Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@loves Rozumim vsemu cos napsala. A opravdu se ho snazim presvedcit rok i vice, chci labradora a oni zrovna labradora stenatka maji
Je to i komplikovanejsi z pritelovy strany.On ma farmu, ma 25krav, se kteryma ma pomaham, krmit, delat seno atd. No, taky zrovna nejsou muj typ, ale ma je tak mu s tim pomuzu..Takze tim je vyresena i dovolena, nikam nejezdime, nemel by je kdo krmit a starat se o ne. I jsem mu rikala, ze ja se taky staram o zvirata a ne malo, tak by mi mohl,,dovolit,, psa, mame obrovskou louku ten pes by byl stastny a ja taky.. Ale on na to neslysi coz me mrzi
Jinak dekuju vsem co me chapou..
Pokud ty mu pomahas a on vi jak ti natom zalezi a je mu to jedno tak bych pochybovala zda je on ten pravej…
@yasmine5 píše:
@loves Rozumim vsemu cos napsala. A opravdu se ho snazim presvedcit rok i vice, chci labradora a oni zrovna labradora stenatka majiJe to i komplikovanejsi z pritelovy strany.On ma farmu, ma 25krav, se kteryma ma pomaham, krmit, delat seno atd. No, taky zrovna nejsou muj typ, ale ma je tak mu s tim pomuzu..Takze tim je vyresena i dovolena, nikam nejezdime, nemel by je kdo krmit a starat se o ne. I jsem mu rikala, ze ja se taky staram o zvirata a ne malo, tak by mi mohl,,dovolit,, psa, mame obrovskou louku ten pes by byl stastny a ja taky.. Ale on na to neslysi coz me mrzi
Jinak dekuju vsem co me chapou..
tak to bych si tedy dupla. Ty mu pomáháš s krávama a on Ti nedovolí psa
![]()
@yasmine5 No, ono je to právě o tom - kdo má právo něco DOVOLOVAT či ZAKAZOVAT. život je příliš krátký na to, aby si člověk neplnil své sny… Ale já zas nejsem z těch, kdo si psa prostě pořídí a neřeší. I když je to nejjednodušší řešení a mnohdy to vyjde. Bála bych se ale toho, co by bylo, kdyby toho psa nesnášel. Pokud je přítel z hospodářské rodiny, trochu to chápu. Dřív byla doma zvířata jen kvůli užitku a cokoliv navíc bylo prostě na přítěž. A evidentně tvůj přítel v tom vyrůstal. Ale věci se mění, teď není s rodiči, ale je s tebou. Ty mu pomáháš s kravama (a to není něco, co by dělala v dnešní době každá), naopak on by měl pochopit tebe… Zkus ostřejší nátlak, aby bylo jasno, že to opravdu myslíš vážně ![]()
@yasmine5 tak pokud to má takhle se zvířaty, je to o to zvláštnější, že se nechce ani nechat přesvědčit. Asi to bere, že ze psa není žádný užitek a jen „ubírá“ finance. My to měli podobné s partnerkou s tím, že se jednalo o kočku a já do té doby je fakt neměl rád. No nakonec jsem si zvykl i když jsem prosadil svoje nové pravidla, kočka nebude ležet ani spát v posteli, bude v noci v jiné místnosti a do ložnice chodit nebude a pár dalších. No ze začátku jsme spolu bojovali, ale zvykly si a já taky. ![]()
Mate pravdu asi to tak vnímá.. Ale je to zvláštní, financi mame dost. Zkusim to jeste a uvidim jak to dopadne ![]()
Můj manžel neměl rád psa, kterýho jsem měla, když jsme se potkali (paradox, že jsme se dali dohromady na procházkáchs ním
). Podle néj je pes ve městě chudák a patří na zahradu k baráku. Takže mít barák a zahradu, psa bych mohla mít jakýhokoliv…
Nemáme, takže teď čekáme, jestli budo chtít psa i děti a pak budeme řešit, jaký plemeno a tak s tím, že hlavní slovo bude mít manžel, aby se pes líbil jemu (a já si trochu dokoriguju povahu
). On ví, že psy mám ráda, takže si ustoupíme navzájem, já jemu časem pořízení a plemenem a on tím, že překousne psa v bytě.
Já bych měla (být na tvým místě) tendence se vykašlat na ty přítelovy krávy, ať se stará sám… Když on není ochotnej ti vyjít vstříc…
Chlap také psa nechtěl.. Přesvědčila jsme ho že se doma bojím. Sloužil na směny, a ted se bez psů neobejde ani on. ![]()
@yasmine5 Já nevím ale ty se mu staráš o krávy i když je dvakrát taky nemusíš a on neumí ustoupit a dovolit ti mít štěně? Podle mě je tak trošku sobeček když ví že bys z toho měla radost.Taky bych mu řekla fajn ty nechceš psa protože je nemáš rád já nemám ráda krávy tak si je doj sám!
@yasmine5 Ahoj, domek ve kterém bydlíte je tvůj nebo váš společný? Pokud ano, tak bych nad psem neváhala.. Jinak bych pejskovi zařídila zateplenou boudu, aby to byl čistě pes na zahradu nikoliv do domu.. Já třeba ačkoliv jsem do své dospělosti vždy měla psa v domě a v pubertě se mnou dva pesani dokonce spávali, tak teď jak mám děti a nemáme psa, tak jsem si odvykla a už bych ani psa domů nebrala..
Můj chlap není moc na domácí mazlíčky, ale hned jak budeme mít vlastní bydlení, pořídím zvířátko.. Do bytu třeba morčátko a do baráku psa a chlapa se ptát nebudu, jen mu to oznámím.. Já nejsem doma ta dominantní, ale v tomhle se od chlapa nenechám odradit..
Mám taky doma odpůrce. Sice už jednoho gaučáka mám, ale je starý a na aktivní život už nestačí. Navíc je manžel věčně v tahu a i když jsou okolo lidi, kolikrát se v noci bojím jít překontrolovat zamčenost dveří, jsem posera. Teď jsem našla ideální štěňata, je vyřešený hlídání přes dovolenou, čehož se nejvíc bál, ale ne. Pes žere peníze a není z něj užitek, děkujeme, nashledanou. Natruc si ho nepořídím a je mi z toho strašně ouzko. Prý až umře první pes. Jenže to už nebudu na rodičáku a to je zas moje podmínka, být s tím štěnětem co nejvíc doma a vycepovat ho, přežít tu psí pubertu a dát mu pořádný základ. Za týden dva budou ti prcci k odběru, zbývá poslední kluk, je to v háji ![]()
Ahoj, já chápu touhu mít psa, bez psa si svůj život nedovedu představit. Na druhou stranu si ani nedovedu představit, pořídit si psa do společného bydlení s partnerem, který ho nechce, mě by to přišlo jako podraz.
@Já_a_Kačí jo taky si to tak preju chci druheho pesana nez pujdu do prace kdybys chtela pokecat napis sz
@yasmine5 nebojí se spíš psů, ty asi chceš něco většího ne? manžel psi rád má ale domů by nic velkého nechtěl, vlastně ani středního. pro něj je max velikost kavalíra
. On s nima nikdy nevyrůstal, byl právě vychováván že pes ho kousne ale když jsme si kupovali prvního psa tak byl pro ale tim že jsme v bytě bych ani do velkého nešla. navíc manžel by psa rozmazloval
ale psy rád má. Zkus s přítelem promluvit proč psa nechce a dle toho třeba najít kompromis že malý pejsek by mu nevadil. manžel rovnou řekl že nic velkého nechce
Určitě bych domů nedotáhla psa kdyby byl proti. taky to může dopadnout tak že všechna péče a starost bude jen na tobě
![]()
Chápu, ze sem asi budou přispívat spis milovnice zvířat. Ale nabizim pohled z druhé strany. Já psa nechci, mám v tom jasno už dlouho a věnovala jsem se te myšlence dostatečně. Kdyby me manžel přesvědčoval porad dokola, ze ho do naší spolecne domácnosti chce, brala bych to tak, jsou mu moje postoje jedno a znevazuje je. Pokud by ho přinesl domu, moc by me zklamal. O psa bych se starala a časem i mela rada, to urcite, ale nemyslím, že tohle rozhodnuti může udělat jeden bez toho druhého.