Přítel bez práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
18.7.20 18:23
@carolline1992 píše:
@Spytihněvpardubice bojím se aby nezačal, bude se cítit nepotřebný a já budu pořád v čudu 8o áchjo nasadila si mi brouka do hlavy

Má jen zlomenou pařátu, nedostal rakovinu. Opravdu jsou horší věci na světě. Živíte jen sami sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.20 18:26

@Russet já vím, jen je to ted čerstvé, tak si potřebuju zanadávat. Bohužel to tady některé berou jak kdybych po někom něco chtěla a o mě moc mrzí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.20 18:27

@carolline1992 beztak jak si tu ruku zničil! jsi si jistá, že byl opravdu na fotbale a nebyl někde chlastat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.20 18:29

@Spytihněvpardubice tak stalo se to dopoledne, já nevím, snad by mi nelhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
18.7.20 18:38
@carolline1992 píše:
@ontarova.stara vždycky sem právě měla bokem alespon na 2 měsíce, ale ted jsme se právě stěhovali, takže všechny úspory padly na to

To je hodně málo. Už při hypotéce je nutné mít alespoň úspory na rok dopředu, právě kvůli dlouhodobým nemocenskym. A pokud se tvůj chlap nepojistil jako OSVC a neuhradil si nemocenske zálohy, tak smůla.
Teď musíš nastoupit do další práce, osekat vše na minimum a nějak to přežít, než pujde zase chlap do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.20 18:40

@FraDeu jo sem s tím smířená, hned sem obepsala pár inzerátů na noční úklid. Tak snad to výjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
18.7.20 18:45
@carolline1992 píše:
@FraDeu jo sem s tím smířená, hned sem obepsala pár inzerátů na noční úklid. Tak snad to výjde.

Když to nevyjde, hledat znovu práci. A chlapa zaměstnat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
18.7.20 19:02
@Spytihněvpardubice píše:
@carolline1992 beztak jak si tu ruku zničil! jsi si jistá, že byl opravdu na fotbale a nebyl někde chlastat?!

No já nevím. :think: Nestačí, že už takhle mají dost velký problém a vy ho podezíráte, že si způsobil úraz v opilosti?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
18.7.20 19:06

Zavolej do banky a požádej o odložení splátek. Až se partner srovná a vrátí se vám příjmy, domluvte si pojištění - jak na schopnost splácet hypotéku, tak pro něj pro případ nemoci.

Respektive v mezičase, kdy nebude chodit vydělávat může zkoušet hledat normální zaměstnání, protože evidentně jako OSVČ mu to moc nejde - protože není schopný vygenerovat rezervu právě pro takový případ, jaký řešíte.

No a v mezičase opravdu šetřete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42088
18.7.20 19:27
@alena1995 píše:
1.) V době Corony dostal chlap kompenzační bonus.
2.) Tobě zavřeli práci-ok, ale i tak ti zaměstnavatel musel dávat min. 60% z platu.Jste dva, dle diskuze bez dětí a máte „jenom“ hypotéku. Tu snad utahnes. Chlap měl být pojištěny- jeho nezodpovědnost. A jako poradit chceš co? Prostě musíš víc makat a oba si musíte utáhnout opasky. Co víc poradit.
Jsou daleko horší věci. Vy jste se do situace ve které jste dostali pouze vlastní hloupostí. Sorry, ale ze srdce nesnáším takový fnukny. Nemáme se ti složit?

Kompenzační bonus rozhodně každý OSVČ nedostal, ta kritéria každý nesplňoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
21.7.20 20:55

Zkus vybrat manželovo a tvoje penzijní připojištění a až bude zdravej, můžete spořit zase od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová