Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jdu si tak nějak postěžovat. Přítel si dnes na fotbale zlomil ruku a mám trošku trápeníčko z toho, jak to s náma bude. Přítel pracuje na OSVČ tudíž nám nikdo nedá ani korunu. Trošku se bojím, jak to s náma bude. V době koronakrize, jsem nemohla být v práci a tudíž veškeré naše finance padly. Vím, že musíme mít rezervu, ale v této době to bylo pro nás nemožné. Prosím poraďte ![]()
@carolline1992 píše:
Ahoj holky, jdu si tak nějak postěžovat. Přítel si dnes na fotbale zlomil ruku a mám trošku trápeníčko z toho, jak to s náma bude. Přítel pracuje na OSVČ tudíž nám nikdo nedá ani korunu. Trošku se bojím, jak to s náma bude. V době koronakrize, jsem nemohla být v práci a tudíž veškeré naše finance padly. Vím, že musíme mít rezervu, ale v této době to bylo pro nás nemožné. Prosím poraďte
No tak teď už určitě chodíš do práce a přítel si určitě platil pojištění, tak by mohl mít pn
Tak jestli si neplatí nemocenský ani žádnou pojistku tak bohužel. Jeho blbost. Manžel je zaměstnaný, ale i tak si plati pojistku pro případ dlouhodobé neschopnosti. Na podzim měl taky zlomenou ruku. Měl víc peněz nez kdyby chodil do prace.
V dobach korony dostaval kompenzacni bonus, takze bez penez jste nebyli. Tudiz ted je treba si plivnout do dlani a jit do prace na tobe, ne?
Já do práce samozřejmě chodím, ale máme hypotéku. Já vím, že je to naše chyba. Nečekám rady, že budu muset máknout je mi jasné, najdu si i brigády po večerech, nějaký noční úklid. Spíše sem se potřebovala vypovídat.
@carolline1992 píše:
Já do práce samozřejmě chodím, ale máme hypotéku. Já vím, že je to naše chyba. Nečekám rady, že budu muset máknout je mi jasné, najdu si i brigády po večerech, nějaký noční úklid. Spíše sem se potřebovala vypovídat.
Vždyť píšeš prosím, poraďte. Bohužel, každý OSVČ prostě musí myslet na to, že se může něco stát.
@carolline1992 píše:
Hypo mate urcite pojistenou, ne? Pripadne byla moznost kvuli korone odlozit splatky.
Pojisteni (urazovka, nemocenske) nejake ma?
Bude to ted tezsi, ale pokud se chce, zvladnete to.
@carolline1992 no to je blbý, že si neplatí pojištění ani nemocenskou. To bylo první, co jsme řešili když manžel začal podnikat, aby měl peníze v případě nemoci/úrazu. Držím palce, ať to zvládnete a co nejrychleji to nepravt. Jinak tedy nechápu ten narek na coronu. Popravde mi přijde, že většina to pojala jako super dovolenou, ještě placenou státem. Urcite i pro tebe by se práce v tom zlém čase našla.
@vokishka já vím, spíš sme myslela, jestli se to někomu také nestalo, místo poradte mělo být možná posím nějak podpořte. Nemám moc kamarádek, jsme v novém městě a do toho si teď připadám, že jsem na vše sama ![]()
@ontarova.stara moc děkuji, nějaké pojištění tam je, já to ze své výplaty utáhnu, jen moc nezbyde na jiné věci. Jde mi spíše o podporu, jsme v novém městě a ted si navíc připadám, že jsem na všechno sama
@carolline1992 píše:
Bude to teď na Tobě. Přítel s jednou zlomenou rukou bude dělat domácí práce a Ty budeš muset víc pracovat, abyste měli dost peněz. Hypotéka se bohužel neptá.
Dál si projděte výdaje a koukněte se, kde by se dalo něco škrtnout. Tam se taky nějaký ten tisíc může nasbírat.
@mission84 děkuji za podporu, tohle potřebuji! slyšet, že to nějak zvládneme.
@Černá vdova děkuji moc za podporu! tu ted nejvíce potřebuji
@carolline1992 píše:
@ontarova.stara moc děkuji, nějaké pojištění tam je, já to ze své výplaty utáhnu, jen moc nezbyde na jiné věci. Jde mi spíše o podporu, jsme v novém městě a ted si navíc připadám, že jsem na všechno sama
Ber to proste jako lekci do budoucna. Budes uz vedet, ze je lepsi vydat par stovek na pojisteni, protoze stat se muze cokoliv. Vubec to ode me neber jako rypanec, take jsem si kdysi myslela, ze nam se nic nemuze stat a penize zase odnekud pritecou.
A nepritekly
. Naucis se delat rezervy, treba i po petistovce tisicovce. Nikdo nejsme neomylny a ucime se kazdym dnem. Osekat vydaje na nejnutnejsi ted zvladnete, dovolenou si odpustite a priste uz budete proziravejsi.