Příspěvek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příspěvek na bydlení
Holky potřebuju se zeptat podala jsem už žádost na svěření malé do péče.Už to bude měsíc a pul a stale nic mi nepřišlo od soudu.Chci se ale zeptat jestli už tedkom mužu žádat o příspěvek na bydlení?Děkuju za odpověd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem si mohla zažádat až když rozsudek nabyl právní moci. Dřív by jsme byli posuzováni společně.
- Citovat
- Upravit
Aha no ja jsem si to myslela.Doufam teda že už to brzo příjde.A co tedy k tomu vše potřebuju?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
žádala jsem přídavek na dítě a nebyla jsem ještě rozvedena. Paní na sociálce mi vypsala papír, kde jsem prohlásila, že od tehdy a tehdy žijeme odděleně, kdy byl podán návrh na rozvod a podepsala jsem to. Od té doby jsem byla posuzována jako samoživitelka.
Zkus se zeptat na sociálce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně že MŮŽEŠ ŽÁDAT, proč bys nemohla. posuzuje se příjem všech lidí, co mají v tom bytě TRVALÝ pobyt. POkud ho tam má i tvůj budoucí bývalý, bude třeba to prohlášení a to ti poradí na soc. jak to sepsat.
Já jsem vdaná, manžel má trv. pobyt jinde a počítá se příjem mě a holek. a stejně to bylo i před svatbou a i když jsme se kdysi rozváděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příspěvek na bydlení je přesně tak, jak píše Harkit, posuzuje se příjem všech osob, co maji v bytě/domě trvalé bydliště. Ovšem i když ho tam manžel má, tak ho lze po 3 mesících nevedení společné domácnosti vyčlenit. Takže záleží i na tom, cos uvedla v návrhu, případně by ta lhůta začala běžet od podání návrhu. Tím pádem si ho ale nezapomeň vyčlenit i z žádosti o přídavek na dítě nebo si o tohle ještě požádat, ať máš těch peněz trochu víc. Ovšem nejlepší info dostaněš na socce, kam spadas - teda urad prace, statni socialni podpora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trvalý pobyt manžela
Markit.Hl píše:
Jasně že MŮŽEŠ ŽÁDAT, proč bys nemohla. posuzuje se příjem všech lidí, co mají v tom bytě TRVALÝ pobyt. POkud ho tam má i tvůj budoucí bývalý, bude třeba to prohlášení a to ti poradí na soc. jak to sepsat.Já jsem vdaná, manžel má trv. pobyt jinde a počítá se příjem mě a holek. a stejně to bylo i před svatbou a i když jsme se kdysi rozváděla.
Mám problém, pobírám příspěvek na bydlení z důvodu, že jsem na nemocenské s rizikovým těhotenstvím, před pár dny jsem se vdala, manžel nemá u mě trvalé bydliště. Nerada bych přišla o příspěvek, ale asi to budu muset nahlásit, že jsem se vdala???? Ale Vy tu píšete, že rozhoduje trvalé bydliště tak jak to tedy je? Můžou mi příspěvek vzít? Musím ihned nahlásit změnu jména????
- Citovat
- Upravit
Manželé by se měli počítat dohromady, takže o příspěvek nejspíše příjdeš.
- Citovat
- Upravit
Manzele se pocitaji dohromady jen v zadosti o pridavek na dite, do prispevku na bydleni se zapocitavaji pouze osoby, ktere maji v byte trv. bydliste. Budes na socialku hlasit jen zmenu jmena, mozna budou chtit dolozit i OP manzela a mozna te upozorni, ze si k tobe ma nahlasit trv. bydliste (coz je blbost). Pokud si to potrebujes precist tak najed na www.mpsv.cz - státní sociální podpora, příspěvek na vydlení a tam si to más
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych se zeptat : zadávala jsem do kalkulačky naše údaje a nevím jaký je rozdíl mezi nájemcem v bytě v osobním vlastnictví a nájemním bytem? U první varianty mi vychází příspěvek cca 3000 Kč u druhé 13000 Kč ![]()
Děkuji za objasnění
- Citovat
- Upravit
@terinka4444 No jaký je rozdíl být nájemcem v bytě v OV a nájemcem v bytě nájemním
Jsem z toho tumpachová
A jak je možné, že je příspěvek tak rozdílný
Děkuji
- Citovat
- Upravit
Nájemce v OV je ten kdo byt vlastní být v najemnim bytě znamená že nejsi vlastníkem bytu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@terinka4444 No jaký je rozdíl být nájemcem v bytě v OV a nájemcem v bytě nájemnímJsem z toho tumpachová
A jak je možné, že je příspěvek tak rozdílný
Děkuji
No, to bys asi musela napsat, o kterou kalkulačku jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit