Přítel manipulátor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
228
8.4.15 09:39

Nevím, co se děje s přítelem

S přítelem jsme spolu přes rok a půl. První půl rok byl krásný, myslela jsem si, že je to ten nejlepší chlap, jakého jsem mohla potkat. Pozorný, vtipný, milý, romantický.
Po půl roce měl úraz a byl několik měsíců na nemocenské. Během té doby se trochu změnil, byl takový pesimistický, začal se litovat, potom nadávat na svého kamaráda. Nemocenskou prodlužoval, co to šlo, protože kvůli úrazu by měl stížené hledání práce.
To jsme ještě bydleli zvlášť. Nakonec se musel odstěhovat zpátky k rodičům. Já žila v bytě, který zařídili naši, ale kvůli finančním okolnostem uvažovali o jeho pronajmutí. Ve stjenou dobu však dostal přítel přislíbení práce, kterou chtěl vždycky dělat, a řekl, že by v bytě byl. Nakonec to dopadlo tak, že jsme se tam natěhovali oba. V tu dobu jsme se několikrát dost pohádali, protože on pořád na něco nadával a stěžoval si. Přes půl rok dělal na černo s přislíbením toho, že se práce rozjede, ale nestalo se tak. Nechápala jsem, proč si něco nehledá a spokojí se s tím, být na úřadě. Začalo mi připadat, že je na mě závislý, hlavní pro něj bylo, abysme byli spolu, bez ohledu na to, jeslti bude mít za měsíc peníze. Do toho má neustálé opakující se zdravotn problémy a když ho něco bolí, hned si myslí, že je to to nejhorší. Mám pocit, že chce, abych ho litovala. Pořád říká, že nevíme, jaké to je být v jeho situaci, že my se na to díváme zvenčí, ale on v tom žije. Pak zase říká, jak je mu líto, že nemůžeme nikam jet, nikam zajít, protože nemá peníze, přitom kdyby chtěl, dávno si něco najde.
Vůbec nevím, co se to děje. Jestli má deprese z celé situace, jestli nechce pracovat, prostě to nechápu. Naposled, po tom, co jsem mu řekla, že už to takhle dál nejde, prohlásil, že se stěhuje domů.
Už se v téhle situaci vůbec neorientuju a je mi z toho fyzicky špatně. Možná je problém ve mně, že jsem ho celou dobu podporovala a snažila se ho držet a říkat mu všechny ty optimistický řeči, a stála jsem při něm. Ale tak by to mělo snad ve vztahu být. Odmítám ho ale litovat. Máte někdo podobnou zkušenost?

Příspěvek upraven 13.04.15 v 00:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.4.15 09:52

Tak to ti nezávidím. Přítel by si evidentně potřeboval promluvit s nějakým odborníkem, protože se dostal do začarovaného kruhu seblítosti a zdánlivé (snad) neschopnosti vyhrabat se z toho srabu ven. Ty jako jeho hromosvod věčně fungovat nemůžeš, to vás zničí oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
8.4.15 09:52

Proč si ničíš život s chlapem, který je manipulátor? Proč to děláš? Kopni ho do zadnice, jdi bydlet do svého a hotové.
Na takového, co by ze mě tahal prachy a dělal rok nemocného, protože se mu očividně nechce makat, bych nechtěla ani za mák. Ať se vrátí k pápínkovi a matince a víckrát jej nechtěj.
Je tolik mužů na světě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.4.15 09:53

@Serenna Podobnou zkušenost nemám, ale myslím si, že s ním zahýbala ta nehoda. Zkusila bych ho dotlačit k psychologovi, s tímhle se asi sám nesrovná, když se mu to nepovedlo doteď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
8.4.15 10:34
@Amys píše:
@Serenna Podobnou zkušenost nemám, ale myslím si, že s ním zahýbala ta nehoda. Zkusila bych ho dotlačit k psychologovi, s tímhle se asi sám nesrovná, když se mu to nepovedlo doteď :nevim:

Souhlas. To bych mu navrhla, když bude vidět, ze ma snahu, počkala bych co dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
8.4.15 10:37

Podobnou zkušenost mám. Nebyl v tom teda úraz, ale s prací to bylo takové nějaké všelijaké, pořád jen načerno, sem tam melouch, peníze pořád někam mizely, táhla jsem to z větší části já. Nakonec se ukázalo, že má exekuce a nemá nejmenší snahu hledat si pořádnou práci, jelikož mu část platu seberou kvůli exekucím a bude mít málo. Pořád se litoval, sliboval, keců jsem vyslechla spoustu. Byl to jen normální vychcánek a manipulátor, co hrál na lítost.

Ten tvůj se buď opravdu nepřiměřeně lituje a nebo druhá možnost - prostě je normálně vyčuranej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
8.4.15 10:38
@Blekota píše:
Proč si ničíš život s chlapem, který je manipulátor? Proč to děláš? Kopni ho do zadnice, jdi bydlet do svého a hotové.
Na takového, co by ze mě tahal prachy a dělal rok nemocného, protože se mu očividně nechce makat, bych nechtěla ani za mák. Ať se vrátí k pápínkovi a matince a víckrát jej nechtěj.
Je tolik mužů na světě..

