Placení - kdo by měl platit útratu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kutil Tom
28.1.22 21:03
@Taktinevím píše:
Chlap! Píše to chlap… :lol:

Ups! To by jeden na emiminu nečekal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
V tom případě se omlouvám a opravuji:

Ty bys rád, abyste platili napůl, ona trvá na tom, že platíš všechno ty a když přestaneš platit, tak ti nedá? :jazyk: :D :)

• Citovat
  • Upravit
6381
29.1.22 03:33

Asi jsem už stará, ale v dlouhodobém vztahu? Kolik vám je? Na co čekáte?
Jestli ještě studujete, tak to celkem chápu, jinak moc ne. :think:
A za mě si myslím, že by to měl platit hlavně muž, stejně tak jako otevřít dveře, pomoc do kabátu, doprovodit domu… Ale hlavně už to někam posunout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
29.1.22 07:55
@Dollorres píše:
Asi jsem už stará, ale v dlouhodobém vztahu? Kolik vám je? Na co čekáte?
Jestli ještě studujete, tak to celkem chápu, jinak moc ne. :think:
A za mě si myslím, že by to měl platit hlavně muž, stejně tak jako otevřít dveře, pomoc do kabátu, doprovodit domu… Ale hlavně už to někam posunout.

Proc hlavne muz? Chci to jen pochopit, protoze to fakt nechapu, mozna ne to mnou, ja jsem zvykla se o sebe starat sama, sama jako batuzkar jsem projela pulku USA a Asie, Evropu, kde jsem i pracovala, jsem zvykla umet penize vydelat a tak nejak byt sobestacna. Nejak nevidim ten duvod, kdyz bych mela znamost nekolik mesicu i let, ze bych rekla, dnes bychom mohli jit na degustaci vina, letet na vikend do Berlina treba a cekala, ze on to zaplati. Mne to prijde jak vydrzovani, nemyslim to zle, jen nechapu to, co tu nektere pisi, ze by proste chlap mel. Proc? Uz jsem vdana, finance mame spolecny, resp spolecne atime vse spolecne, co se tyka domacnosti, ditete, o vetsich vydajich se bavime, mame ucet s dvema kartami a zaroven mam i svuj, ktery jde na moje konicky, potteby ci si tam setrim pro sichr a ten slouzi, kdyz jdu sama ven nebo z neho kupuju darek manzelovi. Na spolecne akce bereme ze spol.uctu. pred manzelstvim chtel manzel vic platit, ale ja nechtela, nevidela jsem duvod, penize jsem mela. Zezacatku me vic zval on, vymyslel akce, posilal kytky, zval me na vikend to platil, jen treba pobyt v omanu jsem odmitla a aspon letenku si koupila, ruzne vikend platil ten, kdo zval nebo napul, jednou platil cely pobyt v Rime, ale ja ho pak na oplatku taky pozvala na vikend, koupila jsem letenky, nasla ubytlo a leteli jsme treba do Barcelony, on zas tam rekl, ze teda plati restaurace apod, vetsi dovolene napul, pokud to nebyl darek. Nebo kdyz jsem ho pozvala na koncert, listky jsem koupila ja, kdyz on, platil on. Proste jsme se stridali. Kdyby to vse mel platit jen jeden, je to dost nefer mi prijde a dost by se vydal z uspor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42581
29.1.22 08:32

Já nemůžu pochopit, proč v dlouhodobém vztahu není tato základní otázka už dávno vyřešená. Tady můžeš přečíst názorů habakuk, ale tvou situaci těžko vyřeší. Měli byste si to nastavit tak, aby to vyhovovalo oběma. V tomto případě, samostatná bydlení a přibližně stejné platy, bych byla asi pro řešení jednou ty a jednou já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
29.1.22 08:53
@astoret píše:
Proc hlavne muz? Chci to jen pochopit, protoze to fakt nechapu,

nevím, příroda tak funguje :nevim: :palec: co tak kolem sebe vidím, tak úspěšnější vztahy s muži mají právě ty ženy, které se nechají uhánět a předpokládají, že si je chlap bude předcházet drobnými úsluhami a pozváními tu na večeři, tu do kina… mezitím co my, silné a nezávislé ženy, kterým není zatěžko vytáhnout peněženku, jsme v lepším případě zůstaly na děti samy, v horším se nám navíc ještě na krk věší nemakačenkové, kteří předpokládají, že když uživíme děti, tak uživíme i je :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.22 08:58

Před análním stykem by měl muž útratu zaplatit. To je slušnost.

Mě kolikrát někdo o*ebe a ani tu večeři mi nekoupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
29.1.22 08:59
@sagina píše:
nevím, příroda tak funguje :nevim: :palec: co tak kolem sebe vidím, tak úspěšnější vztahy s muži mají právě ty ženy, které se nechají uhánět a předpokládají, že si je chlap bude předcházet drobnými úsluhami a pozváními tu na večeři, tu do kina… mezitím co my, silné a nezávislé ženy, kterým není zatěžko vytáhnout peněženku, jsme v lepším případě zůstaly na děti samy, v horším se nám navíc ještě na krk věší nemakačenkové, kteří předpokládají, že když uživíme děti, tak uživíme i je :cert:

no nevim, ja ten ukazatel vidim spíš v tom, jak chlap funguje doma a jak funguje v určitých životních krizích, ne v tom, že sem tam vytahne penezenku, aby ženskou uhnal, pak ji zamkne doma s dětmi na rodičáku a sám nehne ani prstem, protože já chlap, ja vydělavat, ja platit, ty služka.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.1.22 09:00

To jsou otázky. Samozřejmě že žena muž nemusí nic ten to prehrabuje vidlema. Myslím že by mu měla ještě platit tak 10 tis na hodinu.

• Citovat
  • Upravit
2525
29.1.22 09:05
@astoret píše:
no nevim, ja ten ukazatel vidim spíš v tom, jak chlap funguje doma a jak funguje v určitých životních krizích, ne v tom, že sem tam vytahne penezenku, aby ženskou uhnal, pak ji zamkne doma s dětmi na rodičáku a sám nehne ani prstem, protože já chlap, ja vydělavat, ja platit, ty služka.. :mrgreen:
:potlesk: :mrgreen: :mrgreen: vidim to stejně, pak prosí manžílka jestli jim dá 1000 měsíčně navíc, protože nemají nic svého bokem, hlavně že chlap vše plastí, manžel platí veškere vydaje v domácnosti, ja mam rodičák 7K a sotva vyjdu…to je tu každou chvíli :roll:

jinak v době randní, zezačátku za mě častěji platil muž, ale v dlouhodobem vztahu si to neumim představit a ani bych teda nechtěla, bylo by mi to blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
29.1.22 09:11
@astoret píše:
no nevim, ja ten ukazatel vidim spíš v tom, jak chlap funguje doma a jak funguje v určitých životních krizích, ne v tom, že sem tam vytahne penezenku, aby ženskou uhnal, pak ji zamkne doma s dětmi na rodičáku a sám nehne ani prstem, protože já chlap, ja vydělavat, ja platit, ty služka.. :mrgreen:

ale tak to by bylo ještě fajn :-) ona totiž nezřídka nastává i situace, kdy ženská jednak sama zaobstará vše kolem dětí a domácnosti (je matka, že jo) a k tomu jako bonus navíc ještě maká jak šroubek, aby přitáhla domů peníze (však to umí, tak co by nemakala), protože chlap nevydělá :nevim: kolem mne nejčastěji proto, že je to přece podnikatel, tak kde by jako vzal peníze… ale třeba kamarádka měla i bohéma, který vydělal, leč okamžitě rozházel. a přijde mi, že čím je ženská starší, tím si chlapi víc myslí, že největší radost jí udělá nějaký chlap, o kterého se tedy může postarat a živit ho, když už jí ty děti vyletěly z hnízda a nemá co dělat :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
29.1.22 09:16

@sagina :nevim: kazdy sveho osudu tvurcem, když si to nekdo neumí zařídit nebo ze sebe dělá obet, já jsem matka. za mě domacnost i děti jsou obou, ale je to o nastavení, většina žemn ten udel přijíma a pak si jen stěžuje, mnohdy i v situaci, kdy chlap ty peníze ani nevydělává..ale to je jejich problem, každý snad ví s kym zakladá rodinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
29.1.22 09:33
@astoret píše:
@sagina :nevim: kazdy sveho osudu tvurcem, když si to nekdo neumí zařídit nebo ze sebe dělá obet, já jsem matka. za mě domacnost i děti jsou obou, ale je to o nastavení, většina žemn ten udel přijíma a pak si jen stěžuje, mnohdy i v situaci, kdy chlap ty peníze ani nevydělává..ale to je jejich problem, každý snad ví s kym zakladá rodinu..

holt jiný úhel pohledu :-) nikdy by mě nenapadlo, že být matkou je nějaká oběť. nevadí mi starat se o rodinu, o domácnost. proč by mělo? dokonce mi nevadí ani domů nosit peníze, protože mám to štěstí, že můžu dělat práci, která mě baví. rozvedená jsem proto, protože odešel chlap ode mne a nového chlapa nechci, protože se na mne lepí přesně ty typy, které očekávají, že je budu živit. podotýkám, že nejsem žádná bohatá panička, prostě normální zaměstnaná ženská. ale opravdu ve svém okolí vidím to, co jsem psala ve svém prvním příspěvku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
29.1.22 09:37

@sagina je to o uhlu pohledu a asi i dost o sociální bublině, protože to co píšeš ja vidim hlavně tady na emiminu, ale kolem sebe ne. já ale žiju v zahraničí a prostě vidim tu ten rozdíl, v čeku je společnost dost zaměřena na to, že chlap nosí peníze a ženská knitá doma, pčuje o děti, chlapa, domacnost a ještě chodí do práce.. :nevim: já se jako matka taky nepovažuju za obět, ale taky nedlám to viz výše, takže ani nemusim, manžel dělá doma stejně jako já, nemá problém si nechat dítě na týden a postarat se jako bych byla doma já a obráceně. opravdu nepřijdu domu z práce a nezačíná mi druhá směna doma, jako mnohým matkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
29.1.22 10:55
@astoret píše:
Proc hlavne muz? Chci to jen pochopit, protoze to fakt nechapu, mozna ne to mnou, ja jsem zvykla se o sebe starat sama, sama jako batuzkar jsem projela pulku USA a Asie, Evropu, kde jsem i pracovala, jsem zvykla umet penize vydelat a tak nejak byt sobestacna. Nejak nevidim ten duvod, kdyz bych mela znamost nekolik mesicu i let, ze bych rekla, dnes bychom mohli jit na degustaci vina, letet na vikend do Berlina treba a cekala, ze on to zaplati.Mne to prijde jak vydrzovani, nemyslim to zle, jen nechapu to, co tu nektere pisi, ze by proste chlap mel. Proc? Uz jsem vdana, finance mame spolecny, resp spolecne atime vse spolecne, co se tyka domacnosti, ditete, o vetsich vydajich se bavime, mame ucet s dvema kartami a zaroven mam i svuj, ktery jde na moje konicky, potteby ci si tam setrim pro sichr a ten slouzi, kdyz jdu sama ven nebo z neho kupuju darek manzelovi. Na spolecne akce bereme ze spol.uctu. pred manzelstvim chtel manzel vic platit, ale ja nechtela, nevidela jsem duvod, penize jsem mela. Zezacatku me vic zval on, vymyslel akce, posilal kytky, zval me na vikend to platil, jen treba pobyt v omanu jsem odmitla a aspon letenku si koupila, ruzne vikend platil ten, kdo zval nebo napul, jednou platil cely pobyt v Rime, ale ja ho pak na oplatku taky pozvala na vikend, koupila jsem letenky, nasla ubytlo a leteli jsme treba do Barcelony, on zas tam rekl, ze teda plati restaurace apod, vetsi dovolene napul, pokud to nebyl darek. Nebo kdyz jsem ho pozvala na koncert, listky jsem koupila ja, kdyz on, platil on. Proste jsme se stridali. Kdyby to vse mel platit jen jeden, je to dost nefer mi prijde a dost by se vydal z uspor :lol:

Souhlasim s tebou, taky by mi to prislo jako vydrzovani, nechat chlapa vsechno platit. Navic plati ten, kdo zve, tzn ty zeny tady, co jim prijde galantni, ze chlap vsechno plati, nikdy nevyvinou zadnou iniciativu, proste to nechavaji na tom chlapovi, s cim prijde? Nebo program sice vymysli, ale automaticky to zacaluje on? Nevim, ja bych se citila jaksi v podradne pozici, kdybych nevydelavala, tak nereknu, ale me taky dela radost chlapa nekam pozvat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4749
29.1.22 11:02
@Silverine247 píše:
Souhlasim s tebou, taky by mi to prislo jako vydrzovani, nechat chlapa vsechno platit. Navic plati ten, kdo zve, tzn ty zeny tady, co jim prijde galantni, ze chlap vsechno plati, nikdy nevyvinou zadnou iniciativu, proste to nechavaji na tom chlapovi, s cim prijde? Nebo program sice vymysli, ale automaticky to zacaluje on? Nevim, ja bych se citila jaksi v podradne pozici, kdybych nevydelavala, tak nereknu, ale me taky dela radost chlapa nekam pozvat. :nevim:

taky to nechápu, jakože si samy vymyslí program na víkend a v duchu si tleskaji jak ušetří, pre chlápek to musí vše zaplatit? a nebo nikam nechodí a jednou za rok co vystrčí nohy z bytu to očekavají od chlapa, tak asi jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí