Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
asi moc neporadím, ale taky jsem znala jednoho takového podobného
, ex-manžela, byl obdoba tvého přítele
,změnit se mi ho tedy nepodařilo, ani jsem už ke konci neměla sílu.
Můžu se zeptat, jaké je tvůj přítel znamení ![]()
Máte děti
Pokud zatím ne, tak se to dá ustát, ale až budete mít děti, tak to bude ještě větší mazec, takže asi jediná rada: Buď se s tím smíříš a přijmeš ho celého jaký je, nebo jdi od něj zavčas ![]()
Promin ale to neni samorost ale sobec. Nehcápu co z toho vztahu vlastně máte…takto se nechová normální chlap. Kdyby se Ti něco stalo tak se mu ani nedovolaš, nestojíš mu ani o zavolani zpět…co je tohle za magora.
S takovym bych nebyla ani den- nemá to smysl.
No tohle teda asi opravdu není samorost samotář.Spíš v něm vidím ignoranta kterému jsi úplně volná.Určitě bych si s ním o tom v klidu promluvila,pokud by se nic nezměnilo tak bych se s ním rozešla.Tohle není vztah dvou lidí ale jen tvůj,on si žije podle sebe a na tebe očividně vůbec nemyslí.
Je střelec.Děti nemáme,žijeme spolu 3 roky.Jeho chování mě strašně mrzí.Mám pocit,že mi dává najevo,jak moc mu jsem volná a že mu na mě snad ani nezáleží
A už se tím nějakou dobu užírám.Tři dny má volno,válí se doma u televize a ani mi za celej den nezavolá,jak se třeba mám apod.Měla jsem včara z práce dorazit kolem 20 hod a o hodinu jsem se zpozdila-ani mi nezavolal kde jsem,nebo jestli se mi něco nestalo apod.Jeho to asi prostě nezajímá a já to zase beru podle sebe.Jsem taková starostlivá a on to bere za špízování a kontrolování ![]()
Anonymní píše:
Je střelec.Děti nemáme,žijeme spolu 3 roky.Jeho chování mě strašně mrzí.Mám pocit,že mi dává najevo,jak moc mu jsem volná a že mu na mě snad ani nezáležíA už se tím nějakou dobu užírám.Tři dny má volno,válí se doma u televize a ani mi za celej den nezavolá,jak se třeba mám apod.Měla jsem včara z práce dorazit kolem 20 hod a o hodinu jsem se zpozdila-ani mi nezavolal kde jsem,nebo jestli se mi něco nestalo apod.Jeho to asi prostě nezajímá a já to zase beru podle sebe.Jsem taková starostlivá a on to bere za špízování a kontrolování
Takový byl i na začátku
Neodehrálo se mezi Vámi něco, nějaká krize, nevěra, větší hádka… ![]()
Tak já jsem taky spíše samotářská, ale s manželem je to něco jiného, s ním jsem nejraději
Když je ten Tvůj raději úplně sám, tak bych ho samotného nechala a odešla od něj ![]()
Já už mám kolikrát pocit,že mu lezu do zadku a jsem z toho znechucená.Nic se právě mezi námi nestalo,myslím tím nic zásadního,občas nějaká hádka,ale nic vyjímečnýho.Já mám pocit,že má možná málo prostoru.Když já mu prostě volám jen tak,abych s ním pokecala a on v tom vidí,že mu volám abych ho kontrolovala.
Jako za ten dnešek jsem na něj tak naštvaná,že jsem se večer domluvila s kamarádem na skleničce.A přítel atsi hnije sám doma ![]()
Anonymní píše:
Já už mám kolikrát pocit,že mu lezu do zadku a jsem z toho znechucená.Nic se právě mezi námi nestalo,myslím tím nic zásadního,občas nějaká hádka,ale nic vyjímečnýho.Já mám pocit,že má možná málo prostoru.Když já mu prostě volám jen tak,abych s ním pokecala a on v tom vidí,že mu volám abych ho kontrolovala.
Jako za ten dnešek jsem na něj tak naštvaná,že jsem se večer domluvila s kamarádem na skleničce.A přítel atsi hnije sám doma
No vidíš, a třeba bude po večírku vyřešeno ![]()
Ne vážně, určitě to není normální chování, a věř, že toto nelze dlouho vydržet! Raději zavčas, dokud nemáte děti pryč… ![]()
A promluvili jste si o tom? Každopádně mě by takový chování taky vytáčelo a spíš bych asi tak nějak ztratila důvod s tou osobou dál zůstávat. Přeci vztah je o tom, komunikovat, mít o někoho starost, těšit se na dotyčnýho. Nevím já bych si s ním opravdu vážně promluvila a chtěla po něm aby se to změnilo (otázka je jestli takový člověk bude mít vůbec zájem něco měnit) a kdyby se nezměnil, tak bych s ním dál nezůstávala. Mě by takový vztah teda nenaplňoval ![]()
Tak jdu si sednout s kamarádem,který mě má rád,ale já k němu nic necítím,tak to vzdal.Ale umí mi krásně zalichotit a na podzim mi napsal,jestli spolu půjdem pouštět draka,že mi nějakýho udělá,že to sice neumí,ale pro mě vyrobí krásnýho.Můj chlap takovej neni,on už mě má přece jasnou,tak co by se snažil.A já mám nějak pocit,že se snažím až moc a on vůbec. ![]()
Je zakladatelko u nás to bylo něco podobnýho. Když jsem měla směnu na ráno, manžel chodil z práce až po 18té hod a když jsem měla odpolední byl doma už v 15:00
Kolikrát jsem s ním o tom zkoušela promluvit,ale řekl mi, že to tak není. Nakonec mu to vpálila i sousedka s manželem, která si toho taky všimla. Nevím, proč to tak bylo mám za to, že to mezi náma klapalo docela dobře a mě to bylo hrozně líto. Dělala jsem všechno pro změnu ale spíš to dopadlo tak, že jsem si zvykla, jen jsem změnila zaměstnání(1směna) a nyní mateřská, takže chodí domů pozdě skoro pořád
Tak jen doufám, že ho to přestane bavit.
Jinak mi bylo vyčteno, že mu volám do práce a tak jsem se urazila a nevolala, začal volat on sám, co se děje, že nevolám. Možná zvolím taktiku, nebýt doma až přijde z práce.Třeba se mu začne stýskat. Taky je mi to kolikrát hrozně líto,ale tak nějak jsem po těch letech otupěla a hraju si prostě na svým písečku ![]()
Anonymní píše:
Tak jdu si sednout s kamarádem,který mě má rád,ale já k němu nic necítím,tak to vzdal.Ale umí mi krásně zalichotit a na podzim mi napsal,jestli spolu půjdem pouštět draka,že mi nějakýho udělá,že to sice neumí,ale pro mě vyrobí krásnýho.Můj chlap takovej neni,on už mě má přece jasnou,tak co by se snažil.A já mám nějak pocit,že se snažím až moc a on vůbec.
Já nevim, mě to připadá, jakoby o tebe už neměl zájem
Já bych to s tim kamarádem uplně nezahazovala, třeba se ti zalíbí víc a dokonce se i zamiluješ. Já jsem třeba člověk, který se většinou zamiluje na první pohled a tyhle vztahy mi nikdy dlouho nevydržely, s manželem mi to trvalo půl roku každodenního vídání, než jsem se do něj zamilovala a nebyla to taková ta slepá láska, bylo v tom něco hlubšího. Uvidíš, nech tomu volný průběh. A tvýmu příteli to nevadí že si jdeš sednout s kamarádem? Já bych mu normálně řekla, že o tebe má třeba zájem, schválně jak by reagoval, pokud by ho to nechávalo chladným, tak pak asi není co řešit ![]()
samorost a samotář, může být, proč ne, někdo má holt takovou náturu … já jsem třeba taky ráda spíš sama než ve společnosti, ale za společnost rozhodně nepovažuju svoje nejbližší (manžela, děti, rodiče, sourozence …) ty vidím ráda za všech okolností ![]()
otázka je, nakolik ten tvůj opravdu utíká a co za tím je, jestli opravdu jen jeho touha být sám a mít klid, nebo je za tím něco jiného … nechci rýpat, ale někteří chlapi (většina), kteří mají problém, tak namísto toho, aby o něm mluvili, tak začnou uhýbat (vyhýbat se, nekomunikovat), je možné, že má sám nějaký problém, krizi, možná krizi ve vztahu k tobě a nechce se mu do toho rýpat (promluvit si s tebou, rozčílit tě …
) a proto se vyhýbá situacím, kdy by k tomu mohlo dojít (být spolu doma, volat si …),
na druhou stranu, můj chlap třeba taky „nesnáší“, když mu volám jenom tak, bez toho abych něco chtěla, prostě jenom pokecat, bere telefonát jako šanci vyřešit akutní problém, který nepočká, než přijde domů, naštěstí mi to taky vyhovuje (nejsem kecací typ po telefonu), takže ten tvůj má možná pocit, že fakt stíhačkuješ, když vlastně nic nepotřebuješ ![]()
Uju,tak to je přesný!U nás si toho všimla zase moje máma,jezdíme k ní na chalupu a maj s přítelem krásný vztah.Ale říkala mi,že si všimla,že je radši sám,beze mě
Když večer přijde z práce a já se ho zeptám kde byl(jezdí po klientech a je pokaždý v jiném městě)tak mi hned vyčte že ho kontroluju a at se neptám,že je to jeho věc
Tak se ptát přestanu a druhý den mi říká„Ty se ani nezeptáš kde jsem byl“?A když mu celý den nezavolám,tak se večer cestou z práce ozve sám a proč jsem mu prej ani nezavolala.Všimla jsem si,že ho vyburcuje můj nezájem a když se zajímám a starám,tak špízuju,kontroluju ho apod.Taky jsem za ty roky nějak otupěla a jsem na vým písečku
Můj přítel je samorost a samotář.Když jsem v práci,zůstává doma a když mám volno já,odchází do práce.Mrzí mě to,ale dneska mě totálně vytočil.Nevim proč ale má takový zvyk,vypínat si u mobilu hlasitost,takže se mu kolikrát celý den nedovolám a jeho samozřejmně nenapadne,ozvat se mi sám.Dopol.jsem mu marně zkoušela volat.Nevzal to,ale záhy přišla sms,že psa vyvenčil.Opět jsem mu volala a opět mi to nezved.Usoudila jsem,že mě odbyl sms a to jemu stačí.Je mi líto jak se chová,že do vztahu nic nedává a bere mě jako samozřejmost,neváží si mě.Mrzí mě,že je radši sám a já už nějak nemám sílu se pořád snažit.Máte taky některá doma takovýho samorosta?Nějak už nevím,jak se k němu chovat,co dělat,jak dál