Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jaky na to mate nazor..Preji si psa, velkeho, na zahradu ale i do domecku. Driv jsem na velkeho psa nemela prostory, nemela jsem tudiz pejska zadneho. Ted by to uz slo, bydlime v dome s velkou zahradou, a ten pejsem mi proste chybi. Zvlast kdyz pritel je casto pryc. On psa nikdy nemel, rodice psy nemaji radi, rikali mu od mala, ze jen kousou a tak je logicky nema rad. Pry je pes k nicemu a jen zere. Ja ale jako mala jednou psa mela byl s nami dlouhych 12let. Vyrostla jsem s nim, bylo to super, kamarad..
No sousedi ted maji stenata, jsou nadherni, moc rada bych se jednoho ujala ale mam,,zakaz,, dokonce pry kdyz domu donesu psa, coz jsem v zertu rekla jeho otci, pry uz sem v zivote nevkroci.Pry jen zere penize, musi se za nej platit dane a podobne. Skoda, ze to takto vidi.. Jak ho mam presvedcit, je vubec nejaka sance kdyz se k tomu tak stavi? Meli jste treba neco podobneho doma..? Diky ![]()
Já řešila něco podobného když jsem chtěla malého psíka do bytu, protože jsem stále sama doma a přítel byl a je stále proti. Každopádně má pravdu zase v tom, že se budeme brzy stěhovat do domečku, takže pak souhlasí se psem na dvůr. Do domu ale ne, tam prý pes nepatří a to mě zrovna nyní příjde, že pes právě do domu patří a ne ven, protože naši mají Bišonka a je s nimi doma a spí s nimi v posteli, tak jsem si na to zvykla. Nedokážu si představit, že bych měla partnera, který by neměl rád psi a nechtěl je. Každopádně kdybych si dom za jeho zády donesla psíka, tak věřím, že by si ho oblíbil a měl ho rád. Protože mi psa tehdy zakázal, tak jsem si aspoň pořídila králíka a toho má taky rád. Nevím zda má smysl, ho nějak přesvědčovat nebo mu dokázat jak jsou psi skvělí společníci…záleží na povaze a ty by si měla nejlépe vědět, jestli povolí..
Ne, nic podobneho jsem doma nemela, diky tomu, ze moji partneri vzdy meli psy radi. S manzelem mame ted dva psy, kteri jsou celorocne venku, ale uz pred lety, jeste nez jsme se vzali, jsem ho upozornovala, ze jednou si poridim sve vysnene plemeno a to bude bydlet doma. Respektuje to a do budoucna s tim pocita.
Nevim, jak jste spolu dlouho, rozejit se asi neni vhodna rada, ale ja jako milovnik psu a veskere dalsi zvireci haveti bych asi nemohla zit s clovekem, ktery ma takoveto nazory ![]()
Ahoj, ani nevíš jak ti rozumím! Před dvěma lety jsem to měla stejně! Umřela nám 14letá fenka, kterou manžel miloval, ale dalšího psa nechtěl a ještě víc nechtěl, když jsem mu oznámila, že známý mají štěnata dobrmanů a že ho chci! Dva měsíce jsem ho zpracovávala a vypadalo to i na vyhazov, ale nakonec jsem si ho prosadila! A jak to dopadlo?, když se překlenulo štěnecí období, které tedy po pravdě s naším vztahem trochu zamávalo, tak teď ho miluje! Takže pokud po něm toužíš tak bojuj všemi zbraněmi!… A co je to za plemeno?, Taky pomůže, když se na ně půjde podívat!
Muž taky nechtěl psa, ale já a děti ano, jednoho dne jsem dojela i se psem a bylo…
@PitbulLenka tak tys mela vyhodu, ze uz jste psa meli a pritel ho mel rad…ale obavam se, ze pokud je clovek absolutne antipejskarskej typ, tak ho asi nepresvedci nic ![]()
@Ondrášovka.N treba proto, ze nekdo psa k zivotu potrebuje?
