Přítel je poloviční rom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24747
8.8.23 10:41
@šklíbakočka píše:
No ona zakladatelka to také podivně napsala. Po kom je partner Rom atd. Takže bych tu Dandátko trochu omluvila i když píše blbosti. Ale stejně to je celé jen provokace, tak proč to řešit… Cílem celé této diskuse je přece zanadávat na Romy…to je vidět na 1. i 2. pohled…

Zakladatelka to napsala potom v textu zcela jasně a áčko si akorát honí triko. Asi to potřebuje. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
8.8.23 10:41
@lucad77 píše:
Ne, píše, že problém je partnerova polovina rodiny, čili ne ta její polovina. To se tak běžně říká. A že jsou to Romové. Tudíž partner je prostě celistvý Rom, poloviční je nesmysl. Mám taky zakroutit očima? ;)

název
Přítel je poloviční rom
tedy jeden z rodičů je Rom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
8.8.23 10:42
@šklíbakočka píše:
název
Přítel je poloviční rom
tedy jeden z rodičů je Rom

Nadpis je vzhledem k textu nesmyslný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
8.8.23 10:43
@lucad77 píše:
Nadpis je vzhledem k textu nesmyslný.

Třeba to zakladatelka upřesní ale podle mne to je celé provokace…
pokud je někdo poloviční (Rom, Polák atd.), pak má 1 rodiče takového, druhého jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
8.8.23 11:11
@šklíbakočka píše:
Třeba to zakladatelka upřesní ale podle mne to je celé provokace…
pokud je někdo poloviční (Rom, Polák atd.), pak má 1 rodiče takového, druhého jiného

To ano, ale pak měla napsat, že je problémem polovina partnerovy rodiny a ne partnerova polovina rodiny. Zdá se to jako slovíčkaření, ale slovosled zde zcela mění význam. :nevim: Ale je to asi fuk no, beztak je to provokace, to souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8139
8.8.23 11:28
@Anonymní píše: :D to je pravda, že si tak říkají oni. Nežijí s ostatními romy někde v ghettu, ani se s nimi nestýkají, žijou mezi,,normálními" a jak píšeš, nedemolujou a nekradou. Ale ty povahové rysy tam prostě jsou. Samozřejmě, že mě nikdo nenutil s přítelem být, jsem s ním dobrovolně a ráda. Ale nějakým způsobem problematickou rodinu má skoro každý, to je to, o čem můžeme diskutovat.

A máme tu podstatu celé pohádky. To je fakt server emimina tak zoufalý, že je to tu samá vymyšlená pohádka, aby se udržela návštěvnost serveru? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
8.8.23 11:49

Holky, nedelejte ze me blba, to samy muzu napsat ja o vas, protoze to chapete jinak. :roll: A ja si taky myslim, ze ja mam pravdu… :cert: tak jste asi hloupy vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
8.8.23 11:50
@lucad77 píše:
To ano, ale pak měla napsat, že je problémem polovina partnerovy rodiny a ne partnerova polovina rodiny. Zdá se to jako slovíčkaření, ale slovosled zde zcela mění význam. :nevim: Ale je to asi fuk no, beztak je to provokace, to souhlasím.

Dik, ja to vidim stejne, ten text prave sedi na to, ze jsou romove vsichni. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 11:53

Nehledala bych v tom nějakou složitost. V rodině manžela se většinou ženy mísí s majoritou. Obvykle mají tři-čtyři děti, každé s jiným tatínkem. Takže pak určovat, na kolik je rom, je těžké. Mentalita a povaha se však nezapře. Vidím to teď u svého staršího dítěte. Vzhled severský, povaha romská.

• Citovat
  • Upravit
3811
8.8.23 12:07
@Vesnickaholka píše:
Promin, ale neznam slusneho roma (a ze jich znam) a to ani polovicniho :nevim:

Znám ženu, která si také vzala polovičního roma. Ten se ale úplně začlenil, takže i pracuje a od příbuzných romů se odstřihl, protože jinak by ho neustále otravovali a něco, hlavně peníze, po něm chtěli. Lidem, kteří ho neznají vykládají, že je Ital.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
8.8.23 12:09

Vždyť je to jedno… Už tu nejsou normální diskuze přijde mi tak 85 procent vymyšlených nebo založených za účelem provokativní diskuze.
Jediné diskuze k rodičovství jsou vidíte ducha?

eMimino by se fakt mělo přejmenovat a nemast ty co je krmí tím myslím zadavatele inzerce.

• Citovat
  • Upravit
a12
61139
8.8.23 12:27
@šklíbakočka píše:
No ona zakladatelka to také podivně napsala. Po kom je partner Rom atd. Takže bych tu Dandátko trochu omluvila i když píše blbosti. Ale stejně to je celé jen provokace, tak proč to řešit… Cílem celé této diskuse je přece zanadávat na Romy…to je vidět na 1. i 2. pohled…

Tak jestli je rom po mámě, nebo po tátovi adi podstatný není. Každopádně jeden z rodičů je, druhej ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61139
8.8.23 12:29
@lucad77 píše:
Chápete to správně. Ten partner je prostě Rom.

Znám blonďatou, modrookou holku, která má tatu roma :think: fakt bych o ni neřekla, že je romka, nikdo nemá šanci poznat, že její táta je rom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61139
8.8.23 12:33
@lucad77 píše:

Nekdo to může pochopit jako partnera pulka rodiny, tj. Polovina partnerovy rodiny.. Takže ano, je to slovickareni, ale pokud někdo napíše, že partner je poloviční rom a polovina partnerovy rodiny.. Tak prostě beznej člověk pochopí, že myslim pulku partnera rodiny, tj. Třeba jen strana mamy. Což uz od DandátkoP nebo kdo byl, byla jen provokace, jakoze to bylo blbě napsaný. Ale věřím, ze moc dobře pochopila, jak to bylo mysleny, podle mě si tu honí triku nekdo jinej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
8.8.23 12:34
@a12 píše:
Tak jestli je rom po mámě, nebo po tátovi adi podstatný není. Každopádně jeden z rodičů je, druhej ne :nevim:

Zakladatelka nám to stejně nepoví, předpokládám že se nachází v redakci emimina. :-) Ale mne dost tato komunita (národnost, etnikum?) zajímá a tak vím, že to tak jedno není. Zda byl Rom otec nebo matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová