Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, Emaminky
Mam doma 15 letou dceru, ktera uz si domu zacina vodit sveho pritele, nekdy zajde i ona k nim… Ted uz na me zacina zkouset jestli by mohla byt i pres noc pryc nebo on u nas.. A ja nevim? Nechci aby to uspechala, ale taky s ni zaroven chci byt za dobre..Promluvit uz jsem s ni zkousela, neplati na ni muj proslov vi sve a na just si jde za svym
(o kom asi je
).. Moje mamka take se svym poucnym tematem neuspela, nechi ji to vyslovne zakazat ale obavam se ze budu muset..Ona nase Ema si totiz mysli ze je dospela, kdyz uz ji bylo 15 a hlavne nechci aby pak prisla i Linda(13 let)s tim ze Ema mohla taky… Zazivam to poprve opravdu uz nevim co s ni poradte prosim nedo e stejnym problemem dekuji
Pustila bych
U mladší bych argumentovala: az ti bude 15.Ale pokkuD by chtela spát u kamosky, proč ne?! ![]()
U mých dcer neexistovalo nějaké přespávání u kluka nebo kluka u nás doma do jejich plnoletosti. A jestli jsem s nimi byla kvůli tomu „zadobře“, tak to mě tedy naprosto netrápilo.
Uuuuuf, naštěstí nás se to ještě nějaký ten rok týkat nebude. Takže nezávidím a sama ze zvědavosti kouknu, co napíšou ostatní. ![]()
Netěším se, až mi děti vyrostou
hale dneska děti spěchají, takže se určitě nebudou vodit jen za ručičku. nepíšeš kolik je tomu jejímu klukovi, ale když nepovolíš, poradí si jinak. A nebo přespí u,,kamarádky,, určitě bude chodit večer za zábavou a za tu dobu se toho dá stihnout dost
Asi ti to spíš napíšu z pohledu dcery, maminka ještě nejsem. Tvoje obavy chápu, ale jestli ti jde o sex, tak mi veř, že když budou chtít, tak to zvládnou i ve dne
Já jsem si našla přítele v patnácti a spát u nás mohl prakticky hned, jenže my byli dál od sebe, takže jsem si to vykňučela
Aby spal on u vás bych jí dovolila, možná bych chvíli počkala s tím jejím spaním u něj.
Příspěvek upraven 23.03.14 v 20:04
Mne v 15prijde brzy… u nas muj muz nesnel prespavat ani v mych 20ti. A i presto jsem s nasima byla zadobre. I ldyz me to nekdystvalo.. ale za tu dobu bylo i par vyjimek-treba jkdyz jsme byli u nas ve vsi na bale, tak prespat smel…
Za mě - aby spolu začali sexuálně žít jim nezatrhneš tím, že nepřespí někde spolu. To bych si iluze nedělala. ale já bych jí to teda neulehčovala. Takže ano, pokud si chce s přítelem užívat, prosím, ale já jim peřiny stlát nebudu. U nás (teda, když mně bylo 15:)) neexistovalo brát si chlapa na noc dopmů, kolikrát to byl problém i přes den. Naši chtěli soukromí a rozhodně si nemyslím, že by to náš vztah nějak poškodilo.
Musíš si ujasnit, jestlio se seš schopná srovnat s tím, že je budeš mít nakvartýrovaný doma pořád, protože když to teď šlo, proč ne příště…a budeš jim vyvařovat, prát a budete jedna velká rodinka:)) ![]()
@AstraG no tak u nasich neexistovalo ani spani u kamaradky
ale myslim ze nasim neslo osex, spis asi jen o to spani u nas…
@AstraG píše:
Netěším se, až mi děti vyrostouhale dneska děti spěchají, takže se určitě nebudou vodit jen za ručičku. nepíšeš kolik je tomu jejímu klukovi, ale když nepovolíš, poradí si jinak. A nebo přespí u,,kamarádky,, určitě bude chodit večer za zábavou a za tu dobu se toho dá stihnout dost
Přesně tak
Často jsem se setkala s tím, že holky sháněly „aliby“ a spaly u svého kluka. Moje máma byla sice možná benevolentní, ale aspon jsem jí nikdy nelhala a ona si toho celkem vážila, i když to zní možná divně…
Mne to v 16 mamka dovolila, ale jestli to bylo dobre
.Verit mi mohla, ja jen chtela s prvnim vaznym klukem jen spat, myslim pritulit se atd.Teda i sex byl, ale to i ve dne
.Kamaradce mamka takove veci nikdy nedovolila.Ani diskoteku, nic. V 16 sla na intr, studovala vinarstvi, tak si dovedes predstavit ty mejdanky. O vikendu mela utrum, zas nic nesmela. Radeji i dnes je po kolejich a studuje, na stridacku bydli s pritelem, aby nebyla doma.Ale nevim co ti poradit, sama nevim jak to budu resit s nasi Emmou
.Drzim palce. Myslim ze ti zde holky poradi, at ji nechas
,ja doporucuji s ni promluvit o sexu, ochrane a o tom, ze si muze nechat libit jen to, co ona chce. Nikdy ne opacne!!!
No me to dovolili az v 17
ale ja taky byla vycurana a lhala ze spin u kamaradky a přitom někde jinde..kluka jsem mela od 14let a spolu jsme spali někdy po roce když mi bylo 15,5..prášky jsem už od mamky mela-vedela to, ale spát u něj by mi nedovolila..
Já čekám holčičku a myslím, ze pubertakum tom stejně nevymluvis, hlavně at ma prášky nějakou tu trapnou poucku a zas si myslím, ze je lepší vědět kde doopravdy je, než aby lhala, ze je tam a tam a přitom byla jinde..
Jinak my si hlavně užívali po škole, kdyz naši nebo jeho rodiče byli v praci
a zase furt lepší doma, než někde po venku, kamarádech apod..
Já to sama zatím řešit nemusím, čeká mě to až za pár let. Ale když si vezmu ty situace okolo, tak neznám nikoho, komu by uškodilo, když měli přespávání u přítele/kyně dovolené.
Horší to bylo, když to dovolené neměli a hledali způsoby, jak se dostat z domu.
Takže bych se asi přiklonila k tomu, že bych dovolila.
Asi bych zkusila nadhodit i antikoncepci, pokud už to neproběhlo.
@amalka35 píše:
Ahoj, EmaminkyMam doma 15 letou dceru, ktera uz si domu zacina vodit sveho pritele, nekdy zajde i ona k nim… Ted uz na me zacina zkouset jestli by mohla byt i pres noc pryc nebo on u nas.. A ja nevim? Nechci aby to uspechala, ale taky s ni zaroven chci byt za dobre..Promluvit uz jsem s ni zkousela, neplati na ni muj proslov vi sve a na just si jde za svym
(o kom asi je
).. Moje mamka take se svym poucnym tematem neuspela, nechi ji to vyslovne zakazat ale obavam se ze budu muset..Ona nase Ema si totiz mysli ze je dospela, kdyz uz ji bylo 15 a hlavne nechci aby pak prisla i Linda(13 let)s tim ze Ema mohla taky… Zazivam to poprve opravdu uz nevim co s ni poradte prosim nedo e stejnym problemem dekuji
Taky bych pustila..
Pokud ti jde o sex, tak když budou chtít, vyspí se spolu kdekoliv jinde;-)
@amalka35 mě se dcera teprve narodí a téhle chvilky se trochu bojím, ale z pohledu dcery bych to udělala přesně tak jako moji rodiče. V 16ti jsem měla poprvé „vážnou“ známost a bydleli jsme od sebe daleko, nejdřív ho museli rodiče poznat a pak nám bylo dovoleno u sebe přespat. Jen tomu předcházela mámina přednáška a návštěva gynekologa a předepsání antikoncepce. S tím jsem bez problémů souhlasila a přítel byl jedině rád. Za takový přístup jsem rodičům vděčná, ráda bych to taky tak praktikovala do budoucna ![]()