Placení - kdo by měl platit útratu?

2
28.1.22 14:28

Placení

Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o radu, respektive názor. Muž a žena v několikaletém vztahu. Nežijí spolu, nicméně spolu často tráví čas formou večeří, posezení, výletů atd. Oba jsou výdělečně činní; muž vydělává o něco více, nicméně ne zásadně. Kdo by měl platit útratu? Děkuji za názory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1519
28.1.22 14:29

Zalezi, jak si to kazdy nastavi a vyhovuje jim to. Kdyby se to tykalo me ve stejne situaci, chtela bych, abychom se stridali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
28.1.22 14:33

No ideálně střídání, ať je placení rozdělené 50:50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
28.1.22 14:33

To zalezi na mnoha faktorech. Pravdepodobne bych byla naklonena nejakemu stridani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
28.1.22 14:36

2/3 muž, 1/3 žena útraty nebo
se střídat 1× muž, 1× žena
nebo 2× muž, 1× žena
nebo muž platí v restauraci, žena koupí vstupenky do divadla, na koncert,…

Nebo nebudeš škrťák a většinu zaplatíš.
Partnerka bude ráda, že jsi velkorysý.

Nejjednodušší bude si promluvit s partnerkou, jak to vidí ona.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
28.1.22 14:48

Tak záleží, pokud od partnerky není víc energie v tom, že jindy třeba vaří, jste více u ní a musí proto uklízet a různé další věci, pak bych asi jela stylem 40/60 v její prospěch. Pokud je pak by prostě platila tehdy, když zve, kompenzuje to energií, péčí a tak. Nebo pokud ona platí jiné věci, ne jídlo, ale zase zaplatí pohonné hmoty nebo vstupenky. Pak klidně můžeš platit všechno jídlo, protože její podíl je finančně také velký. A zase pokud ty jí třeba opravuješ auto… ;)

To je hrozně indivindi. Jde o to abyste byli oba spokojení.

• Citovat
  • Upravit
9995
28.1.22 14:50

Pokud plánují společnou budoucnost, tak muž. Ale já jsem stará škola. Za manžela jsem neplatila nikdy, když jsme spolu chodili. Já totiž hned věděla, že si ho vezmu a že se mu ta investice vrátí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22071
28.1.22 14:52
@Leachim píše:
Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o radu, respektive názor. Muž a žena v několikaletém vztahu. Nežijí spolu, nicméně spolu často tráví čas formou večeří, posezení, výletů atd. Oba jsou výdělečně činní; muž vydělává o něco více, nicméně ne zásadně. Kdo by měl platit útratu? Děkuji za názory ;)

Muž a žena v několikaletém vztahu by měli být schopni spolu nejen spát, ale také normálně mluvit. Žádné univerzální řešení ani pravidlo totiž neexistuje, všechno je na dohodě těch dvou.

Můžou se střídat, můžou platit každý něco (např. v restauracích platí muž, výlety nebo domácí grilovačku zajišťuje žena)… každé dvojici vyhovuje něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61119
28.1.22 14:54
@Leachim píše:
Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o radu, respektive názor. Muž a žena v několikaletém vztahu. Nežijí spolu, nicméně spolu často tráví čas formou večeří, posezení, výletů atd. Oba jsou výdělečně činní; muž vydělává o něco více, nicméně ne zásadně. Kdo by měl platit útratu? Děkuji za názory ;)

Ten, kdo zve :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.1.22 15:01
@Paoloska píše:
Pokud plánují společnou budoucnost, tak muž. Ale já jsem stará škola. Za manžela jsem neplatila nikdy, když jsme spolu chodili. Já totiž hned věděla, že si ho vezmu a že se mu ta investice vrátí :mrgreen:

Jsi si jistá, že se mu investice vrátila? :lol: nenamlouvas si jen něco? ;) Pravděpodobně jsi porodila minimálně jednoho stravnika navíc… A chudák chlap teď musí místo jedné ženské živit ještě další hladové krky. (samozřejmě to ber s nadsázkou ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.1.22 15:05
@Leachim píše:

Asi na střídačku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11000
28.1.22 15:05

@Leachim uznávám půl na půl po domluvě. Nicméně se mnou se domlouvat nechtějí a platí i za mě. A mně je hloupé se před obsluhou dohadovat. Pak už jen poděkuji. Stává se mi to už méně, spíš mě pozve obchodní partner a přitom vím, že to platí ze svého. Je to přátelská schůzka, kde se často řeší hlavně děti. Trošku se pobavíme o oboru a jde se domů. Ale kontakt zůstává zachovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11000
28.1.22 15:07

@Leachim a doma máme peníze naše, tam vůbec nevím, kdo toho zrovna pozval :lol: já platím, ale kartou manžela, protože svou často nemohu najít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
28.1.22 15:09
@Leachim píše:

V několika létem vztahu už by to nemělo být na diskusi na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
28.1.22 15:12

Ten kdo zve a nebo se střídat.
Ze začátku vztahu platil hodně věcí (teď už) manžel. Ale jakmile jsem začala vydělávat, tak jsem čas od času zaplatila útratu v hospodě, nebo koupila pizzu atd. Čím víc peněz jsem vydělávala, tím častěji jsem něco platila - z vlastní vůle. Ne, že jsme se domluvili. A to se doteď nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí