Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@elišška jo, můj ex si myslel, že může všechno.. hned po svatbě otočil.. Však už je taky ex ![]()
No jelikož jsme se brali kvůli dítěti (byla jsme těhotná), tak se to změnilo k lepšímu, protože jsme byli oba nadšení a moc jsme se těšili
Po porodu mi přišlo trochu líto, že s námi tolik není, ale už jsem si zvykla (má náročnou práci a do toho lítá kolem baráku). Vím, že je to ten nejlepší táta na světě. Každej den si najde aspoň chvilku, aby byl s námi. Ale obecně bych řekla, že po svatbě to bývá horší, protože chlapovi chybí čas trávený s kamarádama a ženský vadí, že si vzala morouse, co si furt stěžuje, jak je omezovanej..
Tak vzhledem k tomu, že jsme se brali po více jak 8 letém vztahu, tak se nezměnilo nic, jen moje příjmení ![]()
Změna po narození dítěte u chlapa - přesně po narození ani ne, spíš až časem…
Jo, změna nastala. Manžel měl po svatbě dojem, že mu už ujel vlak, a rychle ho doháněl. Nastala krize, která skončila z mé strany rozvodem, šťastným. Děti jsme naštěstí neměli.
Svatba ne. Dítě ano a kompletně. První rok navíc k horšímu. Teď už jsme ale zase ve starých kolejích. ![]()
@elišška jo, najednou jsem měla jiné příjmení a musela jsem si změnit všechny doklady
![]()
Po narození dítěte se změnilo to, že nás bylo o dalšího člena víc, musel se mu přizpůsobit denní režim, odjezdy na výlety nebo kamkoliv jsme stíhali tak s hodinovým zpožděním (nejdřív do toho vlezlo kojení, pak přebalení a nebo se to všechno nějak protáhlo) a jinak bylo vše při starém…
Jestli čekáš, že po svatbě se chlap změní a začne dělat i to, co dřív nedělal (nebo naopak) a nebo že po narození dítěte se stane zázrak a všechny problémy budou pryč, tak to nečekej… co bylo dobré předtím, to bude dobré i po svatbě, co bylo špatné, to bude možná ještě horší…
Co se vztahu tyce, tak ho nezmenila ani svatba, ani narozeni ditete ![]()
Ahoj, po svatbe jsme se cítili jako znovu zamilovani
to jsme teda stale, ale bylo to znovu takovy poblazneni, jako na zacatku. Jsme svoji pres rok a je to krasny-myslim, ze ten vztah bereme vic vazne a nehadame se kvuli kazde kravine. A miminko mame teprve necely měsíc, ale rekla bych k tomu, ze manzel a nase dcera je to nejvetsi stesti, ktere mne potkalo…
Hele holky, zeptejte se taky chlapů jestli mají pocit že se po svatbě u nich něco změnilo
. Ten můj byl již jednou ženat a mě si ani po 10 letech ještě nevzal, prý po svatbě se všechno změní
má s tím zkušenost. (podotýkám že si vzal holku s cca ročním děckem - nebyla jeho!, a moc dlouho předtím spolu nechodili, a už vůbec spolu předtím nežili
) Prý si mě jednou vezme… tož jsem mu řekal že „jednou“ mu na to kaká pes.
Se nebudu vdávat poprvé jako stará bába
.
A k úvodní otázce… s prvním dítětem se nezměnilo nic, s druhým se změnil on, ale k lepšímu ![]()
inko L
Nám se nic nezměnilo po svatbě, brali jsme se po jedenácti letech z toho jsme šest jsme spolu žili, měli jsme spokojený a pohodový vztah, děti nezměnily nic, máme méně času, méně soukromí, nemáme postel sami pro sebe
máme víc práce, víc starostí a víc radosti. Co nám totálně změnilo způsob života, obrátilo ho naruby a dalo mu nechtěný řád, tak to je první třída naše prvorozené, nějak si na ten přesně daný režim nemůžeme zvyknout
![]()
@elišška, svatbou se nezměnilo nic. Ale užili jsme si ten svatební pocit, že teď k sobě patříme zase o fousek víc a bereme to oba jako velký závazek a že jako máme jednou pro vždy vybráno, bez nároku na změnu
Narozením dítěte se změnilo téměř vše, říkala jsem, že je to ne jiná kapitola, ale další díl, který na ten první navazuje jen velmi volně a vlastně jen postavami.
Ale stojí to za to. Potěším tě, že narozením druhého se až tak moc už nezměnilo a návratem do práce se, myslím, začne první a druhý díl tak nějak postupně prolínat. A manželství se vyvíjí a mění pořád..
Po svatbe to bylo stejny, ale kdyz se narodila mala, zmenilo se vsechno ![]()
U nás se po svatbě nezměnilo nic, brali jsme se, když jsem byla v 7. měsíci, chtěli jsme tak nějak patřit všichni k sobě a taky jsme si svatbu chtěli užít „jen ve dvou“ (byla parádní). Po narození dcery se změnilo akorát to, že není všechen čas jenom náš, musíme plánovat a přizpůsobit se. Tohle pochopit trvalo delší čas manželovi, ale už se s tím srovnal a myslím, že druhý prcek už ho tolik nerozhodí. Takže teď máme pohodičku a spoustu srandy ![]()
Jo, například máme společné peníze
.