Copak my vime, zda nechce anebo nemuze a jakou mel nehodu a jaky byl opravdu pred nehodou? Z popisu zamilovane zak. (prvni pulrok) byl idealni, ale to tezko soudit, stejne jako dusledky nehody. Ale ano, bud mu pomoz nebo se na nej vykasli, cokoliv mezi tim je ke skode obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24107
8.4.15 10:39

Nemám uplně stejnou zkušenos, jen mám zkušenost s úrazem přítele/manžela, která má doživotní následky. Manžel se s tím taky chvíli vyrovnával a nejsem si jista, zda se s tím úplně vyrovnal do teď. Ale snaží se fungovat zcela normálně a spíše by si připadal blbě, kdyby se musel neustále „odvolávat“ na své zranění. Je to už 5 let co se to stalo, ale první půl rok byl nejhorší, to se z toho postupně dostával a zvykal si na novou situaci a některé věci se musel naučit jinak. Další roky se to lepšilo a lepšilo a spíše si myslím, že i vědomí, že může pracovat a dělat to co předtím, mu pomáhá nemyslet na úraz.

Takže podpora ano, ale vše má své meze. Pokud se stále odvolává na úraz a potřebuje politovat, tak to nikdy nebude dobré. Zkusila bych si s ním promluvit, co ti vadí apod. případně navrhnout psychologa. Ono, ne každý se umí s nenadálou situaci vyrovnat sám. Pokud by cokoliv odmítal a navíc ti ještě třeba předhazoval nějakou necitlivost vůči němu, asi bych si rozmyslela zda bych s ním chtěla zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3997
8.4.15 10:42

K psychologovi ho vem. Ale počítej že se stejně nezmění. Pokud jsi ošetřovatelský typ, máš práci. Pokud ne utíkej co to dá…On nebude možná manipulátor, ale lenoch. :cert: :cert: Znám to :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.4.15 10:48

@Serenna

On není manipulátor, protože je hloupý a promiň, ty s ním. Nechci tě urazit, ale ty to fakt nevidíš? Kolik je ti let? Partneři si mají pomáhat, netvrdím, že ne. Ale on tě jen využívá a ty škemráš, aby se vrátil. On sám by měl vědět, že pracovat se musí, jinak peníze nejsou. On asi nemá žádné vzdělání, ne? Jste jak dvě malé děti. Čas dětství ale skončil a povinnosti už budou do smrti. A hlavně tvůj partner to ještě nezjistil. Najdi si člověka, o kterého se můžeš opřít (a tím nemyslím jen finance). Tenhle tě spíše srazí do propasti.

• Citovat
  • Upravit
3997
8.4.15 10:56

Hele já měl taky havárku a rok jsem byl doma. Problémy mám, ale nikdo kolem mě nelítal a nestaral se. Kdo chce tak se z toho dostane. Věř že to bolí dosud. A bude. Jenže to není omluvenka být líný a nechat se živit. Zlenivěl jsem za ten rok. Z práce mě nepropustili a tak makám dál. Jde to hůř ale musím. Je to zodpovědnosti. Rozhlídni se kolem sebe jak žijí ostatní. Názorů máš dostatek. děti nemáte tak se ho zbav dokud je čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
8.4.15 11:06
@Blekota píše:
Je tolik mužů na světě..

Peníze ze mě netahá, platí ti všechno sám. Pravdou je, že nic nenašetří, když nemá z čeho, a kdyby byt nebyl vybavený, tak nevím, jak by to bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
8.4.15 11:07

Nehodu neměl nějak extra závažnou, ale vyřadila ho na 4 měsíce z práce. Každopádně není to něco, co by se cvičením a životosprávou nedalo ještě zlepšit (což on nedělá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.4.15 11:10
@Serenna píše:
Peníze ze mě netahá, platí ti všechno sám. Pravdou je, že nic nenašetří, když nemá z čeho, a kdyby byt nebyl vybavený, tak nevím, jak by to bylo…

Tak proč sem píšeš, když si spokojená? Co po něm tedy chceš? Ty chceš aby živil i tebe? Můžete spolu v klidu žít. On se bude litovat, uživí se sám, ty mu budeš foukat bebíčka a budeš se živit taky sama. Jedině, že by tě už foukání těch bebíček nebavilo.

• Citovat
  • Upravit
228
8.4.15 11:11
@elen-ka píše:
Nemám uplně stejnou zkušenos, jen mám zkušenost s úrazem přítele/manžela, která má doživotní následky. Manžel se s tím taky chvíli vyrovnával a nejsem si jista, zda se s tím úplně vyrovnal do teď. Ale snaží se fungovat zcela normálně a spíše by si připadal blbě, kdyby se musel neustále „odvolávat“ na své zranění. Je to už 5 let co se to stalo, ale první půl rok byl nejhorší, to se z toho postupně dostával a zvykal si na novou situaci a některé věci se musel naučit jinak. Další roky se to lepšilo a lepšilo a spíše si myslím, že i vědomí, že může pracovat a dělat to co předtím, mu pomáhá nemyslet na úraz.Takže podpora ano, ale vše má své meze. Pokud se stále odvolává na úraz a potřebuje politovat, tak to nikdy nebude dobré. Zkusila bych si s ním promluvit, co ti vadí apod. případně navrhnout psychologa. Ono, ne každý se umí s nenadálou situaci vyrovnat sám. Pokud by cokoliv odmítal a navíc ti ještě třeba předhazoval nějakou necitlivost vůči němu, asi bych si rozmyslela zda bych s ním chtěla zůstat.

Ten jeho úraz není nějak extra vážný, asi tak středně, je to každopádně něco, s čím se dá normálně bez problému žít, když člověk cvičí a udržuje životosprávu. Vím, že ho to vzalo, na druhou stranu má takové zdravotní problémy, které si zavinil čistě sám. O psychologovi už jsem přemýšlela, že mu ho zkusím navrhnout, protože moje roční podpora evidentně nic nepřináší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí