Přítel a dluhy

Anonymní
31.5.11 08:53

Přítel a dluhy

Zdravím všechny, mám takový citlivý problém a proto i ta anonymita.

Když jsme se s přítelem seznámili, tak jsem zjistila, že má dluhy z minulosti, je to bývalý sázkař. Jsme spolu již přes šest let a za tu dobu jsme spolu už zaplatili okolo 250 tis. Kč. Teď spolu čekáme miminko a já jsem zjistila, že se pokoušel si vzít půjčku pro svoji maminku a kůli tomu zaplatil 30 tis. a půjčku nedostal. Už nevím jak dál! Hodně ho miluji, ale strašně zklamal moji důvěru. Vím, že jsem ho měla hlídat, ale já mu prostě začala věřit, že už je všechno v pohodě. Mylíte, že se napraví? Má to vůbec cenu to zkoušet? Zase nechci aby moje miminko vyrůstalo bez táty! On bude supr taťka, ale já nevím jestli má cenu být s člověkem, kterému nemůžu na 100% důvěřovat!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
31.5.11 08:54

no pokud měl dluhy, zatajil ti další dluhy, tak pochybuju, že se srovná. Vidím to spíš katastroficky - za pár let budeš splácet jeho dluhy nebo vám do bytu vlítne exekutor. Do tohodle bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31309
31.5.11 09:00

a víš proč si tu půjčku bral?
nebyl to např. nějaký pokus o konsolidaci těch předchozích (což by bylo záslužné) a prostě to nevyšlo?

počkat, špatně sem to přečetla,já myslela, že si bere půjčku na maminku a né pro maminku…
ale otázka platí, proč to bylo? třeba to bylo důležité a on se snažil dělat správnou věc…
Jiná věc je samozřejmě to, že ti to měl říct a nedělat s tím tajnosti…

takhle těžko radit…já bych asi třeba i zůstala nadále s ním, ale tvrdě bych rozdělila finance - a klidně i oficiálně, kvůli případným exekutorům atd., však to tak dělají i podnikatelé s manželkami a pod.

Důležité je, jak se k tomu teď staví on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.11 09:07

Jsi si jistá, že nehraje dál? Závislost se vyléčit nedá, jde „jen“ o celoživotní abstinenci. Problém se může kdykoliv vrátit.
Na emimi je uzavřená skupina - Závislost, rakovina duše..Kdybys potřebovala nějak poradit nebo se vypovídat, můžeš si podat žádost o vstup..
Je potřeba se přihlásit pod svým nickem, nebereme z bezpečnostních důvodů nováčky a žadatele, co mají minimum příspěvků na emiminu.

Jinak můžu říct, že většina závislých otců jsou super tátové, pozorní manželé, pomáhají s domácností, starají se o děti(pokud se nejedná o kombinovanou závislost hry a alkoholu, drog). Pomůže jen léčba u odborníků, která musí být cílená, dlouhodobá, celoživotní. Nemocný ať gambler nebo sázkař nesmí mít u sebe peníze..Sami nic nezmůžete, je to boj s větrnými mlýny. Lhát tito nemocní umí dokonale, jejich sliby jsou plané, oni sami jim mnohdy věří..

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
31.5.11 09:07

https://www.emimino.cz/…dluhy-71782/

podobna diskuse je tady a ta tvoje je o to horsi, ze je to tvuj pritel a cekate mimi.

pokud se ptas na radu pokud verit - tak neverit, bohuzel - do budoucna budes muset o vsech financich rozhodovat ty, pokud to partner nebude akceptovat a brat si tajne ucty, tak muzete dopadnout jak bylo napsanou prede mnou - exekutorem v byte a jeho pujcky budes splacel ze sve materske… :zed: 8-o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.11 09:09

No přítel si chtěl půjčit peníze, aby si jeho maminka mohla koupit vlastní bydlení. Já vím, že je to hezké, že se chce postarat o rodiče, ale já bych o tom měla přece vědět!

Teď toho hodně lituje a prosí mě abych mu odpustila, že chtěl jen pomoc mamince. Hodně mě to bolí!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.11 09:15

Anonym 9:07

Taky, jestli to bude pravda :nevim:
soudná matka by přece toto po synovi nechtěla,zvlášt, když čeká rodinu..

• Citovat
  • Upravit
4190
31.5.11 09:27

jsou věci, o kterých byste měli rozhodovat společně, a tím jsou podle mě půjčky a jedno jak „moc hezký byl důvod“ si půjčku vzít. Jedno krásného dne by si on mohl brát půjčky a ty je na druhé straně spláce.
Nevím jestli bych dokázala zbytek života žít s „důvěřuj, ale prověřuj“. Přeju hodně síly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31309
31.5.11 09:34

a s tou maminkou si mluvila?
já vím, že to s bytem pro maminku není omluva…ale aspoň bys věděla, že ti nelže i v tomhle.....

důvěra je sviňa, ztratí se v tu ránu a dlouho hledá cestu zpátky… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
31.5.11 10:00
Mar__tanka1983 píše:
a s tou maminkou si mluvila?
já vím, že to s bytem pro maminku není omluva…ale aspoň bys věděla, že ti nelže i v tomhle.....důvěra je sviňa, ztratí se v tu ránu a dlouho hledá cestu zpátky… :-?

přesně tak, zeptala bych se jeho mámy, zda je to pravda.
Znám takové případy, co hrály automaty, chodily do casina…
Bývalý sázkař prostě není… to je podobné, jak kdyby někdo řekl, že je bývalý černoch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.11 12:21

No jeho maminka mi to potvrdila - opravdu to měla být půjčka pro ní - ukazovala mi předběžnou kupní smlouvu na baráček a výpisy z účtu a vše souhlasilo (i částky), ták já nevím???

• Citovat
  • Upravit
3839
31.5.11 12:55
Anonymní píše:
No jeho maminka mi to potvrdila - opravdu to měla být půjčka pro ní - ukazovala mi předběžnou kupní smlouvu na baráček a výpisy z účtu a vše souhlasilo (i částky), ták já nevím???

v tom případě nechápu, proč to tajil…
pokud čekáte dítě a sdílíte spolu domácnost, tak budete muset fungovat i po ekonomické stránce jako rodina. Já si nedovedu představit, že by si můj muž v takové situaci vzal půjčku a neřekl mi o tom… Nehledě na to, že jako manžel by bez mého souhlasu stejně nemohl.
Nicméně - být tebou, nastavím ve finanční oblasti mezi vámi nekompromisní pravidla. Tzn. měli byste mít oba přehled o vzájemných příjmech a výdajích, o jakýchkoliv investicích rozhodovat společně.
A hlavně - ty sama si dávej nějaké peníze bokem a nešahej na ně… Nikdy nevíš, kdy se vynoří nějaký další jeho zastrčený dluh nebo kdy (nedej Bože) do toho spadne zase. Budeš mít zodpovědnost už i za dítě, takže mít nějakou rezervu není od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí