Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak pokud sčítáš položky „má dáti“ a „dal“ vašeho vztahu, tak nezapomeň zohlednit, že za tebou jezdí docela dost často na to, jak daleko od sebe bydlíte. Bez toho byste asi ani žádný vztah neměli.
@Chantal1 píše:
Ahoj holky, zajímal by mě váš názor nebo zkušenost ohledně vztahu který trvá rok a navštěvujeme se hlavně u mě neboť bydlíme od sebe přes 100 km, přítel přijede v týdnu tak jednou dvakrát když nejedu já plus víkend Zajímá mě kdyby jste měli takovou situaci jak by se měl přítel podílet ve dnech kdy v mojí domácnosti, pokud jdeme na večeri nebo nekde na kávu tak se většinou střidame v placení, ubytování a výlety dovolená každý sám. Předem děkuji za názory![]()
On za vámi jede 2× týdně 100km a vy po něm ještě chcete příspěvky na jídlo? No tvl to je silné kafe
Já si myslím, že by od vás naoplátku měl chtít polovinu toho co jej stojí cesty plus ten čas co stráví na té cestě.
Pokud po něm chceš, aby ti přispíval na domácnost, tak předpokládám, že ty mu na oplátku přispíváš na benzin ![]()
Jak dlouho spolu jste? Plánujete nějako společnou budoucnost? Sestěhovaní? Myslím, že by se finančně podílet neměl. Taky by ti mohl říct, že se budete v dojíždění střídat a myslím si, že viděla, že to stojí nejen peníze ( benzín, jízdenka) ale i čas a že by se ti to nezamlouvalo. Jestli jste na začátku, tak dojíždění chápu, jestli je to víc jak půl roku, tak bych tu vzdálenost už řešila…
@Chantal1 teď jsem si znova přečetla, že je to rok…rok by se mi nikam 100 km dojíždět nechtělo…a to podílení jsi myslela finančně anebo že by měl dělat nějaké domácí práce?
Mě to přijde uplně ok. Střídáte se v lacení večeří, on projede, ty třeba utratíš za jídlo u tebe..
Narovinunapíšu, že já nikdy nechtěla po příteli nic u mě doma- peníze na jídlo, ani aby uklizel..Samozřejmě jsem po něm nechodila za zadkem něco, byl z domova naučený odnést zi špinavé nádobí atd.. ale nidky jsem neřešila, že by měl přijet na víkend a třeba rozpis myčka, uvařit atd..
Jsem s manželem 17 let a neni ani lakomý ani, že nic nedělá.. Umí sám od sebe vidět, věci co jsou potřeba v domácnosti, i s dětmi vždy vypomohl, když jsem byla na mateřské, věnuje se jim..
Nějak nerozumím, na co se přesně ptáš.
Padla tu zmínka o dětech, tak to nemůžu přihodit svou zkušenost. Bylo to totiž za svobodna a bezdětna. S mužem jsme za sebou dojížděli 200km na střídačku na víkend po dobu rok a půl. Pak jsme se sestěhovali, teď už jsme rodina s dětma.
Náklady na cestu každý své, nákup, večeře + kina na střídačku, ale určitě více on. V domácnosti jsme spolu vařili, nic dalšího žádný z nás v druhém bytě neřešil.
Tak se prostřídejte, jezdi autobusem, vlakem ty
pak třeba zjistíš, že radši budeš doma v klidu se připraviš, neco nachystáš, ale nemusíš někde dalej cestovat..
Já taky jednu dobu, když jsem byla mladá blbá, měla řeči, že mě vadilo, že přítel přijel a chtěl být doma- u mě, nás, bydlela jsem ještě pak v patře, ale s rodiči, ale byl po cestě unavený a všechno a já chtěla po restauracích.. Pak teda asi se naštval a řekl, mi že bych mohla taky vlakem a nechal mě dvakrát vlakem a řeknu, že jsem pochopila I časově i finančně
Ahoj Holky tak jsem docela smutná z toho jak hodně z vás hned útočíte přitom jsem chtěla názor kdo má podobnou zkušenost, a ne že by mě 100 km jezdit nebavilo ap. Dnes cesta po Ph a celkově dojíždění je celkem běžný, konkrétně u nás je přes 100 km po dálnici něco přes hodinku jízdy
, další útoky nechápu když neznáte podrobnosti, tak za prvé víc jsme u mě neboť já mám rodinny dům a přítel byt ve městě, já v domě 2 děti a pejsky. I já se podílím neboť jezdím jeden den v týdnu já, přítel má služební auto já svoje tím pádem je výhodnější jezdit firemním a čas trávit u mě v domku s krásnou přírodou a nenechávát ač velké děti stále doma bez dozoru.
Přítel vozí na víkend potraviny nikdy nepřijede s prázdnou, spíš mě zajímala vaše zkušenost a názor bez zbytečné ironie nebo říkání věci které jsem ani neuvedla. Někdy stačí lépe číst. každopádně děkuji a Krásny den
![]()
@Jana525 píše:
Tak podle me zalezi, jak ty jsi na tom financne. Koukala jsem, ze jsi samozivitelka s dvema detma. No tak pokud zijete od vyplaty k vyplate, tak pak se da pochopit, ze je to pro tebe treba zatez. Pak tedy taky zalezi, jak je na tom financne on.
Osobne ho teda obdivuju jezdit takhle daleko. To jako prijede v tydnu po praci a rano zase jede do prace?
Má práci kancelář ano přijede po práci a ráno jede, je to něco málo přes hodinu cesty
@Chantal1 Spíš je možná lepší uvést více informací hned, aby mohly diskutující reagovat na to, co tě zajímá, než se pak rozčilovat, že někdo nereaguje podle tvých představ, protože si do tvého rámce dosadí to, co si za tím představit dovede.
@Chantal1 píše:
Ahoj Holky tak jsem docela smutná z toho jak hodně z vás hned útočíte přitom jsem chtěla názor kdo má podobnou zkušenost, a ne že by mě 100 km jezdit nebavilo ap. Dnes cesta po Ph a celkově dojíždění je celkem běžný, konkrétně u nás je přes 100 km po dálnici něco přes hodinku jízdy, další útoky nechápu když neznáte podrobnosti, tak za prvé víc jsme u mě neboť já mám rodinny dům a přítel byt ve městě, já v domě 2 děti a pejsky. I já se podílím neboť jezdím jeden den v týdnu já, přítel má služební auto já svoje tím pádem je výhodnější jezdit firemním a čas trávit u mě v domku s krásnou přírodou a nenechávát ač velké děti stále doma bez dozoru.
Přítel vozí na víkend potraviny nikdy nepřijede s prázdnou, spíš mě zajímala vaše zkušenost a názor bez zbytečné ironie nebo říkání věci které jsem ani neuvedla. Někdy stačí lépe číst. každopádně děkuji a Krásny den![]()
Jenže tohle jsi na začátku vůbec nenapsala. Přečti si svůj prvotní dotaz jako kdyby to psal úplně někdo jiný a zamysli se co by napadlo tebe. Jezdí převážně on a ještě vozí věci? Stále platí odpoved ne, nechtěla bych příspěvek.
@Chantal1 no to já jsem teda taky smutná z toho, že úvodní příspěvek jsi postavila tak jak jsi ho postavila… Možná záměr. Tohle najednou vypadá celé jinak. Když se teda přítel podílí tím, že přiveze i jídlo, tak nechápu o co ti jde… Kvůli pohodlí a dětem se jezdí víc k tobě ale ne jenom k tobě. To mu chceš účtovat každou sprchu a spláchnutí navíc nějak extra??? A jinak by mě teda zajímalo, jakou částku by sis jako kompenzaci představovala…
@Chantal1 Pokud vozí na víkend nákup, tak opravdu nechápu, co bys po něm ještě chtěla
Elektřiny přece spotřebuješ +/- stejně, i když jsi doma jen ty a děti tak svítíte, pouštíte TV, vaříš, pereš…? Takže ti jde o jeho dvě tři sprchy a několikrát použité WC?
Tak pokud se osprchuje tak 100 Kc, pokud si da vanu tak 200 Kc, koukani na televizi 50 Kc, sex 500 kc…nebo o cem je rec? Ja porad nechapu jak to myslis? Nejdriv jsem pochopila, ze po nem chces doma nejake cinnosti, aby uklidil nebo tak, to bych chapala, ale ty chces penize?? Tak se rozejdete a bude usetreno…ja nechapu, jak muze nekdo takto smyslet, ale prijde mi to hrozny.
kor kdyz jsi to upresnila. Kdyby mi pritel rekl, ze kdyz jezdim casteji k nemu tak at prispeju na energie nebo tak, tak bych se asi dost urazila a myslela si o nem, ze je peknej blb. Kazdej plati svoje, a misto toho abys byla rada, ze se vidite, ze za tebou chce prijet, tak mu uctujes stocny. Prej 100 km nic neni, po dalnici hodinu cesty
tak to je samozrejmost ze jezdi
ty jsi i vtipna.