Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, zajímal by mě váš názor nebo zkušenost ohledně vztahu který trvá rok a navštěvujeme se hlavně u mě neboť bydlíme od sebe přes 100 km, přítel přijede v týdnu tak jednou dvakrát když nejedu já plus víkend Zajímá mě kdyby jste měli takovou situaci jak by se měl přítel podílet ve dnech kdy v mojí domácnosti, pokud jdeme na večeri nebo nekde na kávu tak se většinou střidame v placení, ubytování a výlety dovolená každý sám. Předem děkuji za názory
![]()
@Chantal1 píše:
Ahoj holky, zajímal by mě váš názor nebo zkušenost ohledně vztahu který trvá rok a navštěvujeme se hlavně u mě neboť bydlíme od sebe přes 100 km, přítel přijede v týdnu tak jednou dvakrát když nejedu já plus víkend Zajímá mě kdyby jste měli takovou situaci jak by se měl přítel podílet ve dnech kdy v mojí domácnosti, pokud jdeme na večeri nebo nekde na kávu tak se většinou střidame v placení, ubytování a výlety dovolená každý sám. Předem děkuji za názory![]()
Jako že by měl platit poplatky za bydlení? To bych teda po něm nepožadovala. Kdyby třeba přinesl nákup, ze kterého se uvaří. Dobře, to jo.
Přijde mi to normální - zaplatit si dovolenou každý za svoje a střídat se tak nějak v placení při výletech ![]()
Tak pořád asi na jídlo nechodíte, občas taky jíte u tebe. Předpokládám za tvoje peníze? Zkus s ním promluvit, ať aspoň dovalí nákup, uvidíš jak se na to bude tvářit. Ale takhle to spíš vypadá na držgrešli.
Tak přítel platí zase cestu za tebou v době, kdy jsou pak u tebe, tohle je hodně na domluvě..ale já bych teda po něm nic nechtěla, pokud by mě to teda finančně neruinovalo..záleží kolik vyděláváš, nebo kolik vydělává on.. ![]()
Ono moc nejde o to, jak to maji ostatni, ale jak to chcete mit Vy. Podle dotazu mi prijde, ze Vam to takto nevyhovuje a byla byste radeji, kdyby se vic angazoval…To bohuzel asi nepujde jinak, nez ze mu to reknete…
No a kolik on projezdí? 1-2× týdně plus víkend je 600 km. Kdybych tohle jezdila každý týden já a partner po mě ještě chtěl (třeba) zaplatit nákup potravin, tak to by se mi velmi nelíbilo…
To je fakt. Dost projede. Ale třeba maso na nedělní oběd přinést může. Já teda za dobu scházení se a navštěvování po přiteli žádné peníze nechtěla. Ale z daleka nedojížděl.
Fiiiha, byla bych vdecna, ze on za mnou cestuje takovou dalku, ze bych mu snad tu vecu uvarila i s dezertem
V restauracich, no to je na vasem nastaveni, ja jsem pro pul napul jen na prvnich randech, pak spis treba jednou on, jednou ja, pripadne on vecu, ja kino atd.
Spotřeba 7l/100km x 30 Kč x 6 cest x 4 týdny = cca 5 tis za měsíc…ne, fakt bych po něm nic nechtěla a poděkovala, ze za mnou jezdí.
Add. Navíc píšeš přes 100 km. Pokud je to třeba 120km tak je to skoro další tisicovka za mesic. Pochybuju ze mu ty přidáš na benzin když jedete na výlet jeho autem a tak muzu pokračovat. Jestli po něm něco chceš tak za me jsi vych.ana. Ještě ho zkasnout když už takhle caluje dost
@hospodki píše:
Spotřeba 7l/100km x 30 Kč x 6 cest x 4 týdny = cca 5 tis za měsíc…ne, fakt bych po něm nic nechtěla a poděkovala, ze za mnou jezdí.
Add. Navíc píšeš přes 100 km. Pokud je to třeba 120km tak je to skoro další tisicovka za mesic. Pochybuju ze mu ty přidáš na benzin když jedete na výlet jeho autem a tak muzu pokračovat. Jestli po něm něco chceš tak za me jsi vych.ana. Ještě ho zkasnout když už takhle caluje dost
Přesně
Tak podle me zalezi, jak ty jsi na tom financne. Koukala jsem, ze jsi samozivitelka s dvema detma. No tak pokud zijete od vyplaty k vyplate, tak pak se da pochopit, ze je to pro tebe treba zatez. Pak tedy taky zalezi, jak je na tom financne on.
Osobne ho teda obdivuju jezdit takhle daleko. To jako prijede v tydnu po praci a rano zase jede do prace?
@Chantal1 píše:
Ahoj holky, zajímal by mě váš názor nebo zkušenost ohledně vztahu který trvá rok a navštěvujeme se hlavně u mě neboť bydlíme od sebe přes 100 km, přítel přijede v týdnu tak jednou dvakrát když nejedu já plus víkend Zajímá mě kdyby jste měli takovou situaci jak by se měl přítel podílet ve dnech kdy v mojí domácnosti, pokud jdeme na večeri nebo nekde na kávu tak se většinou střidame v placení, ubytování a výlety dovolená každý sám. Předem děkuji za názory![]()
Jako že on za tebou jede 2 x v týdnu + víkend 100 km jedna cesta, a ještě by se měl podílet ve tvé domácnosti? Tak mu řekni, atˇkoupí na víkend třeba kuře, ty upeč bábovku a vyřešeno. Jak dlouho to takhle pytlíkujete? Plánujete společné bydlení? To je pak jasný, že se podílí oba, na všem.
Tohle mi připadá docela trapné řešit. Proc k němu nejezdís ty? Nevím ale za mne by se jídlo nemělo takhle řešit. Do kina atd. Tě zřejmě pozve on buď ráda že ho máš prosímte. Ještě za tebou jezdí. ![]()
@Chantal1 píše:
zaleží kolik vydělává taky…a kolik ty… každopadne pokud za Tebou jede 100km takže 2× 2 hodiny v aute plus benzin…pak by jsi mela spíš platit kafe TY… mne by nebavilo takhle dlouho za nekym jezdot takovou dalku