi je 8+… do deseti let veku ditete plati tyto zákroky pojistovna… nechcete si to jeste zjistit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí