Přítel je poloviční rom

Anonymní
7.8.23 22:06

Přítel je poloviční rom

Zdravím, jen bych se chtěla svěřit. S přítelem jsme spolu osm let, máme dvouleté dítě. Vztah je krásný, máme se rádi, nehádáme se. Problém je partnerova polovina rodiny. Jsou to romové, dá se říct ti,,slušní", ale ta odlišná kultura jde prostě znát. Jsou extrovertní, hluční, nepracují, jsou velmi vlezlí, takže neohlášené návštěvy tetiček a podobně. Prostě, je to s nimi náročné. Já jsem introvert, mám ráda svůj klid, hlučné rodinné oslavy mě vyčerpávají, o to víc s malým dítětem, které stále kojím. Rozhodla jsem se rodinných sešlostí neúčastnit se, nedělá mi to dobře. Zveme k nám jen babičku a dědečka. Samozřejmě jsem za Meghan Markle, která rozvrací rodinu a nemají mě rádi. To jen tak, chtěla jsem se svěřit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76739
7.8.23 22:10
@Anonymní píše:
Zdravím, jen bych se chtěla svěřit. S přítelem jsme spolu osm let, máme dvouleté dítě. Vztah je krásný, máme se rádi, nehádáme se. Problém je partnerova polovina rodiny. Jsou to romové, dá se říct ti,,slušní", ale ta odlišná kultura jde prostě znát. Jsou extrovertní, hluční, nepracují, jsou velmi vlezlí, takže neohlášené návštěvy tetiček a podobně. Prostě, je to s nimi náročné. Já jsem introvert, mám ráda svůj klid, hlučné rodinné oslavy mě vyčerpávají, o to víc s malým dítětem, které stále kojím. Rozhodla jsem se rodinných sešlostí neúčastnit se, nedělá mi to dobře. Zveme k nám jen babičku a dědečka. Samozřejmě jsem za Meghan Markle, která rozvrací rodinu a nemají mě rádi. To jen tak, chtěla jsem se svěřit.

mhm, :roll: divná diskuse, chtěla ses svěřit,
hm.
ty sis před 8 lety nevšimla, jaké rodinné zvyky mají? divné a nepochopitelné :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.8.23 22:11
@Anonymní píše:

Tak byla to tvá volba partnera. Jejich kultura je věc známá a nám často odlišná. Jestli je na tvé straně. Tak máš štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 22:17
@Kelsey píše:
Tak byla to tvá volba partnera. Jejich kultura je věc známá a nám často odlišná. Jestli je na tvé straně. Tak máš štěstí.

Ano, mám štěstí.

• Citovat
  • Upravit
3789
7.8.23 22:20

Já bych řekl, že ti „slušní“ pracují a ne jen prcají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
7.8.23 22:30

Slušní, nepracují, jsou hluční, vlezlí atp. Asi jsem dodneška špatně chápal význam slova „slušný“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
7.8.23 22:42
A tomu rikas slusni
@Anonymní píše:

A tomu rikas slusni ty, nebo tvuj pritel nebo si tak rikaji oni? Nebo jsou slusni jen proto, ze nedemoluji veci a nekradou? To mi prijde jako normalni, ne jako definice slova slusnost. :nevim:
Kazdopadne nejspis te nikdo nenutil s nim byt, stejne tak s nim mit dite. Takze nejak nechapu smysl diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24695
7.8.23 22:44

Proč to řešíte teď? Trollíte, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
7.8.23 22:49

A co znamena polovicni rom, kdyz jeho rodina jsou romove? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.23 22:58
@Eowyn01 píše:
A tomu rikas slusniA tomu rikas slusni ty, nebo tvuj pritel nebo si tak rikaji oni? Nebo jsou slusni jen proto, ze nedemoluji veci a nekradou? To mi prijde jako normalni, ne jako definice slova slusnost. :nevim:
Kazdopadne nejspis te nikdo nenutil s nim byt, stejne tak s nim mit dite. Takze nejak nechapu smysl diskuze.
:D to je pravda, že si tak říkají oni. Nežijí s ostatními romy někde v ghettu, ani se s nimi nestýkají, žijou mezi,,normálními" a jak píšeš, nedemolujou a nekradou. Ale ty povahové rysy tam prostě jsou. Samozřejmě, že mě nikdo nenutil s přítelem být, jsem s ním dobrovolně a ráda. Ale nějakým způsobem problematickou rodinu má skoro každý, to je to, o čem můžeme diskutovat.
  • Citovat
  • Upravit
a12
61101
7.8.23 23:14
@DandátkoP píše:
A co znamena polovicni rom, kdyz jeho rodina jsou romove? :D

Píše, že problém je polovina partnera rodiny :roll: tak nejspis třeba maminka romka, tatinek ne, nebo naopak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
7.8.23 23:20

Nedemolujou, nekradou, tak jsou slušní… jako sorry 🤦🏼‍♀️ to je přeci normální lidská vlastnost, žádná slušnost.
Navíc slušný člověk pracuje, nenechá se živit státem a neotravuje lidi, když o to nestojí. Máme rozdílné definice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
7.8.23 23:28

Promin, ale neznam slusneho roma (a ze jich znam) a to ani polovicniho :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
7.8.23 23:29
@a12 píše:
Píše, že problém je polovina partnera rodiny :roll: tak nejspis třeba maminka romka, tatinek ne, nebo naopak :roll:

A nebo maminka romka a tatinek „ital“ nebo „spanel“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
7.8.23 23:34
@Vesnickaholka píše:
Promin, ale neznam slusneho roma (a ze jich znam) a to ani polovicniho :nevim:

Já teda znám. Má dokonce stavební firmu. Fakt maká on i syn starší. A je slušný. Ale ty baby jsou lemry tlusté. Starší hraje, že ji bolí záda, aby dostala důchod. Ještě to přizná, že litá po doktoru :pankac:, ať dostane důchod. Kdyby neměla 150 kg minimálně, tak ji nebudou bolet záda. Ta dělat nebude. A mladá měla tolik pětek, že to ani není možné. Ani ten béčkový obor nedodělala. Od 16 let se to válí doma na koudeli. A otec to podporuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová