Přítelkyně nesnese moje děti

Anonymní
25.2.24 09:07

Přítelkyně nesnese moje děti

Dobrý den, už delší čas, mě trápí moje rodina situace. Mám s exmanželkou dvě děti 11 letou dceru a 9 letého syna, mám je ve střídavé péči. Se současnou partnerkou jsme spolu 3 roky, máme spolu 1,5 syna. Partnerka moc dobře věděla jak to mám s dětmi a že to nebudu nikdy chtít měnit, jen že by to samy chtěli, mám na mysli tu střídavku. Přítelkyně byla na začátku velmi chápavá, děti jí hezký přijaly, vše bylo dobré. Jenže když otěhotněla, už se to pomalu měnilo. Když byly děti u mě, často odcházela ke svým rodičům, říkala, že to a to je pro děti zbytečně, že vyhazují peníze pro naše dítě. Doufal jsem, že to jsou jen těhotenské hormony, přítelkyni jsem se snažil spíš podporovat. Bohužel se to ale po narození syna, jen víc zhoršilo. Přítelkyně k malému nechtěla děti vůbec pouštět. Dva měsíce jsem s nimi musel, bydlet u své matky. Když jsem si taky vybojoval, že oni jsou tady doma. Se je přítelkyně pořád snaží jen vyhnat, když jen dcera alergička posmrká, je podle ní nemocná a nemůže u nás být. Vadí jí když jsou děti hlasité, že se jim až moc věnují atd.
Nejlepší by podle ní bylo, ať jsou děti u své matky a já s nimi jsem jen o víkendech. Já už jsem z toho na palici, x jsme se o tom už hádali. Neříkám že je má milovat jako vlastní. Ale to že je nesnáší a pořád něco vymýšlí, je na mě už moc. Děti si toho samozřejmě taky všimli, je mi z toho na nic, přesně tohle jsem pro ně nechtěl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.2.24 09:17

Dva měsíce jsi musel s dětmi bydlet u své matky? 8o No, nemusel. Jen jsi slaboch. Jako promiň, ale to přece nemyslíš vážně. Chudáci děti. Mám taky dve starší děti ve střídavce a jedno mladší se současným manželem a věř nebo ne, manžel se chová ke všem dětem stejně. Nikdy bych nedopustila to, co ty.
Nicméně vím, že některé ženy se takhle chovají a po narození vlastních dětí ty nevlastní terorizují. Jenže to je na tobě a srovnat si to se ženou musíš ty. V první řadě bych jí tedy neustupovala a bránila svoje děti. To mi neříkej, že doma nemáš žádné slovo. A pokud by to nepomohlo, tak by to pro mě bylo na rozchod, tohle bych nikdy nedopustila.

• Citovat
  • Upravit
7228
25.2.24 09:21
@Anonymní píše:
Dobrý den, už delší čas, mě trápí moje rodina situace. Mám s exmanželkou dvě děti 11 letou dceru a 9 letého syna, mám je ve střídavé péči. Se současnou partnerkou jsme spolu 3 roky, máme spolu 1,5 syna. Partnerka moc dobře věděla jak to mám s dětmi a že to nebudu nikdy chtít měnit, jen že by to samy chtěli, mám na mysli tu střídavku. Přítelkyně byla na začátku velmi chápavá, děti jí hezký přijaly, vše bylo dobré. Jenže když otěhotněla, už se to pomalu měnilo. Když byly děti u mě, často odcházela ke svým rodičům, říkala, že to a to je pro děti zbytečně, že vyhazují peníze pro naše dítě. Doufal jsem, že to jsou jen těhotenské hormony, přítelkyni jsem se snažil spíš podporovat. Bohužel se to ale po narození syna, jen víc zhoršilo. Přítelkyně k malému nechtěla děti vůbec pouštět. Dva měsíce jsem s nimi musel, bydlet u své matky. Když jsem si taky vybojoval, že oni jsou tady doma. Se je přítelkyně pořád snaží jen vyhnat, když jen dcera alergička posmrká, je podle ní nemocná a nemůže u nás být. Vadí jí když jsou děti hlasité, že se jim až moc věnují atd.
Nejlepší by podle ní bylo, ať jsou děti u své matky a já s nimi jsem jen o víkendech. Já už jsem z toho na palici, x jsme se o tom už hádali. Neříkám že je má milovat jako vlastní. Ale to že je nesnáší a pořád něco vymýšlí, je na mě už moc. Děti si toho samozřejmě taky všimli, je mi z toho na nic, přesně tohle jsem pro ně nechtěl.

Vezmi si druhou střídačku na malého a odstěhuj se…co jiného…asi je matka kvočna a hájí si jen to svoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
25.2.24 09:23
@Anonymní píše:

Zakladateli, kdyby jsi měl s novou přítelkyni děti dvě, myslím si, že jsi můj švagr :mrgreen:
Ten měl dvě děti ve stridave péči, našel si novou partnerku, do roka měli první potom druhé a už ji vadilo na jeho dětech z předchozího vztahu kde co. Nakonec to dopadlo, že se vše vyhrotilo do extrému, on své děti sbalil a poslal je k jejich matce.Deti spatne z toho, že se jich otec takhle zřekl, on samozřejmě nic špatného neudělal, to ony se neuměli chovat a ta jeho nová vysmata, že se nemusí starat o cizí. Jo a ty její děti nesměli ty jeho ani vozit v kočárku a to už byli náctileté.
Takže radu nemám, jen zkušenost z rodiny, jak to s novou partnerkou mmůže dopadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Vím, že jsem se tentokrát zachoval jako slaboch, zpětně mě to hodně mrzí, asi i proto chce teď přítelkyně ode mě čím dál víc :(. Jen ona prostě chtěla mít pro sebe šestinedělí, dost jsme se o tom bavili. Nebylo to tak že bych jí hned na slovo poslechl, já jsem navrhoval že dva týdny u nás děti nebudou. Ale přítelkyně chtěla víc, pak i děti byly jednou nemocné. Děti já bráním, kdybych teď neměl syna, tak se hned rozejdu. Ale nechci hned bourat další rodinu, no pokud se přítelkyně nezlepší, tak mi asi stejně nic nezbyde.

• Citovat
  • Upravit
18118

Slušně a s respektem bych jí řekla, že buď se s tím smíří a děti přijme, nebo bude mít to své s tebou taky ve střídavce.
Ale osobně si myslím, že ona bude dělat peklo furt a ty se musíš rozhodnout. Buď děti odstříhneš a zůstaneš s ní, nebo budeš mít 3 děti s dvěmi exmanželkami ve střídavce, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.24 09:25

@welovefashion Na takhle malé dítě mi střídačku jen tak nedají. @Majinka7 Hrozný, tohle bych svým dětem nikdy neudělal.

• Citovat
  • Upravit
18118
25.2.24 09:27
@Majinka7 píše:
Zakladateli, kdyby jsi měl s novou přítelkyni děti dvě, myslím si, že jsi můj švagr :mrgreen:
Ten měl dvě děti ve stridave péči, našel si novou partnerku, do roka měli první potom druhé a už ji vadilo na jeho dětech z předchozího vztahu kde co. Nakonec to dopadlo, že se vše vyhrotilo do extrému, on své děti sbalil a poslal je k jejich matce.Deti spatne z toho, že se jich otec takhle zřekl, on samozřejmě nic špatného neudělal, to ony se neuměli chovat a ta jeho nová vysmata, že se nemusí starat o cizí. Jo a ty její děti nesměli ty jeho ani vozit v kočárku a to už byli náctileté.
Takže radu nemám, jen zkušenost z rodiny, jak to s novou partnerkou mmůže dopadnout.
Ženská by toto nikdy nedopustila, vzdát se kvůli chlapovi svých dětí. Chlapi jsou fakt daleko větší slaboši a podpantofláci.
Já jsem šťastná, že jsem ve věku, kdy už žádné další děti s případným novým partnerem mít nebudu. Protože myslím, že to zvládne málokterá baba s nadhledem- jeho děti a společné děti ve společné domácnosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.24 09:28

@bigl Já už jsem jí to nejednou řekl, že když má se vším takové problémy měla si najít bezdětného chlapa a bohatšího chlapa, než jsem já. Že děti jsou pro mě stejně důležité jako naše dítě, že se jich jen tak na její přání nevzdám.

• Citovat
  • Upravit
120
25.2.24 09:29

Já mám dvě děti z předešlého vztahu a pokud by můj nynější muž je nepřijal, tak s ním jednoduše nejsem. Přes to nejede vlak. Takže pro mě by to byla letenka.
Pošli ji do…je to krava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
25.2.24 09:31

Máme v rodině podobný případ, jen ten muž neměl dítě ve střídavce.
V současné době je situace taková, že muž nemá dítě za měsíc dohromady ani ani 60 hodin a stejně s ním není nikdy v domě, protože ta partnerka( je dost žárlivá) se do dítěte neustále slovně naváží.
Další podobný scénář je ten, že měli dítě cca po roce vztahu, tam to byla nutnost, ženě se blížila 40, takže pokud chtěli ještě dítě, tak to prostě takhle bylo.
Rozdíl je asi v tom, že ten muž věděl již před svatbou a pořízením dalšího potomka, že ona jeho dítě nepřijala. A přesto v tom vztahu pokračoval.
V podstatě hodil dítě přes palubu.
Příliš jsi jí ustupoval, nic z toho, co píšeš, jsi neměl dovolit.
Jak si myslím, že spoustu věcí se dá řešit kompromisem, tak tady je čas na ultimátum a ženě bych oznámila, že tvoje děti tam budou žít a existovat jako běžní sourozenci, kde se člověk nestěhuje pryč jen proto, že je jedno dítě nemocné, že je nebude vyhánět a pokud s nimi nechce trávit čas, může se na týden odstěhovat, ale i bez společného dítěte.
To, co popisuješ, je tak špatné, že to stejně nejspíš bude nutné končit rozchodem. Defakto tvoje děti týrá a to bys neměl dopustit.
Já už se moc nestýkám ani s tím členem rodiny, protože opovrhuji tím, jakým způsobem akceptoval týrání svého dítěte. Ono už to moc dlouho trvat nebude, dobře to vnímá a brzy nastane chvíle, když řekne, že k němu chodit nebude.

Příspěvek upraven 25.02.24 v 09:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
25.2.24 09:32
@Anonymní píše:
@bigl Já už jsem jí to nejednou řekl, že když má se vším takové problémy měla si najít bezdětného chlapa a bohatšího chlapa, než jsem já. Že děti jsou pro mě stejně důležité jako naše dítě, že se jich jen tak na její přání nevzdám.

Já věřím, že je to pro ni těžké a že si to asi nedovedla představit, dokud neměla vlastní děti. Ale ona fakt musí pochopit, že je to jen o ní. Buď tu situaci přijme, smíří se s tím a pokusí se najít si k tvým dětem přátelský vztah, nebo taky přijde o všecko, a to asi taky úplně nechce, ne?
Hlavně už neustupuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
25.2.24 09:32
@Anonymní píše:
@welovefashion Na takhle malé dítě mi střídačku jen tak nedají. @Majinka7 Hrozný, tohle bych svým dětem nikdy neudělal.

Hele, on už byl a asi stále je s nervama v háji a takhle radikálně to vyřešil. Uz je to přes rok a od té doby ty děti neviděli ani babičku s dědou z jeho strany, ani nás a možná ani jeho, ten kontakt mezi nimi byl na nule, teď nevím jestli se třeba nesejdou alespoň v kavárně. Jeho bývalá si je úplně přetahla na svou stranu, ale to se od ní dalo čekat, ona to taky byla pěkná potvůrky, ale díky střidavce jsme se ještě občas výdali. Teď max fotka ze soc. sítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
25.2.24 09:36

Tady jsou zase všechny s problémem hned hotové. Já bych počkala, pokud máte miminko malé, tak je možné, že reaguje přehnaně, hormony, třeba se to usadí. Ono by bylo jednoduché rozbít další rodinu. Dala bych tomu čas, než si přivykne na roli matky a naučí se skloubit péči o své dítě s těmi Tvými. Pro ni jsou Tvoje děti cizí, přírodu neošálíš, ale nehroť to zbytečně brzy, ať nemáš na střídavku 3 děti se 2 ženami. Proto já bych nikdy do chlapa s dětmi nešla, vím, že bych těm „cizím“ nedokázala dát to, co by si zasloužily a upřednostňovala bych vlastní, zkrátka to tak mám a myslím, že je to přirozenější a častější, než by se mohlo zdát. Pokud se snažila než porodila vlastní dítě, dala bych tomu šanci. Promluvte si v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
25.2.24 09:37

Já teda znám případ, kdy chlap s novou ženou postavil dům (za jeho prachy), nastěhoval si ji tam i jejími dětmi a když k němu přišlo jednou za měsíc!!! na víkend jeho dítě z předchozího vztahu, tak ta nová si nepřála, aby byli tam - v tom jeho domě a on s ním musel být u rodičů. Absolutně nechápu, že ti chlapi ze sebe dělají takový hadr, ale zas kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová