Příspěvek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Gina108 píše:
A sorry za mystifikaci, je to tak jak píše Terinka. Na podnájem se vztahuje jen hmotná nouze.
Když tak nájem. Podnájem je něco jiného, než nájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Když tak nájem. Podnájem je něco jiného, než nájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaMaK píše:No, píšeš blbosti, když odpovídáš na příspěvek![]()
![]()
@Gina108 píše:
Jo, ale zkouším to na kalkulačce taky a je zajímavé, že nájemce má při stejných nákladech o dost nižší příspěvek než vlastník. Jak to???
Kdyby se z vlastnictví bytu vyvozovalo, že je na tom vlastník finančně lépe, tak by mu přece příslušel nižší příspěvek, a ne vyšší, než nájemci.
A proč by měl být na tom finančně lépe ten, kdo byt vlastní? Něco sice vlastní, ale třeba splácí na ten byt hypotéku nebo úvěr. Z toho, že vlastní byt lze vyvozovat jen to, že mu eventuálně může exekutor ten byt sebrat (pokud tedy není v zástavě), ne automaticky že má nižší životní náklady.
Jak tady psala@terinka4444 píše:
To jsou nepravdy, vlastník není nájemcem bytu, vlastník je vždycky vlastníkem, nikoliv nájemcem, co je to za hloupost. A ceny nejsou jiné, protože jiná cena v bytě, ale protože se nezapočítává nájem, ale srovnatelné náklady, které jsou dané tabulkově. Celý ten příspěvek je nesmysl.
Takže už přestaň psát blbosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:abychom se do toho nezamotali ještě víc. Pokud si někdo pronajme byt od družstevníka, jde o podnájem a na ten se nevztahuje příspěvek na bydlení, ale hmotná nouze a doplatek na bydlení, což může být zase naprosto jiná částka. To už je snad správně
Ano. Od družstevníka nebo od nájemce. Nemusí jít jenom o družstevní byt.
Podnájem je pronájem bytu jeho nájemcem další osobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Tak promiň, venku je tak krásně a ty se po ránu tak rozčiluješ
. Tak ať ti nějaký chytrá hlavička zvedne náladu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaMaK Nerozčiluju se. Jen ti vzkazuju, abys nepsal(a) blbosti a nemátl(a) ostatní.
Když tomu nerozumíš, tak neraď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon To byla rada??? Ja jsem napsala jen poznámku. Ale to je fuk, měj se hezky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaMaK píše:
@eumedon To byla rada??? Ja jsem napsala jen poznámku. Ale to je fuk, měj se hezky.
Rada nebo poznámka, to je jedno: Píšeš sem hlouposti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s výší příspěvku na bydlení v Brně. Jsem s roční dcerkou sama a dočasně bydlíme u mých rodičů, ale je nám to tady už všem malé. Chtěla bych si pronajmout byt v Brně a zažádat si o příspěvek na bydlení. Mám mateřskou 7.000 Kč, na brigádě si měsíčně vydělám 3.000 Kč a otec dcery mi platí 2.500 Kč. Nevíte, jak vysoký příspěvek na bydlení bych mohla dostat? Dívala jsem se na ceny pronájmů v brně a je to celkem pálka.
Děkuji všem za rady a odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to se odvíjí od toho, kolik budeš za ten byt včetně energií platit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budou ti počítat maximální částku za bydlení 8807 korun, se vším, včetně topení, elektřiny, vody, plynu prostě co bude nad, jako by neexistovalo. Nevím, jestli pořídíš komplet bydlení za 8800. Z toho je příspěvek při tvém příjmu cca 5000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Děkuji za radu, to jsem přesně potřebovala vědět
Nechci se do toho pouštět, pokud by jsme to potom s malou nezvládly a musely se za pár měsíců vracet. Bydlení snad seženu, budu muset pořádně hledat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lůca14 mnohem vyhodnejsi bys mela spolubydleni s kamaradkou, treba i s dalsimi detmi…pomohlo by ti to z aktualnich problemu a nemusela bys az tolik spolehat kolik ti stat da
- načítám...
- Citovat
- Zmínit