@yasmine5 myslím, že je třeba se ve vztahu respektovat. Není dobré jen ustoupit příteli a psa si kvůli němu nepořídit, stejně jako naopak štěně natruc vzít domů i přes nechuť přítele. Tchána bych neřešila, to bude jeho problém, když přestane chodit na návštěvu kvůli něčemu takovému. To moc nesvědčí o jeho charakteru, když je schopen zatratit vás jen kvůli tomu, co si pořídíte nebo nepořídíte domů…
Celkově je pořízení psa velký krok. Změní se tím váš život a ano, pes něco stojí. Pokud jde jen o kvalitní jídlo a očkování, tak je to minimum. počítat je však třeba se vším, i s tím, že třeba bude potřeba časem něco na veterinu… také je potřeba počítat se spoustou času, který pejskovi věnujete. I dovolené budete muset třeba vybírat jinak - aby mohl pes jezdit s vámi… je toho opravdu moc, nad čím je třeba uvažovat a mít promyšleno…
Rozhodně by sis měla o své touze pořídit si psa pořádně promluvit s přítelem. A vše okolo promyslet. Nemusíš si hned brát štěně od sousedů, promysli i plemeno, jeho vlastnosti, zdraví atd atd… Ale i když to píšu tak, aby to nevypadalo jako velká sranda, pořídit si psa, pokud to opravdu chceš, zkus si splnit sen - a sny se mají plnit nejen o vánocích:)
A zkušenosti s bojem o psa u mne? Sice nešlo o prvního psa, ale moc jsem chtěla jedno štěně. Můj měl sice psy rád, ale jeden mu doma bohatě stačil. Jenže já chtěla s pejskem jezdit i na výstavy a to s prvním nešlo. No, promluvy okolo tohoto tématu trvaly dobře měsíc. Chápala jsem jeho důvody, stejně jako on chápal moje… Nakonec jsem se s těžkým srdcem rozhodla, že si štěně nepořídím. nechtěla jsem si ho pořídit natruc, chtěla jsem, aby i toto štěně mělo doma milující rodinu a ne jen mne. No a když můj viděl, jak moc mne to mrzí a jak mne to dostalo, že jsme ho nevzali, že asi po týdnu řekl, že to tedy zkusíme
V podstatě jsme tedy ustoupili oba a pochopili se:) A bylo to to nejlepší rozhodnutí v životě, protože toto štěně (nyní už skoro 6sti letý pes) nám dalo neuvěřitelné množství nových zážitků, zkušeností i kamarádů, že jsme si to na začátku neuměli ani představit:) Teď už mi po baráku běhají ještě 2 její potomci ![]()
Příspěvek upraven 11.07.15 v 20:11
@Katchi Ale pokud ho nikdy neměl, tak třeba ani neví jak je život se psem skvělý! A třeba zjistí, že to není tak hrozný! Takhle se bude akorát zakladatelka trápit ![]()
Tak já to nevidím jako problém. Každý je nějaký. Přítelova věc zda chce/nechce psa. Mě by spíš zaráželo dítě. Buď se s tím smiř nebo se rozejdi.
Můj chlap taky nechtěl psa a myslíš, že jsem se ho ptala? Prostě jsem ho přinesla domů. Dala ho do postele
A když chlap přišel domů, tak jsem mu jen řekla, až si budeš lehat, tak dávej bacha
![]()
No překousl to a teď ho zbožňuje, stejně jako já ![]()
A kdyby mi řekl tchán, že k nám kvůli psovi nevkročí, tak bych mu na to řekla, že je to naše věc, zda si pořídíme psa a že on za něj platit nebude.
![]()
@PitbulLenka jasny, nas tata taky nikdy nechtel psa, zatimco mama je pravy opak. Tak byli doma alespon sneci, mysi, krecci, strasilky atd… a psa mamka nakonec poridila, az kdyz mi bylo asi 16let. Tata nakonec vymeknul a ted je to jeho zlaticko a neda na ni dopustit…
Je fakt, ze ja bych si asi sla za svym, stene nakonec poridila a bud by to chlap zkousnul a nebo by odesel…jsem rada, ze to nemusim resit…
Tak to by mě mrzelo. Já psa měla snad vždy a neumím si to bez něj představit ![]()
Snažila bych se s partnerem domluvit a určitě neřešila tchána
![]()
Co mu je do toho ![]()
@yasmine5 Ja to zazivam s kazdym dalsim zviretem co k nam prijde
Jenze ja jsem takova, ze si to prosadim…Ja bych nemohla vez zvirat zit. Myslim ze kdyby byl doma zamiloval by si ho…A nebo taky ne.