Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě si moc dobře pamatuju, co jsem vyváděla já v 17 a vždycky jsem si dokázala poradit, takže probrala bych s ní antikoncepci, to hlavně, ale v 15 letech bych nedovolila, aby u mě přespávali, řekla bych jí že má ještě dva roky čas
@Ve-ru souhlas, přespávat jedině u nás, tý holčičce, co byla zvyklá přespávat u jinde a kterou ti mladíci zabili a před tím mučili, bylo snad taky 15 ![]()
Abych přispěla (taky z pohledu dcery) pokud ti de o sex tak to opravdu stihnou kdekoliv jinde.. ale rozhodně bych nasadila antikoncepci. Takže ano dovolila bych to své dceři ale sama mě to mamka dovolila mezi 16-17 (ale sakra sem si to musela vydupat)
Mě to naši dovolili až v 17-ti letech a v té době jsem s dotyčným chodila už cca 2 roky, takže vážný vztah. Jinak si taky myslím, že jde o to, jak vážná známost to je a podle toho se třeba zařídit. Aby ti tam pak dcera nevodila každý měsíc jiného. To nechci nikoho urazit! ![]()
Tak mi 15 na tak vážnou známost aby spolu museli přespávat přijde dost brzo. Přijde mi, že přijdou o určitou fázi vývoje vztahů. To že spolu budou sexovat je jasné, ale proč jim to ulehčovat? okrádat je o snění před spaním o touhu po tom druhém? Myslím, že to k prvním láskám patří, né že dostanou všechno pod nos a v 17ti budou spolu bydlet jako manželé? Mám teda dva kluky. jednoho na pokraji puberty, ale nejspíš jim nedovolím ani vodit holky na přespání ani někde zůstávat přes noc
@amalka35 píše:
Ahoj, EmaminkyMam doma 15 letou dceru, ktera uz si domu zacina vodit sveho pritele, nekdy zajde i ona k nim… Ted uz na me zacina zkouset jestli by mohla byt i pres noc pryc nebo on u nas.. A ja nevim? Nechci aby to uspechala, ale taky s ni zaroven chci byt za dobre..Promluvit uz jsem s ni zkousela, neplati na ni muj proslov vi sve a na just si jde za svym
(o kom asi je
).. Moje mamka take se svym poucnym tematem neuspela, nechi ji to vyslovne zakazat ale obavam se ze budu muset..Ona nase Ema si totiz mysli ze je dospela, kdyz uz ji bylo 15 a hlavne nechci aby pak prisla i Linda(13 let)s tim ze Ema mohla taky… Zazivam to poprve opravdu uz nevim co s ni poradte prosim nedo e stejnym problemem dekuji
Ahoj, mám taky 15 letou dceru a ta má půl roku 17 letého přítele. Je hodně těžké jako matka uznat, že dcera dospívá a že v patnácti už je vlastně žena, která má právo i na sex. Trvalo mi to dlouho a dost jsme se s dcerou hádaly, dcera se mi jednou svěřila, že by chtěla antikoncepci a zase mi trvalo, než jsem to překousla, stále jsem si říkala, že je malá a že má dost času, ale sama jsem taky byla mladá a došlo mi, že případnému sexu stejně nezabráním. Zašla jsem s ní na gyndu, koupila antikoncepci a kondomy, vše jsme probraly a už je to tak měsíc, co poprvé spala u přítele a i on už spal u nás. Zavolala jsem i jeho mamince, aby jsme obě byly v obraze a vše je ok. spokojenost u mě i u dcery, jen ten bordel v pokoji
![]()
Mne bylo prespavani zakazovano i v 18ti. A dnes na tom nevidim nic spatneho ![]()
@natyber píše:
Ahoj, mám taky 15 letou dceru a ta má půl roku 17 letého přítele. Je hodně těžké jako matka uznat, že dcera dospívá a že v patnácti už je vlastně žena, která má právo i na sex. Trvalo mi to dlouho a dost jsme se s dcerou hádaly, dcera se mi jednou svěřila, že by chtěla antikoncepci a zase mi trvalo, než jsem to překousla, stále jsem si říkala, že je malá a že má dost času, ale sama jsem taky byla mladá a došlo mi, že případnému sexu stejně nezabráním. Zašla jsem s ní na gyndu, koupila antikoncepci a kondomy, vše jsme probraly a už je to tak měsíc, co poprvé spala u přítele a i on už spal u nás. Zavolala jsem i jeho mamince, aby jsme obě byly v obraze a vše je ok. spokojenost u mě i u dcery, jen ten bordel v pokoji![]()
![]()
Tak tohle máma viděla jako jedinou výhodu, měla jsem pořád naklizeno ![]()
Mate dve moznosti: bud ji to pro sve vedomi a svedomi zakazete, a garantuji Vam, ze misto, aby to probihalo v bezpeci pod strechou, se to bude dit nekde pokoutne, a bude se to dit stejne. A nebo ji to povolite, proberete spolu bezpecny styk, date si vzajemne zavazek o pouzivani kondomu (nechcete, aby mela chlamydie a na ty antikoncepce nestaci) a bude Vam obema lepe.
@radkka píše:
Tak tohle máma viděla jako jedinou výhodu, měla jsem pořád naklizeno
@natyber píše:![]()
Však taky poznám, že se bude něco dít, když dcera lítá po pokoji s hadrem a já se nemůžu dostat do koupelny přes haldy oblečení
![]()
Přesně tak
Já uklízela vždycky jen, když měl přijet, takže fakt generální úklid
Ještě ted, když jsem třeba o prázdninách víc doma a má mi drahoušek přijít na návštěvu, tak máma stojí dojatá v jídelně a pozoruje mě, že jsem prý pořád jak malá ![]()
@vykladzkaret píše:
Mate dve moznosti: bud ji to pro sve vedomi a svedomi zakazete, a garantuji Vam, ze misto, aby to probihalo v bezpeci pod strechou, se to bude dit nekde pokoutne, a bude se to dit stejne. A nebo ji to povolite, proberete spolu bezpecny styk, date si vzajemne zavazek o pouzivani kondomu (nechcete, aby mela chlamydie a na ty antikoncepce nestaci) a bude Vam obema lepe.
@radkka píše:
Přesně tak![]()
Já uklízela vždycky jen, když měl přijet, takže fakt generální úklid
Ještě ted, když jsem třeba o prázdninách víc doma a má mi drahoušek přijít na návštěvu, tak máma stojí dojatá v jídelně a pozoruje mě, že jsem prý pořád jak malá
@natyber Ted jsem si vzpomněla na to, jak jsem po mámě chtěla antikoncepci, vypadalo to, že to s ní každou chvílí praští
Dohrabala se se mnou na gyndu až za čtvrt roku
když jsem přilítla, že už je to fakt nutný ![]()
Jako já když si vzpomenu na holky, co všechno dělaly za zády rodičů, tak si fakt myslím, že je lepší to mít takhle aspon trochu pod kontrolou. Asi bude lepší, když si spolu užijou doma než aby si to rozdávaly na záchodcích v nějakém klubu
A nechtěla bych, aby mi dítě lhalo, že je někde úplně jinde… a že to dělaly i holky, do kterých bych to nikdy neřekla, jen kvůli intoleranci rodičů ![]()
Když to vezmu podle sebe, čím víc budeš zakazovat, tím víc se tě bude snažit obejít. Našla bych nějáký kompromis - třeba ať spí u vás, ať je máš pod dohledem
Ale jestli ti jde o to, aby spolu nespali, tak to můžou klidně i ve dne
Spíš ji pouč o antikoncepci