Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
hele mám takovej… možná hloupej dotaz, ale chtěla bych znát i názor ostatních 🙈.
S přítelem jsem spolu už třetím rokem ( upozorňuju, že jsme oba ročník 2003… takže ano… vím že jsme ještě mladí).
A všechno nám klape tak jak má… bez žádných větších rozepří nebo neshod.
Pere se teď ve mě ale takový menší rozpor, za poslední rok dost přibral… a je to strašná změna, protože vždycky byl právě naopak hrozně vyhublej a byl snad hubenejší než já 😅.
Ale nejde právě o to, že by byl obézní nebo tak… to vůbec ne. Má ale prostě takový ten pivní pupík… protože pivo má rád a je to poměrně štamgast (Ale zase nic co by se vymykalo normálu).
A on sám prostě říká, že má pivas a často na to téma vtipkuje.
A je to zkrátka velký nezvyk, protože i když spolu ležíme, tak má najednou prostě fakt takový vypouklý břicho.
No ale musím se přiznat, že jsem si na to za poslední dobu poměrně zvykla, a vlastně se mi to začalo i líbit 🙈. Vypadá teď fakt víc “mužně” a je takový dospělejší… ještě si k tomu nechal narůst vousy.
Ale na druhou stranu si říkám, jestli je to v pohodě… a neměla bych mu třeba nějak naznačit, aby si na to dával ale pozor a nevymklo se mu to kontrole.
Potkalo vás některou něco podobného?
Potažmo jak jste to řešili? A líbí se vám třeba u chlapů taková postava?
@TerWa03 píše:
Ahojky,
hele mám takovej… možná hloupej dotaz, ale chtěla bych znát i názor ostatních 🙈.
S přítelem jsem spolu už třetím rokem ( upozorňuju, že jsme oba ročník 2003… takže ano… vím že jsme ještě mladí).
Pere se teď ve mě ale takový menší rozpor, za poslední rok dost přibral… a je to strašná změna, protože vždycky byl právě naopak hrozně vyhublej a byl snad hubenejší než já 😅.
Ale nejde právě o to, že by byl obézní nebo tak… to vůbec ne. Má ale prostě takový ten pivní pupík…protože pivo má rád a je to poměrně štamgast (Ale zase nic co by se vymykalo normálu).
A je to zkrátka velký nezvyk, protože i když spolu ležíme, tak má najednou prostě fakt takový vypouklý břicho.
No ale musím se přiznat, že jsem si na to za poslední dobu poměrně zvykla, a vlastně se mi to začalo i líbit 🙈. Vypadá teď fakt víc “mužně” a je takový dospělejší… ještě si k tomu nechal narůst vousy.
Ale na druhou stranu si říkám, jestli je to v pohodě… a neměla bych mu třeba nějak naznačit, aby si na to dával ale pozor a nevymklo se mu to kontrole.Potkalo vás některou něco podobného?
Můžu se zeptat, co považuješ za normál? Vážně je normální ve 20 být štamgast? Víc než břicha bych se bála, že za pár let bude notorik ![]()
@ivašot. dobře „štamgast“ je možná silný slovo. Myslela jsem to spíš tak, že má prostě rád pivo jako spousta chlapů. Ale rozhodně ne tak, že by proseděl dny a večery v hospodě nebo se nedej bože opíjel.
Ale už mu prostě narostlo bříško…
Možná bych se bála jak bude jeho pupek vypadat ve 30ti, když už teď s ním začíná
ale pokud on s tím je spoko
Mne by trochu blikala kontrolka, ze to o sobě ví a místo aby trochu zamakal - ve dvaceti fakt stačí trocha pohybu - tak vesele tloustne a je spokojený. Do budoucna to není zrovna prima vyhlídka
Ve dvaceti pivni pupek
Rekla bych k tomu jen to, ze tyhle zalezitosti se maji tendence s vekem zhorsovat.
@TerWa03 píše:
Ahojky,
Ale nejde právě o to, že by byl obézní nebo tak… to vůbec ne. Má ale prostě takový ten pivní pupík… protože pivo má rád a je to poměrně štamgast (Ale zase nic co by se vymykalo normálu).
Ale na druhou stranu si říkám, jestli je to v pohodě… a neměla bych mu třeba nějak naznačit, aby si na to dával ale pozor a nevymklo se mu to kontrole.Potkalo vás některou něco podobného?
Sis měla dávat lepší pozor nebo používat antikoncepci. ![]()
Pokud budou ty důležité vlastnosti na svém místě, tak neřeším
nepřitahují mě to prvoplánově, teda, chtěla bych mu na to břicho prdět… sorry no ![]()
@TerWa03 Přibírání v oblasti břicha znamená, že se mu ukládá tuk kolem vnitřních orgánů (tzv. viscerální tuk). Je to většinou symptom počínající inzulínové rezistence. Kdyby šel na sono, nejspíš by mu tam řekli, že má ztučnělá játra. To vše souvisí s inzulínovou rezistencí. Bude-li pokračovat takto dál, dostane cukrovku 2. typu, je ohrožený kardiovaskulárními nemocemi a dalšími souvisejícími s touto diagnózou. Ale ono to chvíli trvá, než se to k té cukrovce dostane. Čím déle bude zachovávat své současné stravovací návyky a pivo, tím hůře se mu to pak bude měnit na zdravější životní styl.
Ma rad pivo, tak ho leje, normalka prece
Český pristup ke konzumaci čehokoli je fakt strašidelny a u alkoholu extra. Pivo se da pit i po malych a na chut, ehm, ale to asi pivnim prebornikum nema smysl vykladat (ono pit kterekoli euro pivo na chut moc nejde).
Jinak ve 20 si budovat pivni pupek je jeste strasidelnejsi a pana v 50 bych nechtela videt. Ale mozna ani videt nemohla, uz bude po smrti kvuli prochlastanym jatrum, infarktu nebo mrtvici.
No já bych spíše řekla, že problém budeš mít velký, ale ne s jeho pupkem, nýbrž s alkoholikem.
Řekla bych mu to tak nějak podobně, jak jsi napsala. Že super, že se ti teď líbí, jak je, ze vypadá mužně. Ale aby si dával pozor do budoucna, aby mu ten pupek zase nenarostl moc. Že moc velkej pupek by se ti nelíbil
.
@TerWa03 píše:
Ahojky,
Tak jestli ve dvaceti má pivní břich, tak se podívej kolem sebe na starší chlapy třeba až půjdeš nakoupit, jak to vypadá ve 40, 50, 60. A řekni si, jestli tohle fakt chceš. Teď ti to možná přijde roztomilý, ale jestli jsi v normálních mantinelech, tak věř, že to nechceš. Co nějaké aktivity, sport? Nevo je to vše tuk bez svalů co má po těle? Čemu se věnujete, zvlášť nebo společně? Je vám 20, máte mít spoustu koníčků a aktivit, vždyť dnes člověk může fakt cokoli, je těžké si i vybrat.
Normální je nepít alkohol. Kolik si vlastně dá piv za den nebo za týden? Pivo je poměrně velkým „zdrojem energie“, přibírá se z něj velice pěkně. Pokud to tak půjde dál, tak dřív, než vás začne obtěžovat ještě větší pivní pupek, tak ho opustíte kvůli prohloubené závislosti na alkoholu. Co na hubnutí? Staré dobré hýbat se a nežrat.
Tak záleží co kdo má rád no. Za mě je to nedostatek tělesné hygieny (nemyslím pach či špína). Pít, nechat si růst břicho, kašlat na sebe a ještě o tom vtipkovat. Ono to totiž bude horší a horší. Holky sice prej rády malej pupík, ale já si raději ve 40ti hitnu gym a odpustím koblihu, lhostejno co rády nebo ne.
Brrr, pupek… Brrr, dvacátník co chlastá tak že mu pupek roste. To se fakt ekluje.
Příspěvek upraven 16.12.23 v 18:41