Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat vás, co stím máte zkušenost,v jaké výši se cca pohybují tyto příspěvky v Praze, jestli má cenu si to vůbec vyběhávat.
děkuji
Ahoj,
myslím, že to má cenu, ale musíte splňovat podmínky na příjem a mít v bytě trvalé bydliště.
http://www.mesec.cz/…-na-bydleni/
Eva
ahoj, nezáleží odkud jsi, je to všude stejné, podobně jako přídavky na děti-prostě záleží na vašem celkovém příjmu. Žádá se čtvrtletně.
Od doby, co jsem pracovala v dávkách soc. péče uplybuly4 roky, tenkrát ty nejvyšší byly tuším 1080,–kč, nyní nevím.Každopádně to zkus, paní na přepážce by ti měla být ochotná ti to pomoct spočítat, zda má cenu žádat, popř. tuším někde na stránkách MPSV by měl být i konkrétní návod, jak to spočítat.
K.
Ahoj, mám takový dotaz.. Náš děda bydlí na vesnici, dost daleko od Prahy. Teď se mu ale začal komplikovat zdravotní stav a musíme se o něj starat. Je soběstačný, může bydlet sám. Ale jde o to - Naše celá rodina je z Prahy. Děda má důchod + vdovský důchod má dohromady cca 15 tisíc. A mě zajímá- kdyby jsme ho přestěhovali sem do Prahy, je možné aby dostal nějaký příspěvek na bydlení? Tady by bydlel, stejně jako bydlí teď na vesnici - v pronájmu. Je možné aby něco dostal? Nebo těch 15 tisíc co má, je dost a nedostane nic? Moc děkuji a přeji hezký večer! ![]()
Když to hodíš do tabulek, tak dostane, při nájmu 10.000 to dělá 3000. Koukám úplně.
Ano, něco by dostal… Např. při nákladech na bydlení cca 8300,– by dostal cca 2900,–. Dej si to do kalkulačky… ![]()
Zrovna jsme to našli. Podle toho co jsme počítali, mám vyšlo že by dostal 3 300. To by nám hrozně pomohlo! ![]()
Zkus i na urade pak vyresit mestsky byt. Treba byste rok cekali a zkouseli, ale mohli ho dostat. Pri trose stesti najdete garsonku za 13k se vsim.
Zdravím, je tady některá mamina co pobira příspěvek na bydlení? Můžu se zeptat zda už u Vas byla kontrola? Ptám se za kámošku. Diky