Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak jsi to mela vymyslene kdyz jsi se s nim chtela rozejit? Nekde tam bych se odpichla. Asi bych se v prvni rade obratila na jeho rodice.
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, toto téma je pro mě čerstvé a prosím o zachování anonymity.
S přítelem máme roční holčičku, vztah nic moc, už párkrát jsem se s ním chtěla rozejít. Ale dnes mi doma přítel nechal dopis, že odjíždí pracovat na Nový Zéland, z dopisu vyplynulo že už s náma být nechce. Jenže mě tu zanechal bez jakých koli finančních prostředků. Garsonka v které žijeme je moje, za týden musím zaplatit nájem a další poplatky a nevím z čeho, nemám na jídlo, na pleny…Mám jít na sociálku? Podat na přítele tr.oz?Prosím poraďte co dělat, na koho se obrátit, jsem zoufalá
Tak na sociálku si zajdi určitě, tam ti určitě poradí jak máš vše vyřešit… trestní oznámení kvůli čemu? Nemůže ti pro začátek pomoci alespoň tvá rodina nebo rodina přítele? Je zapsán v rodném listu?
Trestní oznámení? Za co proboha? Že se s tebou rozešel a odjel?
spíš bych šla vyřizovat alimenty…
Píšeš, že jsi se s ním chtěla rozejít
Tak to rozsekl…
@AniNevim píše:
Jak jsi to mela vymyslene kdyz jsi se s nim chtela rozejit? Nekde tam bych se odpichla. Asi bych se v prvni rade obratila na jeho rodice.
Už párkrát jsme se bavili o finančním obnose který by mi dával kdyby jsme se rozešli a ten by mi spolu s mateřskou stačil na pokrytí nákladů
Trestní oznámení možná proto, že muž, je-li v rodném listě, má povinnost postarat se do dvou let věku dítěte s dítětem i o matku, takže by to možná přicházelo do úvahy, ale až tehdy, když se zakl. zaobstará na dobu nadcházející
@Krasavicaa Ne za to že se se mnou rozešel a odjel, ale že neplní vyživovací povinnost
@Anonymní píše:
Už párkrát jsme se bavili o finančním obnose který by mi dával kdyby jsme se rozešli a ten by mi spolu s mateřskou stačil na pokrytí nákladů
Ten ti dávat bude, ne? Alimenty na dítě…
Trestní oznámení? jako za co?
buď ráda, že máš u sebe dítko, ž emu nebliklo v hlavě, a neusmyslel si, že ho vezme s sebou. max můžeš na sociálku požádat o svěření do péče, a k soudu o alimenty, ovšem pokud nebude spolupracovat, a bude na druhém konci zeměkoule, asi to bude bez šance. příspěvky, nepíšeš, kolik máš RP, jestli máš v bytě trvalé bydliště, a byt psaný na sebe..na tom dost závisí, co dostaneš.
@Anonymní píše:
@Krasavicaa Ne za to že se se mnou rozešel a odjel, ale že neplní vyživovací povinnost
Jak dlouho je pryč? ![]()
@lasicce píše:
Trestní oznámení možná proto, že muž, je-li v rodném listě, má povinnost postarat se do dvou let věku dítěte s dítětem i o matku, takže by to možná přicházelo do úvahy, ale až tehdy, když se zakl. zaobstará na dobu nadcházející
Otázka je, jestli mu už ta vyživovací povinnost byla stanovena - a to já si myslím, že nebyla. Takže by podle mého ani nemohla podat TO, na co, na to že jí utekl do ciziny?
V RL zapsaný je.Jeho rodiče nad ním zlomily hůl. udělal jim něco podobnýho a bohužel ani nevědi že mají vnučku. Uvažovala jsem že bych za nima i s malou jela, ale nikdy jsem je neviděla, mám jen adreu, nevim co bych jim řekla…
Momentálně mi to šrotuje v hlavě, nevim co dál ![]()
@Anonymní píše:
V RL zapsaný je.Jeho rodiče nad ním zlomily hůl. udělal jim něco podobnýho a bohužel ani nevědi že mají vnučku. Uvažovala jsem že bych za nima i s malou jela, ale nikdy jsem je neviděla, mám jen adreu, nevim co bych jim řekla…Momentálně mi to šrotuje v hlavě, nevim co dál
Já bych za nimi jela, ztratit nemáš co. Ať vidí co vychovali za grázla.
Zdravím maminky, toto téma je pro mě čerstvé a prosím o zachování anonymity.
Mám jít na sociálku? Podat na přítele tr.oz?Prosím poraďte co dělat, na koho se obrátit, jsem zoufalá 
S přítelem máme roční holčičku, vztah nic moc, už párkrát jsem se s ním chtěla rozejít. Ale dnes mi doma přítel nechal dopis, že odjíždí pracovat na Nový Zéland, z dopisu vyplynulo že už s náma být nechce. Jenže mě tu zanechal bez jakých koli finančních prostředků. Garsonka v které žijeme je moje, za týden musím zaplatit nájem a další poplatky a nevím z čeho, nemám na jídlo, na pleny…