Přítel bez práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.7.20 17:49

@ka2ka myšleno tak, že se bojím aby nepřišlo něco dalšího, pračka, lednička…prostě nenadálý výdaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.20 17:50

@ontarova.stara vždycky sem právě měla bokem alespon na 2 měsíce, ale ted jsme se právě stěhovali, takže všechny úspory padly na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
18.7.20 17:52
@carolline1992
@ontarova.stara píše:
Ber to proste jako lekci do budoucna. Budes uz vedet, ze je lepsi vydat par stovek na pojisteni, protoze stat se muze cokoliv. Vubec to ode me neber jako rypanec, take jsem si kdysi myslela, ze nam se nic nemuze stat a penize zase odnekud pritecou.
A nepritekly ;). Naucis se delat rezervy, treba i po petistovce tisicovce. Nikdo nejsme neomylny a ucime se kazdym dnem. Osekat vydaje na nejnutnejsi ted zvladnete, dovolenou si odpustite a priste uz budete proziravejsi.

Přesně tak.Me ještě pomohlo sepsat si takové ty roční platby (dálniční známky, pojistky, popelnice, daně atd),sečíst a rozdělit do měsíčních částek. Ty si dávám každý měsíc stranou a pak když přijde nějaká taková platba beru z toho. Nastesti zlomená ruka netrvá věčnost. Vím o čem mluvím. Sama jsem částečně invalidní od 31let a to byl panecku šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27652
18.7.20 17:54
@carolline1992 píše:
@ka2ka myšleno tak, že se bojím aby nepřišlo něco dalšího, pračka, lednička…prostě nenadálý výdaj

tak v nejhorším se dá koupit z druhé ruky, nebo na dražbách zabaveného majetku za pár korun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
18.7.20 17:54

@carolline1992 i takové věci se dají sehnat jen za odvoz…nevěš hlavu, nic není tak horké…pokud máte na základní výdaje, tak je to v pohodě…a zase si vytvoř rezervu…třeba po pár stovkách…to dáš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
18.7.20 17:56

1.) V době Corony dostal chlap kompenzační bonus.
2.) Tobě zavřeli práci-ok, ale i tak ti zaměstnavatel musel dávat min. 60% z platu.

Jste dva, dle diskuze bez dětí a máte „jenom“ hypotéku. Tu snad utahnes. Chlap měl být pojištěny- jeho nezodpovědnost. A jako poradit chceš co? Prostě musíš víc makat a oba si musíte utáhnout opasky. Co víc poradit.
Jsou daleko horší věci. Vy jste se do situace ve které jste dostali pouze vlastní hloupostí. Sorry, ale ze srdce nesnáším takový fnukny. Nemáme se ti složit?

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
18.7.20 17:58
@carolline1992 píše:
@Černá vdova děkuji moc za podporu! tu ted nejvíce potřebuji

Chce to sednout si s chladnou hlavou a sepsat příjmy a všechny výdaje, na které si vzpomenete. Důležité jsou pravidelné měsíční platby. Ty prostě odejít musí.
Doporučuji si do výdajů zahrnout i nějakou malou úsporu, třeba měsíčně 500,00 Kč. Prostě něco, na co se nesahá. Ono to takhle jednotlivě vypadá jako pakatel, ale za rok máš 6 tisíc, navíc se může stát, že ušetříš i víc měsíčně.

Já když jsem měla horší finanční situaci (ex mi dlužil výživné, protože ho tak různě krátil), tak jsem taky musela ořezat zbytnosti. Ale na nezbytnosti jsem měla vždycky.

• Citovat
  • Upravit
alena1995
18.7.20 17:59

@carolline1992 Před chvílí si psala, že si nemohla být v době Corony v práci, tak všechny peníze padly. Teď zas, že jste se stěhovali. :roll:

• Citovat
  • Upravit
18.7.20 18:06

@alena1995 ono je to obojí, dostala jsem 60% protože jsem na překážkách a do toho jsme se stěhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.20 18:10

@alena1995 proč hned tolik zla? psala jsem, že chybu uznáváme, že potřebuju spíše psychicku podporu, protože jsme v novém městě, všechny peníze padly na stěhování. Snad mi výjde noční úklid. Jen si připadám na vše sama to je celé. Utáhnu to snad i ze svého platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
18.7.20 18:11
@carolline1992 píše:
@ontarova.stara moc děkuji, nějaké pojištění tam je, já to ze své výplaty utáhnu, jen moc nezbyde na jiné věci. Jde mi spíše o podporu, jsme v novém městě a ted si navíc připadám, že jsem na všechno sama

No jsi. Moc se tomu nepoddávej, jsou i horší věci.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
18.7.20 18:13
@carolline1992 píše:
@alena1995 proč hned tolik zla? psala jsem, že chybu uznáváme, že potřebuju spíše psychicku podporu, protože jsme v novém městě, všechny peníze padly na stěhování. Snad mi výjde noční úklid. Jen si připadám na vše sama to je celé. Utáhnu to snad i ze svého platu.

Jsi dítě? Zavolej kamarádce, mamince, někomu jinému. Tady tě nikdo nezná.
Pouč se z toho pro příště.

• Citovat
  • Upravit
18.7.20 18:14

A nechlastá náhodou? @carolline1992

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.20 18:17

@Uslava prosím vás, když se podíváte na další diskuze tak si tady SKORO každý jenom stěžuje a chodí pro rady. Tyto vaše komentáře jsou naprosto nemístné. Pokud máte potřebu někoho kritizovat, založte si o té kritice rovnou diskuzi, nebo si stoupněte před zrcadlo a nadávejte sama sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.20 18:18

@Spytihněvpardubice bojím se aby nezačal, bude se cítit nepotřebný a já budu pořád v čudu 8o áchjo nasadila si mi brouka do hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová