průjem a zvracení u 1,5 leté holčičky

116
17.9.06 21:58

průjem a zvracení u 1,5 leté holčičky

Ahoj,
naše malá má celý týden průjem, je stále kojená ale normální jídlo teď ve většině případů odmítá.Začalo to zvracením u mě a pak začala zvracet i ona.Teď ještě ten průjem.Už je tak dost hubená a ještě tohle :?: tak nevím jestli jít k doktorce nebo koupit v lékarně něco na zastavení průjmu, dávaly jste některá Probiotikum tak malým dětem?Díky za Vaše zkušenosti.Dobrou Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
17.9.06 22:14

Prvni pomoc je smecta, nasleden koupit v lekarne nejaky pripravek s lactobacilem…
Ale pokud prujmuje a zvraci uz tyden jdi urcite k lekari!!!!!!!!
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
17.9.06 22:42

Šupajdila bych k doktorovi!!

Teď v létě jsme taky řešili zvracení a tohle nám pan doktor poradil -

POSTUP U ZVRACENÍ A PRůJMU U DĚTÍ

Hlavní - hradit ztráty tekutin - nyní je nejvhodnější roztok Kulíšek (1 sáček rozpustit ve 250 ml studené vody)

U průjmů - než se upraví stolice - vy:,–(it mléko a mléčné výrobky, nemastit, ne sladkosti. Je možné pokračovat v kojení!!!!
Dieta (dle věku dítěte) - rýžový odvar, vařená rýže, dušená mrkev, rozmixovaný banán, jablečné pyré, mixované brambory, těstoviny, vařené kuřecí maso, suchary, starší pečivo

U zvracení - na 6 hodin jen tekutiny (Kulíšek + event. slazený čaj, džusy, ředěná cola) studené, po malých dávkách. Po 6 hodinách dále tekutiny + nebude-li zvracet - piškoty, rohlík, jablečná přesnídávka. Od 2. dne masový vývar s těstovinami, spíše mixovaná, tekutá dieta. Od 3. dne běžná strava.

Snad vám to pomůže!!

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
18.9.06 08:24

jen bych doplnila,
jeste proti dehydrataci je dobrej Hipp ORS200 - roztok z mrkve a ryze a glukozy, je to hnusny, ale malemu to chutnalo ;)

a dale SMECTA na zast. prujmu a pokryti strevni mikroflory, ale je to umeni to do ditete dostat.

hlavne hodne pit - kojomliko, cerny caj - muze se dat trosicku glukopuru, vodu na hladovy zaludek moc ne je pry drsna, to radej ten slabsi cerny caj.

a pak na Rp je Hylak forte - roztok s lactobacilama, ale ten se nesmi dat s mlikem, vysrazel by se, takze ve vode ci zapit cajem.

at se to zlepsi. Nas malej to mel pred 14 dny, chytl to i jeho tata, babicka a teta ;) ale vyter nastesti negativni,takze jen nejaka strevni chripka ci co, zvraceni mel 2 dny a prujem skoro tyden. hlavne jist po malych castech aby to nehodila.coz nicmoc krmis skoro celej den…at se vam to zlepsi, ale k Dr. urcite zajdi, my zasli i na pohotovost !

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
18.9.06 08:59

Smectu jsem do dítěte dostala výhradně v jogurtu. Ve všem jiném to je blivajz hrozný a nechce to, jogurt to polepí a jak to je vanilkový, tak to není poznat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
18.9.06 09:15

Goldy bez k doktorovi, muze to byt klidne salmonela nebo nejaky jiny infekcni prujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
18.9.06 13:00

ahoj

asi bych nejdrive zastavila prujem..
Smecta je vynikajici…jde vlastne o rozemlety druh vapence,ktery pri pruchodu travicim traktem na sebe navaze ty „spatne latky“ zpusobujici prujem a ty pak vyjdou ven…
Chut je nic moc…my jsme malemu podavali rozpustene v trosce vody strikackou primo do ust (no zni to jako mirne nasili 8O ..ale jinak by to do sebe nevzal..stacilo par davek a prujem byl zastaven…a rozhodne trauma nema)
Navic ji muzes podavat od novorozence az po dospelaka…a je neskodna…pri predavkovani bude max. zacpa…

Dale pak doplnit tekutiny..zde obyc voda,cajik nestaci,je treba doplnit i vyplavene mineraly apod…vyborny je Kulisek nebo i Hipp dela rehydratacni roztok (holky uz psaly vyse..)…chut Kuliska je mirne kysela…tady uz musim sama vymyslet,jak to do ditka dostat

no a dalsi krok je obnoveni „flory“ v travicim traktu…myslim Lesina radila neco s laktobacilem…suprove nebo pro zacatek ryze,ryzove odvary,mrkvicka…
a pozastavit syrove ovoce…mlecne vyrobky..(no,snad jogurt Activie by po par dnech uz neuskodil…)

NO a ja osobne bych sla pro klid v dusi k lekari.....u ditete jsou prujmy nebezpecnejsi nez u nas dospelaku…hlavne k vuli te dehydrataci…postupuje mnohem rychleji nez u nas velkych..

Tak at jste brzo zdravi..

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
18.9.06 13:03

jo,jeste jsem chtela dodat,ze kojeni nezastavuj!!!! to se do mlecnych vyrobku nepocita :wink: :) …naopak MM je svym slozenim vynikajici na takove prihody…jednak protilatky,jednak stravitelnost…
Nas kojeni zachranilo pred hospitalizaci v nemocnici…a pred Kuliskem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
18.9.06 13:21

Goldy, dej prosím vědět, jak jste dopadly!!

Díky,

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
18.9.06 13:35

Ahoj tak jsme byly u dr. a vzala nam stery ze zadecku,ale nezeptala jsem se kdy budou výsledky…Rady stejné jako hodně pít atd.
Jsem ráda,že s kojením nemusíme přestat, protože to jediné nas drželo a drží nad vodou… :roll: Kamarádce Dr. kojení zakázala a tak přestala kojit definitivně.Dneska už malá vypadá lépe,ale je tak hubená až jí lezou kosti.Hrůza :(
Jenom musím doplnit,že malá zvracela první dva dny a celý týden měla průjem.K Doktorce jsem ale měla jít hned mohla to být salmonela.Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.9.06 16:10

Viděla bych to na nějakoustřevní virozu, ale týden je tak krajní hranice, po týdnu k dr určitě. Takhle se stalo, že nám tu psala maminka, že to s malými pauzami mají asi měsíc a když jsme jí dokopaly k dr, přišla s tím, že mají salmonelu. Takže na to bacha. Samoléčení ne déle jak týden a podle situace.
Snad to nebude nic vážného, ať jste brzy OK!
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
18.9.06 17:54

Ahoj goldy..

Tak to vypadá na nějakou střevní virozu - teda takhle u nás začla, dva dny zvracení a průjem a průjem, my jsme u doktorky byli, ale stejně jsme nakonec skončili v nemocnici.. Mě malý odmítal jídlo i pití. Stejně jsem ho nutila pít a i když vypil něco kolem 900 ml, tak to na ten průjem byla krajní meze, tak mu chtěli v nemocnici napíchnout kapačku, ale nepodařilo se, tak byl chudák celý rozpíchaný, ale naštěstí ten den, co jsme nastoupili do nemocnice, tak průjem ustal, takže jsme to vzládli bez kapaček a doktorka v nemocnici mě řekla, že kdyby jsme zůstali doma ještě den, tak jsme do nemocnice asi nemuseli.. Jen on hodně zhubnul a kdyby průjem pokračoval dál, tak nevím, nevím.. Přeji, ať se to brzo srovná.

Jo a ty výsledky bych řekla, podle místa, kde bydlíte, někde je dělají do druhé dne, někde do dvou, do tří. A určitě by doktorka, kdyby něco ve stolici bylo, tak by zavolala, ale zavolej jí, tak za tři dny nebo za dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová