Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To by mě bylo líto. Zkus mu dat čas.
Muž nechtěl Britaka kocoura, nechtěl jorksira a jací jsou milacci domácí mazanci i jeho, ale dalo to práci ho přemluvit, ani zahradního kocoura nechtěl to bylo řeči, je to nalezenec.
On jako děcko nesměl mít doma zvíře v paneláku a tak si to nese i v dospelosti bohužel.
Ted řešíme, že by jsme radi ještě kamose Britaka k tomu co už doma máme, v útulku jsem našla kote, řekl ne neexistuje
.
Na bernkeho psa říkal ne neexistuje, je moc velký, možná za 10 let. Ted už na něj slyší i sám o něm mluví, že jak bude dodělana zahrada, tak možná se uvidi.
Můj muž potřebuje čas, nesmíme na něj tlačit. Musí mít sám prostor hledat.
V něm se to pere zvíře doma chce, nechce, pak chce nese si to z dětství.
@Lucie66 píše:
@Krrysa záleží jestli je pro někoho pes jen zvíře nebo člen rodiny a přítel…
to není pravda, i když je to člen rodiny a přítel, vžydcky to bude pes a ne každý prostě dobrovolně hche práci, závazky atd. navíc a být omezován dalším členem domácnosti…
@Lucie66 no já mám děti jako děti prostě a kdyby mi manžel přitáhle domů štěně, byla bych neuvěřitelně naštavná… ![]()
@Krrysa píše:
to není pravda, i když je to člen rodiny a přítel, vžydcky to bude pes a ne každý prostě dobrovolně hche práci, závazky atd. navíc a být omezován dalším členem domácnosti…
Mě třeba pes neomezuje, ale děcko by mě teda omezovalo fest ![]()
@Krasavicaa
já to taky nesnášim a vždy musí nastoupit manžel, já bych se toho nedokázala dotknout ![]()
Nas teda ani děti ani zvířata v nicem neomezují, tak nejak k sobe patri.
Zvirata bereme je jako členy rodiny ne jako pakaz.
Starame se o ne společně, učíme i decka, jak se o ne starat.
Když jedeme někam pryč jorksir jede s nama, britak je raději doma, nerad cestuje, tak dame klíče sousedům nebo známým, které zná, že cizích se boji, aby se za ním šli občas dom podívat jestli je kocicak ok. Žádný problém.
My jsme taky měli teď na hlídání sousedovic morče a kralika.
@Lucie66 ne, je to jeden z přístupů.. pes se prostě nedá vzít všude tam, kam dítě. naše děti vyrůstají kompletně se zvířaty, ale to neznamená, že je špatně, když je nechci mít přímo doma. pes se prostě nedá vzít všude tam, kam dítě. psy mám fakt ráda, i naše děti je milují. to, že nechci psa v posteli a mít všude chlupy, nebo si přidělávat práci ještě péčí o psa neznamená, že je to špatně.
nedej bože, když mám životního partnera, ketrý je proti a má to třeba nsatvené tak, jako já, tak mu přivést domů psa a anzdar.
@Krrysa tvuj pristup je Tvuj nech si ho.Ja souhlasim s jinym netreba to vice resit.
To je stejnak na prd, když se sejde milovník zvířat s jejich odpůrcem.. Pokud si jejich milovník zvíře pořídí, tak bude odpůrce naštvaný, že ho partner podrazil a když mu bude zvíře zakazovat, tak zase jejich milovník se bude cítit naštvaný, že ho partner omezuje..
Nejlepší by byl asi kompromis ve stylu: „Jsi často pryč, pořídím si zvíře, budu se o něj starat sama, pojďme probrat, jaké zvíře ti bude nejméně vadit, jestli zvíře na zadhradu/ do domu.. Jestli se se mnou o tom nebudeš bavit, vyberu si sama..“
@Lucie66 jasně, je to můj přístup. jen jsme chtěla poukázat, že není jeden dobře a druhý špatně, prostě je hodně pohledů na věc.
Naštěstí to nesnáší, tak se to nestane
Ale kdyby si to přitáhl, tak má ode mě pokoj
Mě by trefilo na místě