Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkus se mrknout na něco o vědomém milování. Doporučuju knížky od Mantaka - chce to hned neodsoudit a číst s otevřeností… prostě tomu dát šanci, ať se na to díváš jakkoli nebo si najít jiný přístup, který Ti osobně sedne.
@Lenka_VER díky, myslela jsem, že to tak mají ženy normálně, ale nějak mi chybí odpovědi, zkušenost jiných…
@Anonymní píše:Řekla bych, že je to normální, ale naopak různými traumaty z dětství, nepřijetím vlastního těla, sexuality a podobně si to řada žen blokuje. Stejně jako je normální prožívat orgasmus… pokud ho žena neprožívá, je zpravidla někde problém, většinou v psychice.
@Lenka_VER díky, myslela jsem, že to tak mají ženy normálně, ale nějak mi chybí odpovědi, zkušenost jiných…
Podle 3. bodu bych usoudila, že v tobě dříme typická subina, jen to v tobě zatím pořádně nikdo neprobudil. ![]()
Chlap má pravdu. Rozměry sexuality muže a ženy lze těžko srovnat. U chlapů je vše kratší a daleko více lokální.
Holky, chci se zeptat a nemám kde. Jde mi o duševní prožitek při sexu, nebudu teď řešit ten fyzicky (=projevy orgasmu, chvění, křeče atd.), ale duševní.
Máte taky při sexu různé duševní prožitky nebo možná hloubky/roviny? Já mám vlastně tři roviny:
1.normalni sex, kdy mě to baví hlavně fyzicky, tj. klidně je orgasmus, ale jsou to spíš rychlovky nebo prostě normální sex, který se zaměřuje hlavně na tělo
2.milovani = dlouhé, něžné, kdy se nějak úplně emočně uvolním a cítím strašnou blaženost (cítím se milovaná, je mi strašně dobře, emočně si to strašně užiju)
3.sex spíš hrubý, kdy je muž dominantní a já se dostávám asi to nějakého stavu jako „flow“, že vnímám jen jeho a úplně vypnu a jsem pak jak po restartu, mimo, ale strašně příjemně mimo, jako znovuzrozena, cítím se fakt dobře - u tohoto mám nejsilnější psychicky prožitek bez ohledu na tělo, délku sexu…
Vše mám s manželem, jsme spolu 15 let. On mi tvrdí, že to má furt stejně, že žádné emoční vlny/vykyvy/změny u sexu nemá.
Jak to máte vy, ženy? Nemám se koho ptát…