Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím. Přítel je závislý na hraní počítačových her. Musí denně hrát, někdy dvě hodiny, jindy šest. Máme dvouměsíční miminko, hraje v místnosti, kde malá spí a volá u toho s kamarádem. Čili malou budí.
Jinak se o nás stará, dobře. Platí nájem, jídlo, výdaje, nikam moc nechodí, raději tráví čas s námi. Chápu, že potřebuje taky zábavu, odreagování… ale každý den, několik hodin pc… jak to řešit?
Odstěhuj se k mamince. Ať má na hraní klid. Když už ho nedopřeje vlastnímu dítěti ![]()
Jak s vámi tráví čas? Když je na komplu…
Chodí do práce takže čas na vás jaksi není.
Fakt super táta.
Proč dáváš miminko spát do té samé místnosti? Dej ho jinam, ať není rušeno. I když teda je dost dobře možný, že je to miminku jedno…
Jeste bych nasla pochopeni, kdyby hral kdyz dite spi a byl nekde ve vedlejsi mistnosti. Ale ja vnimam hrani her na pc i mobilu jako totalni mrhani casem a tupou zabavu.
Reseni nevim no, adi jen na nej trochu zatlacit ![]()
A zcela jistě se mu to stalo před dvěma měsíci, úderem narození dítěte… Předtím byl vzorný a na počítač se ani nepodíval… že? ![]()
Raději tráví čas s vámi? Spíš s počítačem. Toto určitě dělal i dřív. Je to sobec, budí dítě a je mu to jedno. Bych ho doma tak zaměstnala, že by na počítač neměl čas ani náladu. ![]()
Pritel ma regulerni zavislost… zacnete to resit, stejne jako by clovek resil drogovou zavislot ci automaty… a promin, ale tohle neni urcite super tata ![]()
Je mi jasné, že urážky na přítele tě spíš bolí, než aby pomohly. Chtělo by to s ním pořádně řešit, vypadá to už na závislost, se kterou by se měl léčit. Omezit mu čas na počítači, chodit s ním třeba co nejčastěji na procházky. Možná bych zašla až trochu do výhrůžek, že takhle to prostě nejde.
@Nelel12 píše:
Jak s vámi tráví čas? Když je na komplu…
Chodí do práce takže čas na vás jaksi není.Fakt super táta.
No asi ji stačí, když je fyzicky s nima přítomen v bytě a nechodí pryč. ![]()
Ale jinak je to fakt ocas na facku. To jako se nemůže přestěhovat někam, kde dítě nebude budit? Fakt je takový jednoduchý primitiv, že nemůže omezit to vykládání? Ale co, takový už byl, dítě sis s ním udělala, tak máš PRESNE co jsi chtěla.
Na hraní na počítači není vcelku nic špatnýho, koníček jako každej jinej. Hraje manžel a hraju i já. Ale rozumí se samo sebou že hrajeme ve chvíli, kdy holky spí a hrajeme tak, abychom holky ani sami sebe navzájem nerušili. Starší dcera spí v pokojíčku, mladší v ložnici a my hrajem oba v obýváku/kuchyni se sluchátkama. A nehrajem denně, jen když máme rozehranou novou hru co fakt hodně chcem hrát furt ![]()
Manzel taky hraje, ale rozhodne ne tolik. Mají s několika dalšíma lidma skupinu, hrají nějakou retro hru. Pro mě těžce pochopitelné (hraje to s nima i těhotná matka od dvou malých děti, to vůbec nechápu kdy na to má čas
). Ale je to koníček jako každý jiný. Děla to, když uspavam prcka, pak si hraje dal, já s nim většinou totiž usnu taky ![]()
Ale kdyby hrál v místnosti, kde spi dítě. To bych ho hnala
za mě počítač do ložnice nepatří. A miminko se nebudi.
Jemu to jako nepřijde divné? Co ti říká, když mu to vyctes?
Zdravím. Přítel je závislý na hraní počítačových her. Musí denně hrát, někdy dvě hodiny, jindy šest. Máme dvouměsíční miminko, hraje v místnosti, kde malá spí a volá u toho s kamarádem. Čili malou budí.
Jinak se o nás stará, dobře. Platí nájem, jídlo, výdaje, nikam moc nechodí, raději tráví čas s námi. Chápu, že potřebuje taky zábavu, odreagování… ale každý den, několik hodin pc… jak to řešit?